A co dneska varite dobreho?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23033
12.8.10 11:17

A co dneska varite dobreho?

Zdravim Vas damy,

jak mate nastaveny rezim, kdyz jste na materske, manzel chodi do prace ale nema obedy, varite kazdy den? nebo obden a zamrazujete?:))) sestavujete jidelnicek aby mel nejakou vyvazenou stravu, nebo jen tak co Vam prijde pod ruku:)

a co Varite zrovna dneska?:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5907
12.8.10 11:23

Manžel je teď výjimečně už týden doma,takže se u nás vaří,ale není to žádné vyvařování.Takže jeden den těstoviny,pak byl bramborový guláš,kuřecí řízek a brambor a dneska máme sekanou.

Příspěvek upraven 12.08.10 v 11:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
12.8.10 11:24

vareni

ahojky dneska delám kuřecí špalíčky s rýzi normalne v trube upeču ty kureci spalíčky.varim polevku kterou partner neji nikdy. a tu uvarim na dvanact hodin a tu snime s malym a podl etoho jakej mame hlad tak bud udelam druhe hned na tech dvanact nebo na jednu . partner s evraci opul treti z prace.
varim to co me napadne. a kolikrat d azabrat premyslet co uvarit, protoze neco neji malej a neco neji partner. takze hruza,ale nehodlam varit dve jidla. takze vzdycky nejakej kompromis musi byt . včera jsme měly špagety a předevčirem zapečene brambory. a den předtim jeste karbanatky s bramborovu kaší.

• Citovat
  • Upravit
12978
12.8.10 11:26

Je několik variant podle kterých se řídím.

1. starší dcera jí ve škole, manžel jde na hotovku, já si uvařím rychlovku a malé její masozeleninu.
  2. jsou prázdniny, víkend - všichni doma - uvařím pro všechny oběd ( obyč jídla, co nejrychlejší typy). plus malé každý den její jídlo
  3. dcera je na táboře a my s manželem si něco uvaříme ( někdy omáčku na více dnů) nebo skočíme pro jídlo do nějaké jídelny či restaurace nebo k čínanovi..
  4. tvářím se, že já jíst nemusím a manžel si něco uvaří :mrgreen: :mrgreen:

Takže tak 50 na 50 vařím a nevařím..
Ted byla dva dny rajská ( povedla se mi) a dnes přinešl oběd on mě.Takže dnes nevařím.
zítra budu muset něco vymyslet - třeba se tu inspiruji.
jinak oblíbené jsou halušky, zapečné maso v pánvi s mrkví, kuře na paprice,husté polívky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27251
12.8.10 11:35

Manžel chodí na obědy domu, takže téměř každý den vařím. Respektive snažím se vařit jídla, která vydrží na dva obědy.
Dneska například brkaši s masovozeleninovou sekanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
12.8.10 11:40

tak kapustove karbose jsme mely vcera, dneska bude zeleninova polevka s kapanim a pangasisus na zelenine, na zitra mam nalozenou cinu:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
12.8.10 11:49

takže u nás dnes baštíme vločkovo-těstovinovou polévku se sýrem a na druhé brambory a sekanou,…snad to bude i na zítra,…ještě mám v ledničce bedle,tak večer udělám rížečky,…no a co o víkendu,to tápu už teď,ale určitě se inspiruju od vás… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
12.8.10 11:53

Vaříme rádi (rádi totiž jíme). Přes léto hodně sezónně, takže o víkendu byla kulajda z hub nasbíraných na výletě a švestkový koláč s drobenkou (a pak králík na zelenině s rýží). Začíná sezóna rajčat a paprik, plněné papriky s rajskou už máme za sebou, bude moje milované lečo (zeleninovou směs vylepšuju lilkem). Jo a docela grilujem, naposledy kukuřičné klasy (i s listím, pak omatlat máslem a osolit). Příští víkend jedem za rodinou na Šumavu, babi hlásila, že nás čekají borůvky a lišky (už zamražené, takže super).
Stravujeme se já v závodce (jako školní jídelna z 80.-tých let, fakt retro), holky ve školce a táta jak kdy podle práce. A taky rádi zajdem na jídlo do hospůdky, na výletech nejčastěji, pro holky je smažák s hranolkama nejvyšší odměna (a já ho nemusím patlat doma), my s manželem s radostí zjišťujeme, že se už i u nás množí hospody, kde se opravdu dobře jí.

Příspěvek upraven 12.08.10 v 12:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.8.10 12:00

Přítel obědvá až dojede z práce, my s ním (cca půl třetí), vařím prakticky každý den, někdy nás pozvou přítelovi rodiče do patra :-D
Dneska jsem si vyhlídla tohle
 http://www.toprecepty.cz/…kou-a-syrem/

Většinou napíšu do Googlu suroviny, co mám k dispozici, a ono mi to nějaký recept vyplivne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
12.8.10 12:03

to vypada krasne:))) ja rada chodim na inspirace na http://www.recepty.cz libi se mi tam ty recenze:D odvazlivcu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
12.8.10 12:06

Manžel včera donesl praváky, tak si je uděláme dneska k večeři s masem. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.8.10 12:10

Tak já jsem ráno vytáhla ta stehna (přinejhorším bych je normálně upekla s grilovacím a rýží), včera jsem koupila šunku, mám v lednici otevřenou smetanu od včerejška (jen jsem trochu odlila do polívky) a taky je tam kus tvrdého sýra, co už by se měl spotřebovat.
Tak jsem googlovi napsala „kuřecí sýr šunka smetana recept“ a pak si stačí jen vybrat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
12.8.10 12:11

je se mate, to tata na ryby ani do lesa nechodi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
12.8.10 12:36

Teď je to ještě dobrý, když dcera leží, ale jak se vám povedlo skloubit vaření, když děťátko začne lézt, běhat a přes den už skoro nespí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
12.8.10 12:48

Já tento týden vařila:
Po maso,bram.knedlík,špenát Út guláš,knedlík
St bramboráky Ćt čína,hranolky
a od zítřka až do neděle nevařim :dance: ,protože manžel se staršim synem odjedou a já teplý jídla nepotřebuju a malýmu mám uvařeno hned,vyndam prso :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný