Manžel nechce aby naše dítě chodilo do školky

212
3.9.15 21:10

Manžel nechce , aby naše dítě chodilo do školky.

Krásný večer všem a bez výjimky :lol:
Zajímali by mě čistě vaše názory, sice je to ještě daleko, ale přeci, dnes jsme se s mužem bavili ohledně nějakých věcí do budoucna co koupit a co ne a vlastně jsem se dozvěděla, že muž nechce, aby naše dítě šlo do školky :think: vím, že tebe poslední rok pred školou, bude asi povinný, ale spíše řeším tedy ty ostatní.
Přijde vám to jako vhodný nápad. Z mého pohledu by dítě mělo se naučit být v kolektivu, s ostatními dětmi, hrát si s nimi a jiné věci, které k tomu patri. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
3.9.15 21:11

Když si s ním bude doma… proč ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
3.9.15 21:14
@Adriana.21 píše:
Krásný večer všem a bez výjimky :lol:
Zajímali by mě čistě vaše názory, sice je to ještě daleko, ale přeci, dnes jsme se s mužem bavili ohledně nějakých věcí do budoucna co koupit a co ne a vlastně jsem se dozvěděla, že muž nechce, aby naše dítě šlo do školky :think: vím, že tebe poslední rok pred školou, bude asi povinný, ale spíše řeším tedy ty ostatní.
Přijde vám to jako vhodný nápad. Z mého pohledu by dítě mělo se naučit být v kolektivu, s ostatními dětmi, hrát si s nimi a jiné věci, které k tomu patri. :think:

a jaký k tomu má muž důvod? čím argumentuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

Tak pokid tobě nebo jemu nebude vadit být doma, tak proč ne. S dětmi si může hrát na hřištích, zábavních centrech.

• Citovat
  • Upravit
8959

Tak podle metříku jsou vašemu dítěti 3 měsíce, takže mi přijde fakt úsměvné řešit teď školku:)
Nicméně, já bych si trvala na tom dát dítě ve 4 letech do školky. Vždyť taky potřebuje kolektiv a ty s ním přece nebudeš sedět doma do předškolního věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@Adriana.21 povinné není nic, ani poslední rok. Ale osobně? Starší chodil do školky, mladšího to čeká dokonce již ve 2 letech. Dítěti to hodně pomůže k samostatnosti - viděla jsem to u staršího. Osobně bych nechtěla mít doma dítě do 6. let. Ten dětský kolektiv mu nic nevynahradí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
3.9.15 21:15

Syn ve čtyřech taky nechodí a pravděpodobně půjde až před školou. Dohodli jsme se na tom s manželem oba. jsme pořád někde v kolektivu, takže asociál není a nemyslím si, že mu to ublíží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
3.9.15 21:15

To je hrozne individualni, kazde dite je jine, pokud mate kamarady s detmi a jsi schopna mu nejaky kolektiv (nemusi to byt tricet deti ve skolce) zajistit, tak skolku nepotrebuje. Pokud budes mit hodne spolecenske dite a nemas jeho vrstevniky k mani, pak mu skolka bude vyhovovat.

Muj starsi tam byl jak ryba ve vode, sel brzy, ale ne teda na cely tyden. Mladsi je spis domaci typ, tomu by rok klidne nevadilo jeste doma byt, do skolky ale sel, mel to tak na hrane, on sice chtel, ale pristup ma uplne jinej a jeste by mozna chvili byt se mnou potreboval.

Takze se to neda rict.

Sousdecina holcicka sla az v peti letech a spokojeni tak byli vsichni.

Příspěvek upraven 03.09.15 v 21:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
3.9.15 21:16

Asi mu nejde o dítě, ale chce tě mít doma, žárlivec, máme jednoho takového v rodině. Samozřejmě, že školka je pro děti začlenění v kolektivu, a to mu bude určitě ku prospěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658

Pokud ty s tím souhlasíš, tak proč ne? Osobně nechápu moc ted tu modu strkat dítě do školky ve 2letech, když to jde být s dítětem doma co nejdéle, nevidím na tom nic špatného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39821
@Lejaa píše:
Tak podle metříku jsou vašemu dítěti 3 měsíce, takže mi přijde fakt úsměvné řešit teď školku:)
Nicméně, já bych si trvala na tom dát dítě ve 4 letech do školky. Vždyť taky potřebuje kolektiv a ty s ním přece nebudeš sedět doma do předškolního věku.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

Zalezi na diteti, spousta deti to od 3 let nezvlada, tudiz bych byla rada, ze nemusim dite lamat na brzky nastup do skolky.
Dalsi vec je ale i tvuj pocit, za dva roky na „dovolene“ uz ti muze solidne hrabat a mozna budes touzit po nejakem case bez utirani zadku a po smysluplne konverzaci s dospelymi osobami. A v takovem stavu te pak nikdo nemuze nutit byt dona. Pokud muz vydela dost na chuvu, je problem vyresen, pokud ne, muze zacit hledat vynosnejsi zamestnani ci jit si to vyzkouset sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
3.9.15 21:17

Myslím, že po 2. roce dítěte to manžela přejde. Až uvidí, jak dítě touží po kolektivu a potřebuje „víc“ než jen trávit čas s rodiči, tak ve 3 letech ho dá do školky rád. I když děti, které nic jiného než rodiče neznají, tak jim to stačí. Nechtě to teď být, za 2 roky budete chytřejší. JInak, mám-li se vyjádřit k tomu, zda mi to přijde vhodné, tak já říkám, že mi to vhodné nepřijde, ale je to každého věc.

• Citovat
  • Upravit
31672
3.9.15 21:17

Já bych to nechala na dítěti..měla jsme vždycky taky představu, že pokud děti do školky nebuud muset, nedám je tam, mám v živý paměti, jak jsem před 25 lety od mámy zoufale nechtěla, ale ona musela do práce tak jsme pár dní před 3 narozkamy valila..no ale v necelých 4 letech syn projevil přání do školky jít, bydleli jsme naproti školkový zahradě, a on pořád „až budu velkej, a půjdu do školky“, tak ve 4,5 letech nastoupil, a nadšený, prostřední od 2,5 let „až půjdu taky do školky“, anstoupil teď v necelých 4, a první 2 dny úplně nadšený. teď půjde až v říjnu, z organizačních důvodů, a už s etěší.
takže i když já osobně bych radši děti měla doma, tak do školky chodí, na své přání.

Příspěvek upraven 03.09.15 v 21:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
3.9.15 21:18

Jo a taky me zajimaji jeho argumenty proc to nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin