Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ženský.
párkrát se vyspím a mám 40 let. Mám dvě děti, další neplánuji, navrhla jsme gyndr, že bych šla na odstranění vejcovodů, což mi rozmlouvala, skrz narkozu, je to prostě operace. Prášky se mi zobat nechcou, gumy nechci už ani vidět
tak přišla s návrhem tělíska, je hormonální, ale prý je ten hormon v nízkých dávkách, takže působí lokálně v děloze a neovlivňuje prý ani vaječníky
řešila jsem s ní i to, že mám hodně silnou menstruaci a to tělísko by prý i zabránilo růstu sliznice a tím bych měla i slabší menstruaci. Pořád váhám, protože jsem se dočetla že hormonální tělísko ženským rozjel růst ochlupení, vousů atd
no to jako by mě upřímně švihlo
za další, neustále čtu, jak ženský po tělísku skoro nonstop krvácí
tak já fakt nevím jak se rozhodnout.
@JancaS84 a platila si to? menstruaci máš pořád stejnou asi že?
@Harmonie0 píše: Více
Ano platila jsme loni 19 tis. Menstruace se mi zkrátila, ale řekla bych že to bude spíš věkem. Na to by nemala mít operace vliv.
@Harmonie0 Rozhodnutí je vždy na vás. Tělísko, byť jsou hormony slabé a lokální zasáhne do vašeho hormonálníhop systému a jelikož je každý člověk jedinečný, tak nelze předen zcela určitě říct jak a jak moc. Pokud máte ve vašem věku silnou MS tak ji takovou máte proto, že vám přirozeně rychleji klesá hladina progesteronu jak estrogenu, je to normální od cca 35. roku života. Podpořte nějakou bylinou, doplňkem či progesteronovým krémem od ovulace po MS progesteron. K té ochraně, je to zase strašně individuální, my s partnerem jsme to celý život řešili přerušovaným stykem a bez jediného problému.
@LadaSva tady jde o to, že mě velmi vzrušuje když muž stříká do mě
a chybí mi to, proto řeším antikoncepci
A co kroužek? Jsou to hormony, ale myslet na to stačí 2× za měsíc. Do operace a tělíska bych já teda nešla. Takže pokud se rozhodnu, že nebudu denně dlabat prášky, půjdu zase do kroužku, vyhovoval mi ![]()
Já začala brát antikoncepci loni nebo už předloni a jsem spokojená. Beru Zlyndu, protože nemůžu klasickou hormonální a jsem UŽ spokojená. První půl rok byl těžký, krvácela jsem nebo špinila, ale už rok mám klid.
MS skoro nemám. Také jsem si i říkala, že si chlap dává pořád pozor a tohle bude změna. I ten pocit pro mě, že to bude pro oba do konce ve spojení ![]()
@Harmonie0 mam tělísko 2,5 roku po druhém porodu. Mezi dětmi jsme měla šílenou ms. S tělískem jsem první rok špinila. Ze začátku tak tři měsíce (žádné krvácení), pak začaly být pár denní pauzy. Po roce se mi cyklus ustálil a ms je hodně slabá. Nemusím to vůbec řešit z pohledu dovolených atp. Teď jsem byla na kontrole a vše v pořádku, je kde ma a doktor i sestra se divili, ze vůbec ms mam. Neni to běžné. Nárůst vahy nebo nějaké ochlupení nepociťuju. Letos mi bude 38. Resp to, ze jsem tlustá fakt neni z teliska
@Dahlia0409 a jaký kroužek si používala? já nevěřím tomu, že když je to hodně velká divočina, že zůstane tam kde má být ![]()
Na sex si ho klidně můžeš vytáhnout a pak zase dát zpět.
@JancaS84 tak v tom případě netuším k co se jedná já měla na mysli že se jedná o pesar
Já měla Nuvaring. Teď ho nemám jen z finančních důvodů, nechce se mi za to dávat tolik peněz ![]()
Antikoncepční kroužek. Funguje to jako prášky, jen se to zavádí do pochvy a 1× za měsíc ho vymenis. Je lepší, že to nejde přes játra. Ale zase je o něco dražší.
Tak zase ja brala 10 let prášky a ted po dětech mirenu. Rozhodně pociťuju, ze těch hormonů je mnohem méně, je to lokální. Velká výhoda, že na to nemusím myslet. Aktuálně je to cca na 7 let a cena byla 6500,– se zavedenim