9tt dle utz 7tt

8
4.12.08 09:10

9tt dle utz 7tt

Ahoj holky, chtěla jsem se vás zeptat, jestli má někdo zkušenost s velikostí menší o 14 dnů, jsem ted 9+0 a dle utz jen 7+0, je už vidět srdeční akce, plod se vyvýjí, ale nějak pomalu, nemyslím si, že bych otěhotněla později, ale bojím se, že velikost je moc malá. Máte někdo podobnou zkušenost, dr. mi pozval na kontrolní utz zase za 14 dnů, ale mám pocit, že to nemůžu vydržet.
Děkuji za odpovědi.
 Blanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7926
4.12.08 09:55

Ahoj, myslim, že se to klidně stát může, dost holek to tak mělo… můžeš mít během cyklu třeba i dvě ovu a pak těžko zjistíš, kdy jsi otěhotněla… důležitá je ta akce srdeční… Holt budeš muset vyčkat… držim palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
4.12.08 10:30

Já jsem to měla u prvního dítěte přesně takhle- celou dobu byl o 2 týdny menší než jak mi vycházel poslední menses- doktoři se pokaždé divili, nakonec jeden vzal průkazku a přeškrtnul tam datum mé poslední menstruace a napsal tam datum o dva týdny pozdější, aby mu to podle toho UTZ vycházelo správně (já na to koukala jak blázen- k čemu se tedy ptají na datum poslední menstruace, když si pak ten údaj stejně doplní jak se jim to hodí?) no a Vojta se narodil o den později než jsem měla druhý, ultrazvukový, termín- veliký a úplně zdravý.
Jde o to, aby- pokud to mimčo je o dva týdny mladší, než si myslíš- se vyvíjelo i nadále rovnoměrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
4.12.08 11:54

Blanko,

já měla takhle obě těhu, u prvního mně také dost vystrašili, u druhého už jsem věděla svoje. Já mám ale o dost delší cyklus, takže tam to bylo jasné. Můj dr. byl rozumný a bral UTZ stáří, problém byl vysvětlit v porodnici, že patrně ještě nepřenáším - někteří dr. tam pacienku prostě nevnímají. Skoro určitě to bude dobré, ale věřím, že to jsou strašné nervíky. Držím palce, Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
4.12.08 12:08

Ano měla,
na prvním utz jsem byla dle výpočtu doktora 8+0tt a velikost byla na 5+6tt. Jak vidíš na metříku, postupuju dál bez problémů, mám už po velkém utz, na kterém mi pan doktor (jiný než můj) na měřil prka už o týden staršího než byl podle dvou utz v 1.trimestru (po tom prvním jsem byla na utz v 10+0tt, odpovídal 7+6tt, tudíž vyrostl přeně o těch 14 dnů). Dle velkého UTZ je to zdravé miminko, keré mám všechno tak, jak má být.

Samozřejmě jsem po prvním utz plašila, i když já měla už srdíčko, které tam podle té velikosti být ješě nemělo… Ne všichni se vlezou do tabulek, a i když ti budou doktoři tvrdit, že v prvním trimestru se miminka vyvíjí všechna stejně, tak já už si tam doplňuju „přibližně“ stejně. Obzvlášť, když se tam jedná o miminčí pidimilimetry :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.12.08 12:38

Já když jsem viděla na UTZ měření naší fazolky, tak si myslím, že je to dost o rukách Dr., ujetí o milimetr může být klidně rozdíl 2-3 dnů podle tabulek. Nelam si s tím hlavu, já mám tedy plod menší o týden a nijak to neřeším. Srdíčko bylo, tak hlavně aby mimísci rostli dál a dál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
4.12.08 13:32

Jestli tě to uklidní, tak u mě v 7tt nebylo vidět ale vůbec nic. Jen prázdná dutinka a žloutkový váček v koutku. A to už prý bývá běžně vidět srdíčko. Ovu jsem měla zpožděnou o 2 dny. Na další kontrole za 14 dnů už bylo všechno jak má být a další kontrola už ukazovala dokonce o týden větší miminko. Jak už tu někdo napsal - stačí o pidikousek uhnout při měření a hned je tu rozdíl pár dnů. Pokud se bude miminko vyvíjet stejnoměrně dál, vůbec bych si s tím nelámala hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
4.12.08 13:59

