Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zaujala mne diskuze jestli prvnacci snidaji, zeptam se na skolkove děti, to moje nesnida, až ve školce svacinku. Ráno nestíháme, ani moc nechce, a pak by asi nejedl ve školce…co u vás?
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, takže ano, má dcerka ráno snídá před školkou - i kdyby to měl být jogurt a čaj.
Naši taky ne, max pár piškotů. Vstávají v půl šesté, takže nemají chuť. Snídají až ve školce.
Syn nesnida. Ma o 7 mliko a jidlo az svacinu ve skolce, ktoru aj tak nesni. Zje povetsine az obed. Vek 2,6.
Dcera snídá, ale půl rohlíku do sebe tlačí třičtvrtě hodiny. Kdyby to záleželo na ní, nejedla by, až ve školce svačinu. A nebo by snídala něco, co jí víc jede - piškoty, brumíka, bebe. To by snídala každý den a bleskurychle. ![]()
Ano, snídá v 7:45 a ve školce má hned o půl deváté svačinku. O tom jak dlouho dělá, že snídá, by už byla jiná diskuze.
Moje malá toho ráno nejí vůbec a ve školce toho taky nepojí
PS: ze začátku jsem to četla jako před menstruací
![]()
Zatim snida jako normalne, v 7 hodin, vetsinou nejakou obilnou kasi nebo vajicka. Po devate maji svacu a tu ji taky. Ale on je a vzdy byl dobry jedlik a zadny troskar.. ![]()
Kluk snídá (vstavame už v 6) a svačinu mají kolem 9. Takže by byl dlouho bez jídla.
Ne, náš nesnídá, vstává ve 3/4 na 7 a v 7:10 vyjíždíme. Jako on normálně po vstaní snídá až tak za 1,5-2h, dřív ani prd, takže by musel vstávat v 5 ráno a to ani náhodou, taky se chcu vyspat ![]()
3,5letá si ráno dá mléko nebo kakao a pak svačinku ve školce. Já ji tam vodím až na osm, kolem půl osmé snídá, no a už před půl devátou mají svačinku. První den jsem jí dala klasickou snídani a paní učitelka mi v poledne smutně sdělovala, že dcerka svačinu odmítla. Teď ji prý bez problémů celou sní.
@tumpach píše:
PS: ze začátku jsem to četla jako před menstruací![]()
![]()
Jo, já taky a až mě zarazilo, že děti
![]()
@araw vid, jsem ráda, že nejsem sama, kdo čte blbě, zakladatelce se tam vytratil háček na š, a pak z toho vzniká jiný název ![]()
![]()
U nás jak kdy, jsem radši, když se nasnídají, protože chleba s pomazánkou zatím ani jeden nezařadil mezi oblíbené pokrmy, takže svačinkám ve školce většinou moc nedají.
@tumpach píše:
PS: ze začátku jsem to četla jako před menstruací![]()
![]()
Já taky, musela jsem to rozkliknout, jak mě to vyděsilo
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.