Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, mam druhe mimco, prvni naockovane tak jak ma, nikdy zadny problem. Ale ted. Druhe ma 7 mesicu, ockovane jen 2 davkami, bohuzel ze zdraveho miminka po 1 davce zanet prudusek a uz se to veze.. od te doby kasel, ryma, horecky. Pote to preslo a po druhe davce do 5ti dnu jako u prvni zanet prudusek, takze chudak 2× antibiotika. Presla jsem k jine pediatricce, ta mi ale tvrdi ze ockovanim to nemuze byt. Ale… Ted, protoze byl znovu nemocny 2 mesice v kuse tak nestihl 3 davku a bylo mi receno ze se musi vsechny opakovat
. Ted mam doma zdrave dite, a co bude az se da opet ockovani? Jsem z toho bezradna. Ja sama prodelala cerny kasel pred 2mi lety a bylo to peklo pro me, jako dospelou osobu. Nemuzu si tedy prece rict ze ockovat nebudu a vystavit tomu sve dite.( Dodavam ze v kontaktu s detmi je hodne a zabranit tomu nelze takze si nemuzu rict ze to jen tak nechytne) Ale mam ho vystavit tomu, ze bude zase 2 mesice plakat v horeckach? Budu rada kdyz prectete do konce a date mi radu co by jste delaly vy. Jinak existuje nejaka setrnejsi varianta ockovani? Ani nova dr tohle se mnou resit nechce…
@karandyszewska píše:
Maminky, mam druhe mimco, prvni naockovane tak jak ma, nikdy zadny problem. Ale ted. Druhe ma 7 mesicu, ockovane jen 2 davkami, bohuzel ze zdraveho miminka po 1 davce zanet prudusek a uz se to veze.. od te doby kasel, ryma, horecky. Pote to preslo a po druhe davce do 5ti dnu jako u prvni zanet prudusek, takze chudak 2× antibiotika. Presla jsem k jine pediatricce, ta mi ale tvrdi ze ockovanim to nemuze byt. Ale… Ted, protoze byl znovu nemocny 2 mesice v kuse tak nestihl 3 davku a bylo mi receno ze se musi vsechny opakovat. Ted mam doma zdrave dite, a co bude az se da opet ockovani? Jsem z toho bezradna. Ja sama prodelala cerny kasel pred 2mi lety a bylo to peklo pro me, jako dospelou osobu. Nemuzu si tedy prece rict ze ockovat nebudu a vystavit tomu sve dite.( Dodavam ze v kontaktu s detmi je hodne a zabranit tomu nelze takze si nemuzu rict ze to jen tak nechytne) Ale mam ho vystavit tomu, ze bude zase 2 mesice plakat v horeckach? Budu rada kdyz prectete do konce a date mi radu co by jste delaly vy. Jinak existuje nejaka setrnejsi varianta ockovani? Ani nova dr tohle se mnou resit nechce…
Z toho budou ty nemoci, děti si to mezi sebou prostě předávají. Rozhodně bych očkovala, pokud chceš fakt odbornou radu, napiš dotaz na vakciny.net, nebo někomu z vakcinologické společnosti… Pokud nehceš očkovat znovu, dá se tuším nechat nabrat krev na protilátky ![]()
Jinak zánět průdušek se opravdu často vrací. Pokud máš starší dítě, které chodí do kolektivu, tak to k nemocnosti vrodině dost přispěje. Moje nejmladší ještě nemá žádné očkování, protože máme doma pořád něco od starších dvou dětí… Jsou jí už 4 měsíce pryč a já jsem z toho docela nervózní.
Příspěvek upraven 03.01.18 v 13:37
@Therushka v dobe prvni i druhe vakciny v kontaktu s zadnym ditetem nebyl, krome druheho syna, ktery nemocny nikdy neni. Vadi mi to, ze doktori nedokazi uznat, ze vakciny asi nebudou tak neskodne. Prvni davka 5 dnu a dite si mohlo vykaslat plice, 2 davka, 5 dnu a to same. A pani doktorka mi rekne, ze za to muze starsi syn. Vlastne za vsechny nemoci muze on… A to mi neprijde normalni…
@karandyszewska napiš na vakciny. net přesný rozpis kdy jste měli jaké očkování, tam ti poradí.