Já měla spíše opačný problém, doktorka se při každé kontrole ptala jestli jsem ji řekla dobře menstr., připadala jsem si jako blázen. Podle měření mi dali 5 termínu porodu pohybovalo se to v rozmězí 14 dnů, takže jsem nevěděla kdy budu rodit. Malý se mi narodil o necelý měsíc dříve, než byl termín podle menstr. V porodnici mi vysvětlili, že stačí jen trochu pohnout měřítkem a hned je všechno jinak. Takže se tím netrap, určitě to bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
4.12.08 16:02
Tea1 píše:
Ahoj, myslim, že se to klidně stát může, dost holek to tak mělo… můžeš mít během cyklu třeba i dvě ovu a pak těžko zjistíš, kdy jsi otěhotněla… důležitá je ta akce srdeční… Holt budeš muset vyčkat… držim palce..

Ahoj Teo, myslíš, že to jde, dvě ovu během jednoho cyklu? Já jsem se teď vcelku zajímala o kontrolu početí pomocí měření baz. teploty a zkoumání děložního čípku a hlenu a tam tedy vycházejí z toho, že je jen jedna ovu za cyklus a zbytek cyklu jsi neplodná. Tak jestli máš jiné info, sem s tím. Díky.
Blanči, sorry za příspěvek off topic, tobě držím palce, ať je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
4.12.08 17:49

Podle MS mám termín 1.3., od začátku podle UTZ 10.3. :wink: takže buď v klidu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
4.12.08 20:34

Já mám podobný "problém"

Ahoj, mám podobný problém, moje menstruace si dělala co chtěla a v říjnu jsem se naštvala a už si ji ani nezapisovala, jenže zrovna v říjnu jsem otěhotněla…a nevěděla datum poslední MS, tak jsem počítala a vycházelo to, že bych byla teď v 7tt, jenže UTZ ukazuje 6tt…taky mě to nejdřív vyděsilo… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
4.12.08 21:24

Ahoj, jak píšou holky, z toho si nic nedělej! Já jsem měla mimčo podle ultrazvuku menší o 10 dnů - byla jsem ale na první kontrole až v 12. týdnu dle MS, takže mě to nijak nevyděsilo, když bylo srdíčko a všecko v pohodě - termín dle MS 30. 3., dle ultrazvuku 10. 4., malá se narodila 11.4. (spontánně, bez známek „přenošenosti“). Zjevně byla ovulace později, než jsem myslela, že být měla (žádné měření jsem nepodnikala, zadařilo se nám hned napoprvé). A je pravda, že jsem si první těh. test dělala asi až týden po tom, co jsem měla mít MS (přijeli jsme zrovna z dovolené), a druhá čárka byla relativně slabá, což taky odpovídá pozdější ovulaci.
Tak vydrž a uvidíš, že bude všecko v pořádku, držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
6.12.08 17:54

Ahojky já jsem měla mimčo taky menší. Když jsem se ptal Dr. jesli mi nezmění termín TP tak mi řekla že už ve 12 týdnu to slušně dohnalao takže nezmění. Takže vydrž hlavně že bude zdravé,. Držím pěsti A´t máš v těhu co nejméně pochybností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.6.19 15:51

Dobrý den. Prosím o radu. Tento týden jsem byla u svého lékaře, který mi potvrdil těhotenství 5t+0. Ale na snímku jsou vidět pouze dva gestační váčky (dvojvaječná dvojčata). Dvou Poslední menstruace mi začala 23.4. Doktor říkal. Že je tam zpoždění. Minulé těhotenství bylo zamlklé v 8tt. Mám strach jestli je všechno v pořádku. Neodebrali mi ani krev. Léčím se se štítnou žlázou (snížená funkce). Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí