Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
susena syrovatka je dobra, nebo zkousela jsi odsavat? aby se ti tvorilo vice mleka
homeo mě nikdy nepomohli,žádné…a to jsem je v těhu zkoušela snad na všechny moje problemy… takže v ně moc nevěřim…
odsavam po kazdem kojeni..problem s mlikem mam uz od zacatku
Podle čeho soudíš, že se ti ztratilo mléko? Podle mě se u vás může jednat o klasický růstový spurt, kdy je mléka dočasně nedostatek, stačí často přikládat (třeba i po hodině) a za pár dní se stav upraví.
Nic si z toho nedělej
Já kojila u syna 6 týdnů a u dcerky jen 4 týdny - dělala jsem co jsem mohla, ale prostě mlíčko nebylo
Ořvala jsem to dost, ale nedá se nic dělat - a podle slov pediatričky mých dětí - však oni z UM taky vyrostou ![]()
soudím podle toho ,že od včerejšího nakojení,mlíčko prostě není ani kapka ![]()
Já mám 6 týdenní holčičku.Když měla malá 14 dní dostala jsem do jednoho prsa zánět a večer jsem z něj nevymáčkla už ani kapičku.Do toho jsem měla i další problémy s prsama.Dle pediatričky dát bebu a nějaký čas nekojit (bradavky v hrozném stavu).Mi to bylo líto tak jsem začala odsávat,zprvu nic moc neteklo ale pak se to zlepšilo.Koupila jsem si i odsávačku na dvě prsa,pila jsem co se dalo a jedla ricinnus comunnis.A nyní můžu říct,že to pravé prso zase dohnalo a už produkuje stejně jako to levé.Nám se bohužel nedaří kojit
malá se mi u prsa strašně vzteká,kroutí,odtahuje,řve takže jen odsávám a krmím z lahvičky.Ale dokud mám mlíčko tak chci pro to udělat maximum abych ji dávala to mé.Takže určitě koj koj co nejčastěji to půjde a po kojení ještě odsávej,ikdyž nic nepoteče tak prsa stimuluješ.A do pár dní bys měla vidět změnu.A taky hodně pít,u kojení teplé oblklady na prsa,střídat prsa i několikrát za jedno kojení.
do toho všeho má malá poslední tři dny hnědou trochu hlenovitou stoličku,dr.řikala,že to bude nejspíše z toho ,že beru železo,ale dočetla jsem se také ,že se muže jednat o hladovou stoličku… ![]()
hlenovitá je asi hladová co jsem taky četla.A nemůže ti tvá pediatrička půjčit váhu,že bys vážila kolik malá vypije?
jinak ale přibíráme vcelku pěkně.malá měla porodní váhu 3420g spadla na 3180g a ted mame 4120g
Anonymní píše:
soudím podle toho ,že od včerejšího nakojení,mlíčko prostě není ani kapka
Jako že nic neodstříkáš? To nemusí znamenat nedostatek mléka… Miminko čůrá jak často?
každej to má individuálně…raději kontaktuj laktační poradkyni, probere přímo Tvůj problém…tady bude každej radit podle sebe, co mu zabralo. jistě poradí i s tím, jak do malé dostat UM. možná to není tím, že jí nechutná, ale třeba odmítá lahvičku a bude lepší to zkusit pomocí AK - alternativního kojení pomocí stříkaačky, ale to Ti jistě poradí.
mrkni sem http://www.kojeni.cz/poradci.php
ahoj maminky,chtěla jsem se zeptat,od včerejška jako by se mě uplně ztratilo mlíko,piju čajík od weledy ,přikládám a nic:((malá 5týdnu)brečí ..má hlad .mám doma nutrilon ten ale nechce, tak jsem si nechala poslat pro Bebu.máte někdo zkušenosti?jak miminko reaguje z náhlého přejití na UM?mám strach, že se mě mlíko už nerozteče .nikdo z naší rodiny nemohl kojit déle jak měsíc