Čistička odpadních vod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1168
18.7.16 08:28

Čistička odpadních vod

Ahoj, příští rok z jara se budeme stěhovat do domu. Teď nám dělali ČOV a k jejímu užívání jsem dostalal instrukce typu: prat jen jednu pračku denně, nepoužívat pěnivé přípravky…A tak mě napadá, co vlastně používáte za domácí čistíci prostředky? Peru v Ecoveru kvůli alergii dětí, aviváž používám ocet smíchaný s vodou a eterickým olejem takže to moc nepění, ale např. věci do myčky? Nebo třeba různé vůně do wc? a co třeba šampony, sprcháče?…budu ráda za každý postřeh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101475
18.7.16 08:38

@admenL Nijak to neresim, pouzivam vse krom veci s chlorem, peru i 4 pracky za den a cisticka si nestezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
18.7.16 09:09

@admenL sampony a mydla/gely pouzivam normalne. Praci prasek ariel taky neresim ale zbytek - vse na uklid, na wc na podlahy, kuchyn, jar atd pouzivam frosch - dnes uz bez problemu sezenes. Zadne savo atd a to same vune do zachoda! Pracky peru klidne 4-5 denne a v pohode. Ale ono hodne zalezi taky jakou mate cov. Jakou ma kapacitu a jak funguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
18.7.16 09:21

Tak díky za info. Na ten Frosch jsem už koukala a i cena je fajn. A nevíš třeba jestli se nedělají nějaké „bio“ závěsy do wc? ještě jsem to tak moc na netu nezkoumala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
18.7.16 09:24

@admenL zatim jsem zadne nenasla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
18.7.16 09:39

@admenL určitě bych se vyhnula používání octu, to mi manžel zakázal. Jinak střžídám klasický prášek na praní s eko práškem, když peru více praček denně. Na nádobí ecover, ale i klasický jar. Nejvějtší problém je wc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
18.7.16 10:01

@Ha-ni Proc octu, ja s nim peru a cisticka ok? Nas tedy hlavne upozorňovali na olej, ze ten tam nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27569
18.7.16 10:15

U nás hlavně olej a tuk to čističce vadí, jinak peru v běžném prášku, a nádobí myju v jaru, a používá wc závěsy bref, ale to jen protože mi voní, jinak peru i 5 praček denně, prát jen jednu denně tak teda nevím nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
18.7.16 11:46

Tak vidím, že ty pračky moc neřešíte. S tím octem to musím ještě pozjištovat. a olej jakýkoliv vadí? kam ho tedy lijete? např. do kompostu, nebo kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
18.7.16 11:57

@admenL olej liju do sklenice a když ji mám plnou, tak do uzavíratelné použité PET a do popelnice. Nikdy bych olej nelila do kanálu. Pak se zanáší v trubkách.
@j.a.n.i1 tak ocet je taky agresivní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
18.7.16 12:09

Holky a co soda? koukala jsem na tu značku frosch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
18.7.16 12:51

@Ha-ni Nevim, o octu nebylo v navodu k naší cestičce ani slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
18.7.16 13:14

@j.a.n.i1 tak my jsme v návodu nic o prostředcích neměli :nevim: Já ocet při praní stejně nepoužívám, tak mě to netrápí. Jak jsem psala výše, nedoporučil mi to manžel, my jsme tu čističku hrozně dlouho „rozjížděli“, snad dva roky. :roll: Rozhodně to není tak bezúdržbové, jak nám tvrdili :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
18.7.16 14:03

@Ha-ni Aha, tak to budete mit nejakou jinou, my ji mame zatim rok a zatim jsme na ni nesahli, na rozjezd prijel pan, dovezl 2 sudy bakterií a od te doby to jede samovolně, tak prvnich 14 dni jsme ji celkem šetřili, ale pak uz ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27569
18.7.16 14:05

@Ha-ni tak to by mě opravdu zajímalo co na ní udržujete a jak často :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie