Nevím termín - mám jít k doktorovi?

7.2.15 20:27

nevím termín

Prosím o radu. Od prvního porodu, což bylo v srpnu 2014 jsem kvůli kojení neměla MS a dnes jsem si dělala těhotenský test, na kterém byly dvě čárky, ale vůbec nevím, jak dlouho jsem v tom a zda má tedy už cenu jít k doktorovi. Normálně mám ranní nevolnosti a šimrání v podbřišku, občas takový zvláštní tlak a chutě na jídla, která normálně moc nejím, proto mě napadlo si test udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
7.2.15 20:29

@Míša kulička zavolej na gyndu a tohle jim rekni, neboj oni te objednaji i tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
7.2.15 20:30

@Míša kulička Neboj, na gyndě ti vezmou krev a podle hladiny HCG se dá taky trochu orientovat, pokud bude nad 1000, tak ti zkusí udělat ultrazvuk a při prvním screeningu by ti měli stanovit datum porodu podle velikosti miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
7.2.15 20:32

Pokud nemas vubec nic, od ceho se odpichnout, tak se objednej a uvidi se na utz, spocitaji si termin dle nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
7.2.15 20:32

Jdi na gyndu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
7.2.15 20:35
@majki.r píše:
@Míša kulička Neboj, na gyndě ti vezmou krev a podle hladiny HCG se dá taky trochu orientovat, pokud bude nad 1000, tak ti zkusí udělat ultrazvuk a při prvním screeningu by ti měli stanovit datum porodu podle velikosti miminka.

Má šimrání v podbřišku, screening v prvním trimestru už možná prošvihla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
7.2.15 20:38

@Karleon to je pravda :mrgreen: ale tak nebudem zakladatelku zbytečně strašit…i když mě nastoupily chutě a šimrání až kolem 20. týdne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
7.2.15 20:48

Když nevíš termín poslední menstruace, tak se bude termín porodu odvozovat jen podle měření utz. V těhotenské průkazce jsem dvě kolonky, budeš mít vyplněnou jen tu jednu.

Měla jsem to stejně. Pro změnu jsem měla anovulační cykly - menstruace chodila i po 60-80 dnech. Takže počítat termín porodu z menstruace nešlo. Měla jsem vyplněnu pouze kolonku TP podle UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
7.2.15 21:08

Na gyndu, určí ti termín podle UZ.
měla jsem to stejně.
Ten termí PM stejnak ze mě pořád lámali, tak jsem uvedla ten před 2ma lety. sestřička pak při každé návštěvě hlásila, že jsem podle programu už 124+3, 128+1… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
7.2.15 21:13

Objednej se na gyndu, termín porodu bude stanovený podle UTZ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.15 21:37

Děkuji Vám za názory, určitě tam zkusím zavolat, hlavně ono u nás problém s určením termínu asi nebude, stačí počítat, poněvadž s manželem spolu skoro nespíme, jelikož malá mi dává zabrat a manžel je neustále utahaný z práce, ale jak píšete, tak můžu být těhotná klidně od prosince a dřív, akorát až teď jsem měla příznaky, a proto ten test :-) takže jak píšete první screening je možná už pryč :-) ale co nadělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí