Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A nemuzou mu tu jeho postylku dat nekde bokem, treba do jine mistnosti?
Tak to je blba situace,napadlo me je to asi zvlastni,ale nemohly by malemu dat postylku nekam dal od deti?presunout?pomohlo by to,pak uz jen opravdu zafungovat jako sponzor,ale to by se sakra prodrazilo:(
papavlinka33 píše:
A nemuzou mu tu jeho postylku dat nekde bokem, treba do jine mistnosti?
Tak přesně tohle mě taky napadlo ![]()
Jeden by si myslel, že v této době bude peří opravdu výsadou ptáků , a ne, že se na tom ještě někde spí a dokonce ve školce !!! To je vážně děs.. Brrr, když si představím, co v těch polštářích musí být za hnus. Copak jiným maminkám z té školky nevadí, na čem spinkají jejich děti? Asi bych naběhla k ředitelce a zkusila tohle nějak řešit, ale určitě by bylo faajn, kdyby vás tam šlo víc.
Covece peri je furt luxusni material - perove bundy a spacaky jsou furt top. Nicmene ve skolce bych take cekala pratelne vybaveni. tak holt dat ho spat do jine mistnosti, ale zas bude chudak, nebude mu to prijemne. Nebo koupit do jejich spolecne loznice pracku vzduchu?
mzslim, ze luzkoviny vsem kvuli vam nevymeni, ledaze by to bylo uz dlouho na spadnuti.
Tohle nepochopím, v dnešní době, kdy je tolik alergiků ve školce peří? Zašla bych určitě za ředitelkou, aby to zkusila nějak vyřešit..
Jestli se znáš s ostatními rodiči, tak bych začala sondovat, jestli taky nemají alergika, že by vás šlo do ředitelny víc
, každopádně bych to řešila nátlakem na nákup nových polštářů. Přikrývky jsou z čeho? Sponzorský dar by to vyřešil, ale bude to pálka. Hlavně si to nechej potvrdit a odečti z daní, když už. ![]()
taky bych rešení viděla ve sponzorovi, který dodá pro celou školku, ale kde takového sehnat???
Nu stejně mi přijde divné, že ve školce mají péřové, když se tam každou chvíli někdo počůrá ![]()
Zkus se domluvit s ostaními rodiči a vysvětlit jim situaci a zkusit na vedení zatlačit hromadně. Můžete argumentovat hygienou. Taky možná zjistit na hygieně, ja je to teď s normami pro lůžkoviny. Jinak nevím ![]()
Zakladatelko
Já zatím školku neřeším, ale zarazilo mně, že mají lůžkoviny z peří, protože jejich údržba je náročnější a dražší. Našla jsem toto: přečti si paragraf č. 23
http://www.brandysko.cz/…ile/7636.pdf
podle toho by se měli lůžkoviny měnit á 3 týdny, což se určitě neděje, to by se školka nedoplatila. Takže bych zašla za ředitelkou, že jednak ušetří a jednak nebude mít problém s hygienikem, kterého bych klidně zavolala. Vím, že hodně dětí má alergie a u peří to není jenom o něm, ale i tom, že je tam více roztočů a pokud se nečistí, tak po pár měsících používání takový polštář obsahuje více než peří právě roztoče, kožní buňky, plísně a podobně.
Držím ti moc palce.
Barča ![]()
A co se poohlédnout po jiné školce?
Jinak peří ve školce mě taky zaráží.
valkil píše:
není lůžkovinami mysleno povlečení?
Hm, je to možné ![]()
Ono strašně záleží na tom jaké to je peří a sýpek. V dnešní době se dají sehnat i péřové lůžkoviny, které se dají normálně prát a mají atesty pro alergiky. Úplně bych peří nezatracovala. I když mě taky překvapuje, že ho používají ve školce.
Taky mě překvapuje peří ve školce. Tak buď zatlačit na příslušná místa, aby koupili peřinky a polštáře nové(ať mi netvrdí, že je jediný s alergií na peří - předhoď to na rodičáku pokud nějaký máte), nebo sponzorský dar, nebo změnit školku (což se v dnešní době snadněji řekne než udělá.
No nemáš to jednoduché, držím pěsti
Nečetla jsem diskuzi, jen původní dotaz..Ta vaše školka je v minulém století nebo co? ![]()
U nás je ve všech školkách standartem pokrývky s umělých vláken, ve třídách nejsou závěsy ani koberce, kromě konce školního roku se nesmí do třídy nosit živé květiny..
Alergiků je dost a toto je přímo ve školním řádu..Já bych se obrátila někam „výš“, jak to řešit
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj, nevím, proč jsme stále problémoví, ale je to tak. Po „úspěšném“ zvládnutí čtyřhodinového roku ve školce nám nastal celodenní režim včetně spaní (bohužel). Malý chodil první dva dny a začal soplit a pokašlávat. Doufala jsem, že nebude hned na začátku nemocný, ale přes víkend se to ztratilo. Taky má celé tváře a čelo rozškrábané, místy až do krve. To jsem si myslela, že asi komáři. Ale přišel mi ze školky a měl ve vlasech i na oblečení peří (nejdřív jsem myslela, že někde na vycházce oškubali ve křoví mrtvýho holuba). Dnes jsem na schůzce zjistila, že děti spí na péřových polštářích. A to je ten problém… Malý je alergický na peří. Loni jsem jim dávala zprávu od MUDr., ale najednou nikdo nic neví a nikde to nemají napsané
. Mám znova přinést zprávu a malýmu vlastní polštář. Jenomže asi mu nepomůže, že spí na vlastním, když všude kolem (děti spí namáčknuté na sobě) je peří. My nesmíme mít doma ani péřovou bundu. I babička se musela rozloučit se svou duchnou. Pokud prý malý nebude moct být v takovém prostředí (čož asi nemůže), tak nemůže ve školce spávat. Tak to mě dostalo. Co teda budu dělat? Vyřizuju si ŽL, ale nedokážu si představit, že ho budu mít od 12 za zadkem. To prostě nejde!!!! Doma s ním být nemůžu. Ještě mě napadlo… Našetřit peníze a jako sponzor věnovat školce pro všechny děti antialergické polštářky. Omlovám se za román a taky za inko, ale mám k tomu své důvody.