Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím holky,
potřebuju urgentně - na bílém tričku mám skvrny od broskve, jednou jsem už ho vyprala, normálně s pracím práškem, ale bohužel, skvrny tam jsou pořád a snad i stejné jak před vypráním
nevíte, jak snadno bych je mohla odstranit, aniž bych musela dělat i psí kusy?
díky..
Zkus Savo perex. Pokud nezabere ani to, tak už asi nepomůže nic. Mně se teď osvědčil Vanisch gel. Ale musí se použít před praním, pak vypere i borůvky a čokoládu.
Taky pořád zkouším co na fleky. Tuhle jsem bojovala se zažranejma vodovkama. Pomohlo mi nakapat citron na fleky a nechat na sluníčku. A opakovat.
Ja pouzivam sul na skrvny z dm na obleceni a brindaky od prikrmu a zabira to 100% Nejdriv necham odpocit a pak vyperu. Je to takova krabicka papirova asi za 35 Kc.
Mne tedy na broskev nepomohlo nikdy nic.
Pak mi nekdo poradil, nalit na skvrnu savo. Coz o to, skvrna zmizela, ale zaroven to udelalo krasne kolo zbarvene do zluta a na bilem tilku je to fakt hodne videt. Cili zase nic…
@Luca82 píše:
Mne tedy na broskev nepomohlo nikdy nic.
Pak mi nekdo poradil, nalit na skvrnu savo. Coz o to, skvrna zmizela, ale zaroven to udelalo krasne kolo zbarvene do zluta a na bilem tilku je to fakt hodne videt. Cili zase nic…
Souhlasím, já zatím všechno, na co jsem použila savo perex hned vzápětí vyhodila. Bílá mi chytla do žluta a ještě dost nepravidelně ![]()
Mně tu někdo právě poradil to Savo perex a super. Dcera měla hodně fleků na bílém tričku a kalhotách od jater, a všechno krásně zmizelo.
@Ketris kyblík z Dm nechat namočené a přidat ještě při praní do pračky
Na fleky používám žlučové mýdlo z DM a nebo přípravek na skvrny z Lidlu, ale ten tam nemívají pořád. Poslední dobou se mi osvědčil prací gel ORO s marseilským mýdlem. Liju ho rovnou na skvrny (na namočené prádlo), nechám do rána a podařilo se mi takhle zlikvidovat i zaschlou skvrnu od malin. Výhoda je, že nehrozí zničení oblečení, což se mi se Savem, Vanishem a jinými už párkrát povedlo (i když to někdy byla moje blbost, že jsem to v přípravku nechala moc dlouho).
@Ketris píše:
A co Vanish na skvrny?
Ahoj, můžu teď z aktuální zkušenosti doporučit Vanish gel (růžová butel). Zaschlá skrvna od rajčete na bílém triku (taky moc prima odolné
)
Dvakrát jsem ho vyprala v super bělícím gelu na praní a flek pořád na svém místě… Pak jsem na to nalila Vanish a nechala ležet. Zapomněla jsem na to, takže pár dní to takhle leželo a zaschlo. Vanish nechal růžový flek. Tak jsem namočila do kýble i opět s Vanishem a zase nechala dva dny stát. Myslela jsem už, že bude triko na vyhození, ale vyprala jsem ho pak normálně na 40 v běžným gelu, co používám, a super!
Rajče pryč a jako bonus zmizela i jaksi zašlá místa v podpaží (pozůstatek antiperspirantu).
A sice už starý, ale oblíbený triko je zas jako nový.
Zkus to ![]()
@meloryv Vypere
Sul na skrvny z DM. Mam syna na prikrmech a ihned za mokra namacim.