Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, včera jsem zase jako vždy pěnila u žehlení. Téměř při každém praní mi zůstávají skvrny od jídla na věcičkách naší malé. Nevíte o pracim prášku který by to dokázal vyprat? Mám Persil Universal a ještě jsem začala do praní přidávat tekutý Ariel na skvrny, ale bohužel. Ten zabírá jen když to naleji přímo na skvrnu a nechám hodinu působit. A to bych musela dělat snad s každym tričkem a tepláčkama. Už jsem si říkala, že si zajedu pro prací prášek do Rakouska, prý je to úplně jiná kvalita než u nás.
ahoj
ja teda za sebe muzu potvrdit,ze v Rakousku nebo i Nemecku je naprosto jina kvalita pracich prasku,avivazi atd nez u nas v Cesku.
Ja ma teda ted gelove kapsle z Anglie(naprosto super),ale jinak pro malou jsem pouzivala z Rakouska OMO Kuschelweich(s medvidkem) a pro sebe Ariel.Davam toho velmi malo,skvrny nemam a pradlo krasne voni.
Já u nás v Česku prací prášky vůbec nekupuji.Kupuji v Německu Ariel-Persil.Skvrny nemám a perou skvěle.
A pokud clovek nezije blizko hranic, nevite o nejakym e-shopu, kde by se to dalo koupit ? Cesky, zahranicni (ktery posila do CR)…
také mám problémy se skvrnami na oblčení. ať peru na 40'C nebo na 60'C nebo na 90'C tak skvrny se akorát zaperou a na oblečení zůstanou
a ariel na skvrny mi vůbec nepomhl, i když jsem ho kapala přímo na ty skrvny a ještě to zkoušela lehce drhnout kartáčkem. skvrny se drží dodneška, taky nevím co s tím ![]()
No mě právě kamarádka říkala, že ten Ariel na skvrny přidává do každého praní a skvrny nemá, tak jsem to zkusila taky a skvrny mám. Tak jsem z toho už fakt úplně nešťastná. Tak to vidim opravdu na to Rakousko.
Nebo Amway… předpírací sprej a prášek (je i varianta pro mimina)… pár fleků mi taky zbylo, ale většina (mrkev…) vypráno…
Ale ne každý jim fandí, no.
Mě se na skvrny nejvíc osvědčilo žlučové mýdlo (v DM za 12,90), na praní Persil Sensitive gel. Peru všechno na 40° a skvrny už nemám!
Lolinka79 píše:
A pokud clovek nezije blizko hranic, nevite o nejakym e-shopu, kde by se to dalo koupit ? Cesky, zahranicni (ktery posila do CR)…
Na MMB jsou maminky,ktere to v zahranici kupuji a pak prodavaji a posilaji.
Mmch ja take nebydlim u hranic ani Rakouska ani Nemecka,ale kdyz tam jednou za cas jedu,tak si nakoupim do zasoby.A kdyz to je jeste zrovna v akci,tak je to za hubicku.
a Ariel na skvrny mi take nepomohl.
Pipet píše:
Nebo Amway… předpírací sprej a prášek (je i varianta pro mimina)… pár fleků mi taky zbylo, ale většina (mrkev…) vypráno…
Ale ne každý jim fandí, no.
Pipet, já v něm taky peru. Nemám tedy předpírací sprej, ale poslední dobou se mi zdá, že nevypere nic, skvrny zůstávají
Ale může to být už i pračkou, není úplně nejnovější. Mrkev mi vypral, ale jablko třeba vůbec..
Jinak k zakladatelce, zkus pohledat ve starších diskusích, v poslední době si tu chválili holky nějaký levný prášek tuším z Lidlu, jen už si nepamatuju, jak se jmenuje.
madi píše:Pipet píše:
Ale ne každý jim fandí, no.Pipet, já v něm taky peru. Nemám tedy předpírací sprej, ale poslední dobou se mi zdá, že nevypere nic, skvrny zůstávají
Jinak k zakladatelce, zkus pohledat ve starších diskusích, v poslední době si tu chválili holky nějaký levný prášek tuším z Lidlu, jen už si nepamatuju, jak se jmenuje.Ale může to být už i pračkou, není úplně nejnovější. Mrkev mi vypral, ale jablko třeba vůbec..
Jablko je jeden z mála fleků, co jsem nevyprala ![]()
Ahojky, chválili nějaký prací prášek dreda (vůbec nevím přesný název - si vzpomenu až nebudu potřebovat), prý to prodávají jako Avon a tak. ![]()
Já už se tu snažila hledat, ale moc jsem toho nenašla, proto jsem tuto diskusi založila.
Výborný je Tandil-ale člověk si ho musí nechat přivézt z Rakouska nebo Německa (8Eur za 5Kg)
A vypere i skvrny od ovoce?
Našla jsem tu diskusi o tom prášku z Liedlu, ale nikdo tam nepíše jestli to vypere i skvrny od jídla.