Ohřívání Sunaru v mikrovlnce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
314
17.1.11 11:08

Mám to stejně jako Kvatapka, ohřeju vodu v mikrovlnce, pak přidám Nutrilon a dobře protřepu, zkusím před podáním na zápěstí. Jinak zbytky vylévám, kolikrát je toho hodně, protože kojím a pak dokrmuji, ale znovu bych jednou připravené mlíčko nepodala, jen tak to asi na krabicích UM nepíšou, že se nemá opakovaně podávat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
17.1.11 11:08

JituleB1 já jsem teda maminka už podruhé, první dítě bylo na nutrilonu comfort od 14ti dnů, vím jak je to drahé a přesto o nedopitcích pochybuji a ani druhé dceři je nepodávám. Možná, že některé děti mají prostě žaludek odolnější a nevadí jim to, ale já to zkoušet nebudu neb se mi to příčí :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
17.1.11 11:12

Jitule,me treba nejde o kontaminaci se slinama,ale o to,ze se v odstatem mliku hromazdi bakterie a celkove me to prijde nechutne.A to,ze nekdo kupuje drahe UM preci neznamena,ze na diteti bude setrit a davat mu nedopite davky 8-o .
A ja treba nemam prvni dite,ale treti a ani u prvniho me tohle nenapadlo,jen proto,abych usetrila.Proste co nevypije,vylit!
Normalni jidlo taky tak diteti podavas,nebo by jsi to udelala v pripade,ze by porci nedojedl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
17.1.11 11:23
JituleB1 píše:
a víte proč Vám to mlíčko smrdí? protože ho nencháte zteplat a necháte ho v tom teple, kdybyste ho daly hned po vychladnutí do lednice tak smrdět nebude. S MM je to to samé, odstříkala jsem, nechala vychladnout, dala do lednice ( nejdéle na 24 hodin ) a pak vyndala a ohřála a nic dítěti nebylo. S UM jsem to dělala taky tak, nedopil, dala jsem do lednice a ohřála později. Ne však v mikrovlnce. Mluvíte o kontaminaci slinama, ale o tom pochybuju, vždyť to dítě saje z dudliku a podle mě se nic nevrací dírkou zpět… Maximálně se umyje dudlík, no nevim, koukám že tady o těch zbytkách pochybují spíš čerstvé maminky, které ještě tolik neutratí za UM, první syn měl HA Nutrilon a to byla pálka za měsíc, když vypil 5× denně 200ml než jsme začali s příkrmy… a když se stalo že nechal, prostě jsem schovala, někdy neměl chuť a nechal třeba 150ml, pak teprve přemýšlíte zda vylít či ne, když dáte za mlíko 2500kč měsíčně… díky bohu,že druhého jsem kojila do roka…a mimochodem, taky se mi do bradavky nedostaly sliny… :lol:

Mám dvojčata, myslíš, že za UM moc neutratím?
Zkoušela jsi dát někdy dítěti napít čaje z lahvičky? Pak se podívej proti světlu a uvidíš jestli se tam nedostanou sliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
17.1.11 11:32
lulushka píše:
JituleB1 píše:
a víte proč Vám to mlíčko smrdí? protože ho nencháte zteplat a necháte ho v tom teple, kdybyste ho daly hned po vychladnutí do lednice tak smrdět nebude. S MM je to to samé, odstříkala jsem, nechala vychladnout, dala do lednice ( nejdéle na 24 hodin ) a pak vyndala a ohřála a nic dítěti nebylo. S UM jsem to dělala taky tak, nedopil, dala jsem do lednice a ohřála později. Ne však v mikrovlnce. Mluvíte o kontaminaci slinama, ale o tom pochybuju, vždyť to dítě saje z dudliku a podle mě se nic nevrací dírkou zpět… Maximálně se umyje dudlík, no nevim, koukám že tady o těch zbytkách pochybují spíš čerstvé maminky, které ještě tolik neutratí za UM, první syn měl HA Nutrilon a to byla pálka za měsíc, když vypil 5× denně 200ml než jsme začali s příkrmy… a když se stalo že nechal, prostě jsem schovala, někdy neměl chuť a nechal třeba 150ml, pak teprve přemýšlíte zda vylít či ne, když dáte za mlíko 2500kč měsíčně… díky bohu,že druhého jsem kojila do roka…a mimochodem, taky se mi do bradavky nedostaly sliny… :lol:
Mám dvojčata, myslíš, že za UM moc neutratím?
Zkoušela jsi dát někdy dítěti napít čaje z lahvičky? Pak se podívej proti světlu a uvidíš jestli se tam nedostanou sliny.

