Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@j.a.n.i1 @ka2ka tak my jsme ji měli v podstatě čistou, žádné startovací bakterie. Takže nějakou dobu trvalo, než se vůbec vytvořily. Myslím, že čističku čistíval manžel tak co dva týdny tak první dva roky, pak co měsíc, teď už na to celkem kašle.
Vždy vyčerpá ten prostředek, dá tam na podporu nějaké bakterie co koupil v ekodrogerii ![]()
@Ha-ni
čističku čistíme jednou ročně ten bordel z toho síta, tak jestli čerpá každý měsíc tak to ty bakterie asi moc cenu nemají
vždyt se nestihnout ani namnožit ![]()
nevím zdá se mi ten váš postup fakt zvláštní, ale třeba máte jinou čističku ![]()
@ka2ka tak on čerpá ten prostředek,(má to průměr tak cca 15cm?) jak se tam vytvoří ten kal a na vrchu je takový binec. Bakterie jsou v té aktivní části.
@ka2ka tak manželovi řekl ten chlapík, který nám dodával čističku, že to má prý čistit (ten špunt, né čerpat) každý týden. Ale tak to bylo zezačátku, teď už tak fakt max.4× za rok. ![]()
@Ha-ni jak starat o vsak? to by se přeci mělo vsakovat samo do okolní půdy ne? ![]()
@ka2ka jo, to jo. Ale nám se zanášel tím kalem z čističky, takže se musela část štěrku sebrat a dosypat tam nový.
No nám ta čistička prostě přeje ![]()
Nějak moc to neřeším, peru jak je třeba, používám klasický prášek i aviváže… na záchod taky, jen někdy když mám nový čistič, tak ho vyzkouším a chlap zkontroluje, zda to prošlo ok
myčku taky pouštím normálně jak je třeba…
Jediný co tam nesmí přijít je olej, takže ten slijeme do petky a pak hodíme do kontejneru na olej…
@Ha-ni to znám, my čističku nemáme dlouho a chlap s tím na začátku taky bojoval, někdy dokonce bylo, že peru asi málo než moc, pořád řešil nějaký problém, buď bylo málo bakterií, pak moc… vím, že si o dovážel ještě kal z městské čističky… ale to byl rozjezd, nechal si pak zavolat z té firmy chlapi, co mu znovu poradili co a jak a od té doby dobrý, i když to pro jistotu vždy zkontroluje, ale už vše ok…
Peru jak potřebuju. Ocet používám nejvíc na WC-delaji se přímo octové prostředky od frosh (snad to píšu správně). Nás upozorňovali hlavně na vlhké ubrousky, že nesmí přijít do čističky, páč si s nima neporadí.
Když děláme údržbu -vybíráme kal, tak tam šoupneme dávku bakterií (kupujeme tuším od FA bactoma) no a jede se dál.
Já jsem spokojená, za septik jsem se nemohla doplatit.
@micta Tak vlgke ubrousky snad hazi do zachoda akorat uplne prase…
Ahoj, uvažujeme o pořízení čističky. Pročetla jsem si zdejší diskuzi a zajímalo by mě, co potom děláte s odebraným kalem? Jak ho likvidujete a kolik ho vyberete? Děkuji za odpovědi?