@karandyszewska píše:
Maminky, mam druhe mimco, prvni naockovane tak jak ma, nikdy zadny problem. Ale ted. Druhe ma 7 mesicu, ockovane jen 2 davkami, bohuzel ze zdraveho miminka po 1 davce zanet prudusek a uz se to veze.. od te doby kasel, ryma, horecky. Pote to preslo a po druhe davce do 5ti dnu jako u prvni zanet prudusek, takze chudak 2× antibiotika. Presla jsem k jine pediatricce, ta mi ale tvrdi ze ockovanim to nemuze byt. Ale… Ted, protoze byl znovu nemocny 2 mesice v kuse tak nestihl 3 davku a bylo mi receno ze se musi vsechny opakovat. Ted mam doma zdrave dite, a co bude az se da opet ockovani? Jsem z toho bezradna. Ja sama prodelala cerny kasel pred 2mi lety a bylo to peklo pro me, jako dospelou osobu. Nemuzu si tedy prece rict ze ockovat nebudu a vystavit tomu sve dite.( Dodavam ze v kontaktu s detmi je hodne a zabranit tomu nelze takze si nemuzu rict ze to jen tak nechytne) Ale mam ho vystavit tomu, ze bude zase 2 mesice plakat v horeckach? Budu rada kdyz prectete do konce a date mi radu co by jste delaly vy. Jinak existuje nejaka setrnejsi varianta ockovani? Ani nova dr tohle se mnou resit nechce…
Od 1. 1. 2018 platí nová vyhláška. Hexa se teď očkuje už jen schéma 2+1, nikoli 3+1. Tzn., že teď udělejte pauzu půl roku až rok od druhé dávky a tu třetí bude mít jako přeočkování u schématu 2+1. S tím, že by se muselo vše opakovat od začátku je naprostá blbost, to by jste museli mít přešvihnuté termíny v řádu let!!! Zeptej se na to klidně RNDr. Petráše z vakcíny. net, vždy ochotně poradí a předlož jeho odpověď pak doktorce. Že problémy po očkování nemohou být po očkování často uslyšíš, uznávány jsou opravdu jen velké a vážné reakce, takže na to pozor. Já bych to viděla na rozhozenou imunitu. Dávala bych dítku dobrá probiotika a zdravou stravu. Dcerka starší též často marodila a až v jejích 6 letech je vidno, že to bylo špatnou střevní mikroflórou a jak se říká, půl imunity sídlí ve střevech..
Před očkováním lze udělat několik opatření, aby reakce nebyly nebo byly co nejmírnější, ale zas jsem slyšela, že to může obrnit tělo natolik, že pak ale ani nezareaguje adekvátně na vakcínu ve smyslu tvoření protilátek atd..prostě se proti ní celkově „obrní“ - takže to je otázka no..
@karandyszewska Ještě jsem svůj příspěvek nahoře editovala.
Tobě to sice nemusí připadat nomální, ale to neznamená, že to tak není. Školkové a školní děti mají už úplně jinou imunitu než kojenci. Jim třeba „nic není“ nebo mají jen lehké příznaky, ale bakterie a viry přesto můžou předat.
@Therushka prave starsi syn od narozeni mladsiho do skolky nechodi. Uzivame si domaci pohodicku a i dr mi rekla ze to bude nejlepsi pro imunitu mladsiho. Ale moc dekuji urcite tam jeste dnes napisi a treba se dozvim neco zajimaveho
.
@Evulina a toje presne ono. Clovek doktorum veri, protoze jsou preci studovani. Presne mi dr rekla: No ale vy uz mate ockovat 3 davku, takze pokud nenaockujeme hned, musite si vsechny zopakovat znovu. Je to 14 dnu zpet a syn mel jit na vysetreni na ktere se cekalo 4 mesice a ja nechtela riskovat ze nam opet onemocni.
Tak vam maminky dekuji. Na vakciny napisi a dam vedet, co radi. Ockovat chci, ale take chci, aby bylo moje dite zdrave. Tak snad to skloubime a bude to vyhovovat vsem
.
@Therushka Jaký jste měli časový odstup mezi těmi dvěma dávkami? Vypadá to, že Vaše dr. očkovala ještě ve schématu 3+1, proto teď tlačí na třetí dávku, která by měla být podána měsíc po té druhé. Pokud jste měli odstup 2 měsíce, pak jedete schéma 2+1, tzn. třetí se podá až po půl roce od druhé dávky (je tam strop až 1 rok). Tak jako tak, je kravina začínat odznova, očkování nepropadá!!! Vždycky se s tím dá něco dělat, dr. jen musí chtít. Kontaktovala bych očkovací centrum Motol, jak postupovat. Nám tam vždy tvrdili, že i delší odstup není problém, dají se nabrat protilátky, případně se dá schéma i otočit…ale určitě do dítěte nervat jednu dávku za druhou. Náš kluk měl reakce na první dvě dávky, třetí dostal v Motole v delším odstupu a v polovičním množství - to proběhlo v pohodě.
Tuším, že právě Petráš psal, že lze schéma 2+1 udělat, i když je mezi první a druhou dávkou jen měsíc. Jako ideální je prý 2-3 měsíce, ale ani když je měsíc, není nutné kvůli tomu dělat 3+1. Ať se zakladatelka ale zeptá..
Jinak já taky důvěřovala, ale po neurologické reakci dcery na hexu plus podivně bagatelizující reakci naší doktorky pak už i prověřovala.
@karandyszewska Ja bych to celé konzultovala s dobrým homeopatem - najdete konstituční lék pro dítě, čímž by se měl vyléčit z předchozích nemocí z očkování, a zároveň se připravíte na další očkování (homeopat bude vědět, co dát konkrétnímu dítěti, aby se následky minimalizovaly). Návštěva teda stojí tak 1500, ale když máš špatné zkušenosti z očkováním, tak bych to do toho dala.
@Iva575 Dobry den, byla jsem k jedne homeopatce objednana, bohuzel syn onemocnel. Ale behem 14 dnu uz se snad sejdeme. Take od toho ocekavam aspon malicky zazrak ![]()
Ockovala jsem schematem 2+1,bezne tak ockuji napr. Na Slovensku.je to shodne, jako 3+1,pisi to i v pribalaku…pokud uz je ockovany dvema vakcinami, pak posledni davku dostane az po roce, a to uz bude vetsi a bude usetren jedne navic