:palec: ,vubec mi to dnes nemysli,jeste,ze jsi to napsala!Trefné s tim cajem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
17.1.11 11:49
Jaruna píše:
zuzous,prosim te,nebud vztahovacna,ano?Nikdo tady nikoho nenapada :roll: ,rikam nazor k necemu,co se mi nelibi,tak to nebudu psat a davat do vet smejici se smajliky.Az te budu napadat,bude to psano jinak.
A k tematu…musi byt porad k necemu duvod nebo rada,aby se clovek podle toho zarizoval a choval?
Proste uz i na krabici je napsane,spotrebovat DO 2hodin,to je malo?Proc to tam asi tak je napsane :think: ?A krom toho me osobne to prijde hnusne,davat diteti dvakrat ohrate mliko a nepotrebuji k tomu zadny duvod.Pokud ty ano,tady mas clanek.https://www.emimino.cz/…a-vyziva-74/

No tak chodit na mě s nějakýmí články z emimina snad nemáš zapotřebí :-) Přidej něco solidnějšího :-) Stejně mi pořád nikdo něřekl, CO SE TEDY STANE PO PODÁNÍ ZNOVUOHŘÁTÉHO UM???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
17.1.11 12:35

zuzousi,podobne a jine clanky jsou vsude na netu,ne jen na emiminu,to jsem nasla jako prvni a proc bych to diteti nedala jsem napsala v nekolika prispevkach predtim,staci cist.
A znovu pisu,ze ja nepotrebuji duvod k tomu,abych podavala zbytky mlika diteti,staci,ze me samotne to prijde velice nechutne,nepotrebuji k tomu zadne argumenty.Proc si myslis,ze je na krabicich napsane,ze se davka musi spotrebovat do 2 hodin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barboš
17.1.11 12:54

Taky jsem ze záčátku dávala ohřátý nedopitky, páč mi bylo líto to vylévat, než jsem si o rizicích přečetla ňákej článek, kterej jsem už bohužel teď nenašla. Psali tam něco o tom, že mléko staré a opakovaně ohřáté ztrácí kvalitu, přednosti dnešní UM, která je dnes na dost dobré úrovni…prostě závěrem bylo, že než opakovaně podávat staré UM, už by pro dítě bylo snad lepší krmit ho upravenym kravskym.
Protože se v penězích taky nekoupeme, dělám to tak, že připravím mlíka míň (třeba 120 ml) a když to malá dopije a tváří se, že by si dala ještě, tak prostě přidělám.

