Vdova a těhotenství

Anonymní
4.2.15 22:06

Vdova a těhotenství

Ahoj,
jsem bohužel vdova. Mám přítele a plánujeme další miminko, naše společné.
A proto se chci zeptat, musí se miminko jmenovat po mě nebo může mít příjmení po příteli? Omlouvám se, ale když jsem se o tomto zmínila mamce, byla bílá vzteky. Chápu, bylo by to už moje třetí dítě. Ale dost mě znervoznila.
Jaký to může mít dopad ma můj vdovský důchod? Můžu o něj přijít? Vdávat se po špatných zkušenostech nechci :(
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
4.2.15 22:08

Trochu jinym smerem, ale proc je mama bila vzteky? kvuli diteti jako takovemu nebo kvuli jmenu?

a k tematu- dite se muze jmenovat po matce nebo po otci. a je jedno, jestli jste svoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.15 22:14

Ano, to že chceme třetí. Že pak tyhle děti moje děti, odsuneme na vedlější kolej, že je pak nebude mít rád, že bude preferovat svoje apod. Přitom on je skvělý, max. se jim věnuje už teď.
Spíš mám strach, jestli nemůžu přijít o vdovský důchod, pokud budu mít další dítě s jiným partnerem. Vím, hyenismus, vyčuranost :( ale ještě aspoň 3 roky bych potřebovala vdovský pobírat :,( :? :oops:
S manželem jsem si dost užila :(

• Citovat
  • Upravit
1465
4.2.15 22:15

Pokud se vdáš, tak ano příjdeš o vdovský příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.15 22:17

Už se právě nechci vdávat :( vím, že každý manželství není stejný, ale já už mám strach :(

• Citovat
  • Upravit
1465
4.2.15 22:17
@Anonymní píše:
Ano, to že chceme třetí. Že pak tyhle děti moje děti, odsuneme na vedlější kolej, že je pak nebude mít rád, že bude preferovat svoje apod. Přitom on je skvělý, max. se jim věnuje už teď.
Spíš mám strach, jestli nemůžu přijít o vdovský důchod, pokud budu mít další dítě s jiným partnerem. Vím, hyenismus, vyčuranost :( ale ještě aspoň 3 roky bych potřebovala vdovský pobírat :,( :? :oops:
S manželem jsem si dost užila :(

pokud budete mít dítě o vdovský příspěvek nepříjdeš, pokud by sis ho ale vzala tak ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
4.2.15 22:18

Vdovský důchod snad zaniká uzavřením nového manželství, ne porodem dalšího dítěte, jestli se nepletu. a nezaopatřené děti by i tak pobíraly sirotčí důchod, nepředpokládám, že by je nový přítel adoptoval..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.2.15 22:23

Dítě se může jmenovat po kterémkoli rodiči, pokud se přihlásí k otcovství přítel, tak po něm, musíte to jen sepsat na matrice.

Se vdovským důchodem to napsaly holky správně. Pokud se nevdáš, zůstane Ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
4.2.15 22:41

Jméno vyřešíte sepsáním na matrice, nejlépe před porodem. Pokud zůstaneš svobodná, o vdovský nepříjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí