Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli se může sunar ohřívat v mikrovlnce. Díky za radu..
mishka90 píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli se může sunar ohřívat v mikrovlnce. Díky za radu..
Ahojky,ja myslim,ze muzes klidne,ja tedy vzdy si ohreju jenom prevarenou vodu a do ohrate vody dam sunar,ale znam v rodine normalne ohrevali v mikrovlnce sunar ![]()
ohřívám,když vychytáš čas,je to super ,ohřátý akorát,jen musíš protřepat,aby se promísilo teplé se studeným.
Ohřívám, udělám večer do lednice a v noci ohřeju a podávám. Ohřívám ale na dvakrát, po prvních 30 vteřinách je to nahoře teplý a dole studený, takže vyndám, protřepu a za dalších 25 vteřin opět protřepu a je to akorát na pití
(dávka 170 ml). To vychytáš.
Nemělo by se to dělat, vznikají tam škodlivé látky.
Přijde mi jednodušší si ohřát vodu a do ní nasypat předpřipravené množství sunaru, zamíchat a hurá krmit…
To jsem ještě neslyšela, že by se UM mohlo ohřívat v mikrovlnce
. Všude se píše, že ne. Jinak v ní ohřívám všechno, i příkrmy pro dceru, ale UM ne. To už je přeci jedno, jestli ohřeju jen vodu a přisypu do ní UM.
Ja myslela že když mi vypije jen pulku davky a zbyde pulka jestlu muzu treba za 2 hodky nebo tri ohrad a dat mu to dopapat.Díky
UM má být spotřebováno do 2 hodin od přípravy. Píšou to i na krabici a v mikrovlnce se ohřívat nemá
tam je napsano,ze se nema ohrivat vubec,ale to bych asi prisla na mizinu,kdybych kazdou nedopitou davku vylivala,protoze kolikrat udelam treba 120ml a mimco vypije jen 50ml a zbytek bych mela vylit,ale malokdo to vyliva.. ja ohrivam taky v mikrovlnce,kdyz zbyde a max.jednou.. jinak taky ohrivam jen vodu a pak prisypu Sunar..
A pak se člověk diví, z čeho ty děti bolí bříška a mají průjmy, což?
![]()
Tak nedopitky by se měly vylít, protože jsou kontaminované slinami, apod. To jsem nepraktikovala, nedopitky vždy vylévala, ano je to drahé, ale já si to prostě nedovolila. Každého věc ![]()
V mikrovlnce se to nedoporučuje ne kvůli škodlivinám, ale kvůli nerovnoměrnému ohřátí, tedy část je horká a mimčo se může spálit. Ale tak snad každá matka láhev protřepe a zkontroluje teplotu, ne? Ovšem opět každého věc a názor. Na téma mikrovlnek jsou tu desítky diskusí.
V mikrovlnce se mleko ohrivat nesmi, neohrala bych ani vodu, lepsi je prevarit a dat do termosky. No a uz VUBEC bych si mleko nenachystala do lednice a nechala ho tam pulku noci a pak ho ohrivala. Mlicko se ma spotrebovat ihned po namichani, max do hodiny, a co se nedopije tak vylit
Myslim ze obcas pohodlnost matek prevazuje nad zdravym rozumem ![]()
mlíko jsem v mikrovlnce ohřívala i ohřívám (MM i UM) naprosto bez problémů, jde jen o to pořádně protřepat láhev kvůli rovnoměrnější teplotě obsahu