• Citovat
  • Upravit
10351
17.1.11 13:00

Kvůli ochraně výrobce.
Nechci se dohadovat, co je správné a co ne, ty mě napřesvědčíš, že je nezbytné zbytek vylévat a já nepřesvědčím zas tebe, že není nutné zbytek vylévat. Zdravé a veselé děti máme obě, tak co. Mrzí mě přístup. Že je někdo schopný mě a ostatní, co nevylévají označit za ty, které chtějí šetřit na dětech, že jsme bez rozumu a kdoví co všechno, už nevím, co tam bylo. Kdo a jakým právem si dovoluje o mě toto tvrdit? Zná mě tu někdo? Nebo verunku? Ví někdo, jak chodí náš den? Jsem ochotná pro ní dělat a dělám cokoliv a rozhodně na ní nešetřím. A nemá s tím nic společného nějaké mlíko. Proč nelze napsat názor způsobem- já to dělám tak a tak, jinak bych se to bála dělat z toho a toho důvodu. Proč to musí být- já to dělám tak a ten kdo ne tak nemá rozum a hazarduje a vůbec je to prostě pablb? Taky si myslím např.o látkařkách svoje, ale když se někdo zeptá, jak plínuju, jednoduše odpovím, že papírovky, nač k tomu dodávat něco urážlivého? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
17.1.11 14:01
zuzouš píše:
Kvůli ochraně výrobce.
Nechci se dohadovat, co je správné a co ne, ty mě napřesvědčíš, že je nezbytné zbytek vylévat a já nepřesvědčím zas tebe, že není nutné zbytek vylévat. Zdravé a veselé děti máme obě, tak co. Mrzí mě přístup. Že je někdo schopný mě a ostatní, co nevylévají označit za ty, které chtějí šetřit na dětech, že jsme bez rozumu a kdoví co všechno, už nevím, co tam bylo. Kdo a jakým právem si dovoluje o mě toto tvrdit? Zná mě tu někdo? Nebo verunku? Ví někdo, jak chodí náš den? Jsem ochotná pro ní dělat a dělám cokoliv a rozhodně na ní nešetřím. A nemá s tím nic společného nějaké mlíko. Proč nelze napsat názor způsobem- já to dělám tak a tak, jinak bych se to bála dělat z toho a toho důvodu. Proč to musí být- já to dělám tak a ten kdo ne tak nemá rozum a hazarduje a vůbec je to prostě pablb? Taky si myslím např.o látkařkách svoje, ale když se někdo zeptá, jak plínuju, jednoduše odpovím, že papírovky, nač k tomu dodávat něco urážlivého? :nevim:
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
17.1.11 14:14

Tak snad vás nikdo ani přesvědčovat nechce, klidně dejte svým dětem nějaké krabicové z Kauflandu :wink:
Já jsem se jen vyjádřila, že mi to přijde nechutné, protože já sama bych to nepila, natož to dát malému dítěti, ale pokud vám to neva, tak proti gustu žádný dišputát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
17.1.11 14:27

Ja nikoho neurazim,tobe konkretne jsem o setreni na diteti nic nerekla a rozumim tomu,co kdo pise a v nekterych prispevkach je napsane,ze nebudou vylevat mleko,protoze by matky z toho byly na mizine :roll: .
To je strasny,kdyz tohle napise rodic!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
17.1.11 15:08

Já teda myslím, že jsem taky nikoho svými příspěvky neurážela. Napsala jsem, že nedávám, protože se mi to příčí. A nikoho přesvědčovat nebudu, mě je celkem fuk co pijí ostatní děti, jen jsem psala, že moje dítě nedopitky nedostává. A o šetření tu psala snad sama Jitule, že to neřeší čerstvé maminky, kterým děti pijí málo, kdežto ona, když dala 2500 měsíčně za mléko už to řešit musela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
17.1.11 15:34

No, mne je to zase uplne jedno, jestli nekdo povazuje moje prispevky za urazlive, protoze podle me je to opravdu hazard se zdravim ditete, davat mu nedopitky ohrate v mikrovlnce. Moje dcera je na Nutrilonu Comfort od 1. dne, takze rozhodne vim, jaka je to palka, ale ja osobne bych radsi umrela hlady, nez abych davala diteti nedopite nebo stare mleko. A tato diskuze a nektere jeji prispevky se mi nelibi uz proto, ze sem muze nakouknout nejaka nezkusena maminka, ktera nebude vedet o skodlivosti zkazeneho ohrivaneho mlicka a muze to podat svemu ditku, ktere pak bude trapit brisko. Prave proto sem napisu co nejjasneji svuj nazor, at se pak kazda maminka rozhodne, zda toto riziko podstoupi, nebo ne :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
17.1.11 16:42

jak už tady bylo řečeno, lze si nachystat menší dávku a pak v případě potřeby dodělat, namíchání je otázkou chviličky..... protože částečně kojím, taky jsem dřív netušila, kolik vypije a hodně vylívala,ale přesto bych to dítěti znovu nepodala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová