Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, mam 4,5 měsíčního prcka a miluje nošení v manduce.Máme ji asi 10dní a od té doby jsme nevyjeli s kočárem…spokojeně mi v ní spínka a když ho vytahuju pláče, že se chce ještě nosit
…teď když už je tedy tepleji oblékám mu body nebo triko(dl.rukáv),mikinu NEBO šusťákovou bundičku, tepláčky a pod ně návleky,ponožky a capáčky,čepičku outlast(jediná ve které se mu nepotí hlavička-má totiž od narození spoustu vlásku)…když venku fouká přehodím přes něj softshell.kapsu…ja sáma už chodím jen v triku s dlouhym rukávem…myslím ale dobu přes odpoledne…muj dotaz je na ty teplaky a pod nima navleky-staci to? mě se totiž zdá, že když ho pak doma svlíkám má lýtka vždycky studenější než zbytek těla…tak nevím..a taky se vám stává že mají vaše děti od těch návleků nad kolínkama otlačeniny?…mám myslím obyč návleky (cena do 100,–),vím že jsou i dražší nějaké značkové cca 300,– -jsou opravdu lepší?netlačí?zahřejí víc?…jinak teda celkově se snažím oblékat ho vždycky stějně jako sebe+jedna vrstva, ale já i on jsme prostě nějací horkokrevní…díky za názory:)
dítě (5,5 měsíce) oblíkám do manducy, nebo šátku následovně - body s dlouhým nebo krátkým rukávem, punčocháče. Na nohy návleky s capáčkama z merina http://www.brouczech.cz/…inovlna.html , na tělo normální mikinu a na hlavu kuklu z merina http://www.brouczech.cz/…la-2011.html . Včera jsem šla takhle a když je chladněji, mám ještě MaM kapsu. Nikdy nebyl studenej, spíš je zpocenej:o)
dítě i já jsme horkokrevní, už ho ani neoblíkám víc než sebe (ani do kočárku), protože byl pokaždý zpocenej.
Příspěvek upraven 25.04.12 v 11:13
Ahoj, dávám podobně. Teplákovku s kapucí, body s dlouhým, punčochy a capáčky. Na hlavu bavlněnou čepku. Když nefouká, tak má jen kapuci. Já nosím tričko s krátkým a bavlněnou mikinu. Při větší zimě přes nás přehodím bundu. Stačí to, malá chladná ještě nebyla a i Manduca ji dost chrání.
já jsem aktivne spolu s manducou kopila i zásobu těchto návleků a nedokážu si představit, že je v tom syn déle než pár desítek minut - a to nemám žádného extra buřta. Nevím kdo ty návleky vymýšlí.
A jinak co se týká nohou..co třeba punčocháče a tepláky? Ty jsou teplejší, ale zase aby se nepotil.. To víš že ideální by bylo nějaké funkční oblečení, ale to by člověk musel prodat ledvinu, aby si to mohl dovolit, že jo… ![]()
my byly venku v pondělí a malá měla bodýčko dl.r., mikinu s kapucí, kukličku, punčošky, teplý podkolenky, tepláčky a pletený botičky… návleky jsme zatim nezkoušely - mám teda jen taky ty obyč. Ale objednala jsem jí botičky z Merinovlny takové Jsou teda drahý jako blázen, ale ty nožičky jsou nejvíc „venku“ a já jsem plašan, aby mi dítě nezmrzlo
![]()
takže malá měla na nožičkách téměř to samý, co tvůj prcek, a bylo to v poho - možná zkus dát ponožky teplejší anebo dvoje
až dorazí ty spešl botičky, dám vědět, jestli stojí za to ![]()
a to jsem myslela, že budu konečně taky někdy reagovat první, jste tu, holky, rychlíci
![]()
já mám nosící bundu, takže malou nijak moc neoblékám - merino triko a přes to bavlněné, merino tepláčky, k tomu ponožky a je to. Na hlavu samozřejmě čepici, přes manducu má tu nosící bundu a je nám oběma krásně.
@jabarka tak tyhle boty jsem chtěla taky, ale ta cena mě úplně zničila. Hledala jsem použité měsíc, ale nic nenašla, nikdo se toho nechce zbavovat a s rychlostí růstu prcka, bych je měla na chvíli, tak jsem to vzdala.
@Etcetera78 nosící bundu jsem si nakonec vybrala vozibundu,ale jaksi jí přestali vyrábět, tak to je taky na prd ![]()
@pokymar píše:
@jabarka tak tyhle boty jsem chtěla taky, ale ta cena mě úplně zničila. Hledala jsem použité měsíc, ale nic nenašla, nikdo se toho nechce zbavovat a s rychlostí růstu prcka, bych je měla na chvíli, tak jsem to vzdala.
jj, je to drahota
já objednala ty Explorer - pro děti 6-18 měsíců - tak snad nám chvíli vydrží ![]()
Já už bych nevyšilovala. Teploty stoupají a stoupat budou,za chvíli už nebudeš potřebovat nic,jen obyč, návleky,jestli se ti zdá studený od noh,tak mu dej o vrstvu navíc,ale já bych už nedělala ani to,upeče se.
Ono trochu otužování není na závadu,spíš naopak ![]()
@jabarka 6-18měsíců? To mám tuším napsané na jednom bodýčku, co teď nosí ![]()
edit: vlastně ne, má tam napsané 12-18 měsíců
![]()
@pokymar velikosti jsou tam popsaný takhle: Charmer - pro děti 3-6/9 měsíců,
Explorer - pro děti 6-18 měsíců - taky jsem zvědavá, jestli nebude jak kocour v botách
no chodit v nich nebude, tak snad nevadí, když budou větší, hlavně aby z ní nespadly ![]()
Já oblíkám stejně, jako jsi psala, ale ještě navíc punčochy. Takže punčochy, tepláky a na té návleky a capáčky. Je krásně teplounká, ale z jedné strany má lýtko takové vlažné. Taky jsem se na to chtěla zeptat…Na podzím koupím ty návleky merino, co tu házely holky. Teď už by se mi na léto nevyplatila ta menší velikost.