Trable se sousedem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
351
11.8.10 11:54

trable se sousedem

Ahojky, bohuzel jsem nenasla kategorii odpovidajici tomuto problemu…

Koupili jsme si starsi domek, ktery spravujeme, vsechno je fajn, bydli se nam krasne, ale zacaly nam problemy se sousedem… do naseho dvora ma luxfery ( zdroj jedineho svetla do jeho kuchyne ), nejak nam nevadily, tak jsme si rekli, ze mu je tam nechame… jenze…
soused se z niceho nic zacal chovat jako uplna … no snad ani nebudu rikat jako co. Bezduvodne na me rve, ze jsem ozrala (nepila jsem od minuleho cervna, co jsem otehotnela ), nadava mi sproste, leze pres zitku a cumi nam na dvur ( a to ma 1 nohu ) proste hnus a nikdo nechape proc se tak chova… rozhodli jsme se, ze bychom mu ty luxfery zakryli ( nelibi se nam tam, jen jsme na nej chteli byt hodni, ale kdyz se k nam chova takto… ), ted budu zjistovat na stavebnim urade, zda ma na ne povoleni, od sousedu vim, ze byly postavene za podivnych okolnosti.. v pripade, ze to povoleni mit bude JE POTREBA ABY MEL NOVE OD NAS? jako novych majitelu? Nebo co mam delat, kdyz nechci na svem dvore jeho luxfery? poradte, prosim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1814
11.8.10 12:10

Ahoj,
asi tomu úplně nerozumím - on má ty luxfery na svém domě? A jak to tam vypadá? Zeď jeho domu, na níž jsou luxfery, hraničí s Vaším pozemkem?
Nerozumím této větě: „rozhodli jsme se, ze bychom mu ty luxfery zakryli ( nelibi se nam tam, jen jsme na nej chteli byt hodni, ale kdyz se k nam chova takto… )“ - jestliže jsou luxfery jeho, tak asi těžko budete mít oprávnění je jakkoliv zakrývat, i kdyby se vám 1000× nelíbily :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
11.8.10 12:14

Pokud je má od stavebního úřadu povolené a dostal k nim souhlas původních majitelů vašeho domu, tak už nepotřebuje nový souhlas od vás, jako nových majitelů. V tom případě máte smůlu. :cry:
Vím že je to peklo mít špatné sousedy, jen bych radila, aby jste se do žádných velkých hádek nepouštěli. Dokud totiž neumře, tak tam bude jisto jistě bydlet a vy se s ním budete muset vídat. Na úřadě vám nikdo až tak nepomůže. I kdyby mu nařídili je odstranit, tak to bude trvat několik měsíců a on stejně nemusí uposlechnout a nechá si je tam. Nejhorší je, když jdou na sebe sousedi přes právníky a soudy, to vám fakt nepřeju. :-(
Zkuste vymyslet něco nenásilného, co by pomohlo Vám, nikoho by jste do sporů tahat nemuseli a souseda by jste k tomu vůbec nepotřebovali. Třeba nějaké stavební úpravy na vašem domečku nebo pozemku.
Tak přeji pevné nervy a rozvahu! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.10 12:19
domi píše:
Ahoj,
asi tomu úplně nerozumím - on má ty luxfery na svém domě? A jak to tam vypadá? Zeď jeho domu, na níž jsou luxfery, hraničí s Vaším pozemkem?
Nerozumím této větě: „rozhodli jsme se, ze bychom mu ty luxfery zakryli ( nelibi se nam tam, jen jsme na nej chteli byt hodni, ale kdyz se k nam chova takto… )“ - jestliže jsou luxfery jeho, tak asi těžko budete mít oprávnění je jakkoliv zakrývat, i kdyby se vám 1000× nelíbily :roll:

taky tomu nějak nerozumím. pokud jsou luxfery na jeho pozemku tak vy ale nemáte žádné právo mu je zakrývat :nevim: navíc nechápu, proč byste mu je měli zakrývat - jako důvod pomsty, že je na vás ošklivý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
11.8.10 12:20

Tamichito,
jakože ten pozemek sousedí s vaším? On má ten dům nějak na hranici pozemku?
Pokud tam máte dost místa, co si tam třeba vysadit nějaké rychle rostoucí dřeviny, keře, kytky, prostě něco, co by mu zakrylo výhled?
Nebo si tam natáhnout nějaké takový ten „bambusový“ plot (nebo co to je)? Nebo nějakou „textilii“ určenou do zahrady. Viděla jsem, že jedni u rodičů ve vesnici tak mají ohraničenou zahradu. Je to takový tmavě zelený „pruh“ čehosi, vysoké je to určitě minimálně 2 metry.

