Je tělísko dobrá volba?

123
9.2.25 12:02

a zase ta antikoncepce

Ahoj ženský.

párkrát se vyspím a mám 40 let. Mám dvě děti, další neplánuji, navrhla jsme gyndr, že bych šla na odstranění vejcovodů, což mi rozmlouvala, skrz narkozu, je to prostě operace. Prášky se mi zobat nechcou, gumy nechci už ani vidět :lol: tak přišla s návrhem tělíska, je hormonální, ale prý je ten hormon v nízkých dávkách, takže působí lokálně v děloze a neovlivňuje prý ani vaječníky :nevim: řešila jsem s ní i to, že mám hodně silnou menstruaci a to tělísko by prý i zabránilo růstu sliznice a tím bych měla i slabší menstruaci. Pořád váhám, protože jsem se dočetla že hormonální tělísko ženským rozjel růst ochlupení, vousů atd 8o no to jako by mě upřímně švihlo :roll: za další, neustále čtu, jak ženský po tělísku skoro nonstop krvácí :roll: tak já fakt nevím jak se rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35762
9.2.25 12:12

Byla jsem na přerušení vejcovodů a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
9.2.25 12:16

@JancaS84 a platila si to? menstruaci máš pořád stejnou asi že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35762
9.2.25 12:17
@Harmonie0 píše: Více

Ano platila jsme loni 19 tis. Menstruace se mi zkrátila, ale řekla bych že to bude spíš věkem. Na to by nemala mít operace vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
9.2.25 12:37

@Harmonie0 Rozhodnutí je vždy na vás. Tělísko, byť jsou hormony slabé a lokální zasáhne do vašeho hormonálníhop systému a jelikož je každý člověk jedinečný, tak nelze předen zcela určitě říct jak a jak moc. Pokud máte ve vašem věku silnou MS tak ji takovou máte proto, že vám přirozeně rychleji klesá hladina progesteronu jak estrogenu, je to normální od cca 35. roku života. Podpořte nějakou bylinou, doplňkem či progesteronovým krémem od ovulace po MS progesteron. K té ochraně, je to zase strašně individuální, my s partnerem jsme to celý život řešili přerušovaným stykem a bez jediného problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
9.2.25 12:50

@LadaSva tady jde o to, že mě velmi vzrušuje když muž stříká do mě :mrgreen: a chybí mi to, proto řeším antikoncepci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
9.2.25 12:54

A co kroužek? Jsou to hormony, ale myslet na to stačí 2× za měsíc. Do operace a tělíska bych já teda nešla. Takže pokud se rozhodnu, že nebudu denně dlabat prášky, půjdu zase do kroužku, vyhovoval mi :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
9.2.25 12:55

Já začala brát antikoncepci loni nebo už předloni a jsem spokojená. Beru Zlyndu, protože nemůžu klasickou hormonální a jsem UŽ spokojená. První půl rok byl těžký, krvácela jsem nebo špinila, ale už rok mám klid. :srdce: MS skoro nemám. Také jsem si i říkala, že si chlap dává pořád pozor a tohle bude změna. I ten pocit pro mě, že to bude pro oba do konce ve spojení :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18628
9.2.25 13:05

@Harmonie0 mam tělísko 2,5 roku po druhém porodu. Mezi dětmi jsme měla šílenou ms. S tělískem jsem první rok špinila. Ze začátku tak tři měsíce (žádné krvácení), pak začaly být pár denní pauzy. Po roce se mi cyklus ustálil a ms je hodně slabá. Nemusím to vůbec řešit z pohledu dovolených atp. Teď jsem byla na kontrole a vše v pořádku, je kde ma a doktor i sestra se divili, ze vůbec ms mam. Neni to běžné. Nárůst vahy nebo nějaké ochlupení nepociťuju. Letos mi bude 38. Resp to, ze jsem tlustá fakt neni z teliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
9.2.25 13:51

@Dahlia0409 a jaký kroužek si používala? já nevěřím tomu, že když je to hodně velká divočina, že zůstane tam kde má být :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35762
9.2.25 14:29

Na sex si ho klidně můžeš vytáhnout a pak zase dát zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
9.2.25 14:30

@JancaS84 tak v tom případě netuším k co se jedná já měla na mysli že se jedná o pesar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
9.2.25 14:33

Já měla Nuvaring. Teď ho nemám jen z finančních důvodů, nechce se mi za to dávat tolik peněz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35762
9.2.25 14:59

Antikoncepční kroužek. Funguje to jako prášky, jen se to zavádí do pochvy a 1× za měsíc ho vymenis. Je lepší, že to nejde přes játra. Ale zase je o něco dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18628
9.2.25 15:16

Tak zase ja brala 10 let prášky a ted po dětech mirenu. Rozhodně pociťuju, ze těch hormonů je mnohem méně, je to lokální. Velká výhoda, že na to nemusím myslet. Aktuálně je to cca na 7 let a cena byla 6500,– se zavedenim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí