Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, příští rok z jara se budeme stěhovat do domu. Teď nám dělali ČOV a k jejímu užívání jsem dostalal instrukce typu: prat jen jednu pračku denně, nepoužívat pěnivé přípravky…A tak mě napadá, co vlastně používáte za domácí čistíci prostředky? Peru v Ecoveru kvůli alergii dětí, aviváž používám ocet smíchaný s vodou a eterickým olejem takže to moc nepění, ale např. věci do myčky? Nebo třeba různé vůně do wc? a co třeba šampony, sprcháče?…budu ráda za každý postřeh.
@admenL Nijak to neresim, pouzivam vse krom veci s chlorem, peru i 4 pracky za den a cisticka si nestezuje.
@admenL sampony a mydla/gely pouzivam normalne. Praci prasek ariel taky neresim ale zbytek - vse na uklid, na wc na podlahy, kuchyn, jar atd pouzivam frosch - dnes uz bez problemu sezenes. Zadne savo atd a to same vune do zachoda! Pracky peru klidne 4-5 denne a v pohode. Ale ono hodne zalezi taky jakou mate cov. Jakou ma kapacitu a jak funguje…
Tak díky za info. Na ten Frosch jsem už koukala a i cena je fajn. A nevíš třeba jestli se nedělají nějaké „bio“ závěsy do wc? ještě jsem to tak moc na netu nezkoumala.
@admenL určitě bych se vyhnula používání octu, to mi manžel zakázal. Jinak střžídám klasický prášek na praní s eko práškem, když peru více praček denně. Na nádobí ecover, ale i klasický jar. Nejvějtší problém je wc.
@Ha-ni Proc octu, ja s nim peru a cisticka ok? Nas tedy hlavne upozorňovali na olej, ze ten tam nesmí.
U nás hlavně olej a tuk to čističce vadí, jinak peru v běžném prášku, a nádobí myju v jaru, a používá wc závěsy bref, ale to jen protože mi voní, jinak peru i 5 praček denně, prát jen jednu denně tak teda nevím nevím ![]()
Tak vidím, že ty pračky moc neřešíte. S tím octem to musím ještě pozjištovat. a olej jakýkoliv vadí? kam ho tedy lijete? např. do kompostu, nebo kde?
@admenL olej liju do sklenice a když ji mám plnou, tak do uzavíratelné použité PET a do popelnice. Nikdy bych olej nelila do kanálu. Pak se zanáší v trubkách.
@j.a.n.i1 tak ocet je taky agresivní ![]()
@Ha-ni Nevim, o octu nebylo v navodu k naší cestičce ani slovo.
@j.a.n.i1 tak my jsme v návodu nic o prostředcích neměli
Já ocet při praní stejně nepoužívám, tak mě to netrápí. Jak jsem psala výše, nedoporučil mi to manžel, my jsme tu čističku hrozně dlouho „rozjížděli“, snad dva roky.
Rozhodně to není tak bezúdržbové, jak nám tvrdili ![]()
@Ha-ni Aha, tak to budete mit nejakou jinou, my ji mame zatim rok a zatim jsme na ni nesahli, na rozjezd prijel pan, dovezl 2 sudy bakterií a od te doby to jede samovolně, tak prvnich 14 dni jsme ji celkem šetřili, ale pak uz ok
@Ha-ni tak to by mě opravdu zajímalo co na ní udržujete a jak často ![]()