Příspěvek upraven 11.08.10 v 12:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.10 12:20

„Pokud je má od stavebního úřadu povolené a dostal k nim souhlas původních majitelů vašeho domu, tak už nepotřebuje nový souhlas od vás, jako nových majitelů. V tom případě máte smůlu.“

přesně tak, soused nepotřebuje vaše povolení, navíc i kdyby ho potřeboval, tak by potřeboval jen povolení stavebního úřadu, ne vaše. vám se to sice může nelíbit, ale nic s tím neuděláte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
11.8.10 12:22

Pokud vím, tak přes luxfery ven vidět není - propouští jen světlo dovnitř a jsou napevno zabudované do zdi. Sama píšeš, že jsou jediným zdrojem světla do jeho kuchyně. Takže pokud byste mu je zastínili (i třeba jen nějakými tůjemi apod.), zahráváte si s občanskoprávním sporem a kdyby to dal k soudu, tak vám může být uložena povinnost zdržet se stínění místnosti v jeho nemovitosti (fakticky tedy povinnost ty tůje odstranit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
11.8.10 12:24
domi píše:
Pokud vím, tak přes luxfery ven vidět není - propouští jen světlo dovnitř a jsou napevno zabudované do zdi. Sama píšeš, že jsou jediným zdrojem světla do jeho kuchyně. Takže pokud byste mu je zastínili (i třeba jen nějakými tůjemi apod.), zahráváte si s občanskoprávním sporem a kdyby to dal k soudu, tak vám může být uložena povinnost zdržet se stínění místnosti v jeho nemovitosti (fakticky tedy povinnost ty tůje odstranit).

Záleží, kolik tam toho místa mají :nevim: , jak blízko či daleko by to bylo a jak moc clonilo.
Zakladatelka také psala, že jim leze přes zídku (nebo na zídku?) a čumí do dvora, tak to třeba dát spoň tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.10 12:27
domi píše:

záleží jaké má soused luxfery - jsou dva typy. první typ je, že jsou klasické průhledné, přes které vidět je a u druhého typu vidět není. ten druhý typ jsou luxfery matné. bohužel tyto luxfery tolik světla nepropouští. takže hodně záleží na tom, jaký typ luxfer soused má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.8.10 12:28

Pokud tedy chcete jít d války ala Novákovi vs Bartáčkovi, tak jediné řešení vidím v tom jak píše Etosha - zasadit tam popínavky, proti tomu nelze nijak „úředně“ bojovat.
Pokud nemá stavební povolení, tak úřad může stavbu zrušit, popřípadě stavbu dodatečně povolit a k povolení je třeba souhlasu sousedů. Pokud již povolení má (předchozí majitelé vašeho domku mu to odsouhlasili) už s tím nic nenaděláte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
11.8.10 12:37

No jestli si myslíš že děláš dobře tak konej podle svého uvážení.
Ale pamatuj, zlo dělá zase jenom zlo :twisted:
A ty si dobře rozmysli zda chceš žít v klidu nebo celý život v hádkách se sousedem.
Raději začni přemýšlet zda jste něco neudělal špatně vy, jako nový sousedé.(tutu větu nemyslím zle a ani ti nechci něco podsouvat, ale já vždy hledám nejdřív u sebe, zda jsem něco neudělala špatně, třeba něco neplácla před jiným sousedem)
Začala bych tím, že bych milého souseda pozvala na kávu a rozumě bych si s ním popovídala o tom co vás navzájem trápí (o společném soužití)
Přeji mnoho sil a pevné nervy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
11.8.10 12:54

My máme se sousedem taky problémy,ale trochu jiné.On si přivlastnil naši zídku a vesele přistavuje příšerné přístavby.Řešili jsme to přez úřad,bo na naše připomínky reagoval vulgárně.Trvalo to dva roky,než jednu ze tří hrůz odstranil a dost se na tom podepsal úřad,bo jim nestačil územní plán,který dokazoval jasně,že je zídka naše.Prostě čekali,až soused předloží to a tamto.Teď si ze stodoly dělá neco obytného,okna samo,že do našeho dvora,takže nás bude mít jak na dlani.Prej to může.Takže rada zní,nedělejte si peklo se sousedem,navíc asi mají děvčata pravdu v tom,že pokud bylo svolení od bývalého majitele,tak vy už nic nezmůžete.Jak píšeš,je ten pán postižený a takoví lidé dokážou být moc zlí.

• Citovat
  • Upravit
56772
11.8.10 13:15

Tak to je mi vás líto. My máme podobné peklo. Bohužel s tím nic člověk neudělá. Náš soused nenávidí všechny lidi z ulice a ztrpčuje život všem okolo. My máme tu smůlu, že s ním sousedíme. Neustále střílí vzduchovkou, je to jeho záliba, proto hlídám děti jak ostříž, nepouštím je samotné na zahradu. Před 13 lety jsem s břichem, tříletou neteří a psem byla na zahradě a trefil psa, který stál přímo u nás, bylo štěstí, že to neodnesla neteř nebo pupík. Nikdo s tím nic neudělal, na úřadě mi po 5 letech řekli, že to není uzavřené, protože se neustále odvolává a odvolává a to může prý až do úplného vychladnutí věci, takže jsem ztratila veškerou naději a vypustila to z hlavy. Doufej, že váš soused má ještě kousek zdravého rozumu a budete si moci s ním promluvit, u nás to nejde, maximálně bych šla s brokama v pr…i domů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
11.8.10 13:18
vrobca píše:
Tak to je mi vás líto. My máme podobné peklo. Bohužel s tím nic člověk neudělá. Náš soused nenávidí všechny lidi z ulice a ztrpčuje život všem okolo. My máme tu smůlu, že s ním sousedíme. Neustále střílí vzduchovkou, je to jeho záliba, proto hlídám děti jak ostříž, nepouštím je samotné na zahradu. Před 13 lety jsem s břichem, tříletou neteří a psem byla na zahradě a trefil psa, který stál přímo u nás, bylo štěstí, že to neodnesla neteř nebo pupík. Nikdo s tím nic neudělal, na úřadě mi po 5 letech řekli, že to není uzavřené, protože se neustále odvolává a odvolává a to může prý až do úplného vychladnutí věci, takže jsem ztratila veškerou naději a vypustila to z hlavy. Doufej, že váš soused má ještě kousek zdravého rozumu a budete si moci s ním promluvit, u nás to nejde, maximálně bych šla s brokama v pr…i domů :lol:

A co tak zkusit policii?No asi to vyjde nastejno.Člověk se práva nedovolá,v tomto státě mají takoví lidé zelenou.

• Citovat
  • Upravit
Osmaci
11.8.10 13:23
vrobca píše:
Tak to je mi vás líto. My máme podobné peklo. Bohužel s tím nic člověk neudělá. Náš soused nenávidí všechny lidi z ulice a ztrpčuje život všem okolo. My máme tu smůlu, že s ním sousedíme. Neustále střílí vzduchovkou, je to jeho záliba, proto hlídám děti jak ostříž, nepouštím je samotné na zahradu. Před 13 lety jsem s břichem, tříletou neteří a psem byla na zahradě a trefil psa, který stál přímo u nás, bylo štěstí, že to neodnesla neteř nebo pupík. Nikdo s tím nic neudělal, na úřadě mi po 5 letech řekli, že to není uzavřené, protože se neustále odvolává a odvolává a to může prý až do úplného vychladnutí věci, takže jsem ztratila veškerou naději a vypustila to z hlavy. Doufej, že váš soused má ještě kousek zdravého rozumu a budete si moci s ním promluvit, u nás to nejde, maximálně bych šla s brokama v pr…i domů :lol:

Ty brdo…Bych mu snad zakroutila krkem.Jaktoze se nic nedeje.Se tu muze strilet jak na divokem zapade :pocitac: :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný