A zase ty příkrmy..

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4706
2.9.10 17:42

a zase ty příkrmy..

ahooj holky, příští týden začínáme s příkrmy… budeme dávat mrkvičku.. co jinýho že?? chtěla bych se zeptat na zkušenosti vás..
mám dávat v době, kdy je mimi prý nejhladovější a stačí 2 lžičky..
prosím jak to probíhalo u vás??? taky jsem slyšela, že to můžu kombinovat, domácí nebo kupované.. jako první máme teda mrkkvičku od hami..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
2.9.10 17:45

Ahoj. Já doporučuju dobu, kdy je mimi ani ne tak nejhladovější, jako spíš nejspokojenější (ale nějak kolem poledne). Já začala kolem 11.h, když se Mája probudila. Trochu jsem nakojila, aby neřvala hlady. Začala jsem domácí mrkvičkou (od mamky ze zahrádky) a uvařila jsem ji v páře (tak je mnohem sladší). A navíc trošku naředila odstříkaným MM, aby to mělo aspoň trochu známou chuť. Chutnala ;) . Pak jsem po 4 dnech přidala cuketu a už to nechtěla.

Chce to hlavně trpělivost ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
2.9.10 17:47

Ahojky,my jsme začli s příkrmy od neděle, s nevalným úspěchem. Taky s mrkvičkou, už jsem jí k tomu přidala bramborek - vařím doma, nekupuju skleničky. Jsem zvědavá kdy začne baštit pořádně, sice trošku spolkne, ale nic moc- spíš mám pocit že budu kojit snad do jejich 18 :zed: .První dcerka baštila hned všechno co dostala, ta druhá spíš plive- no prostě uvidíme. Držím Ti palce ať Ti papá hezky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
2.9.10 17:49

hkac: tak já taky zkusím uvařit v páře a rozředit MM :palec: , třeba jí to bude šmakovat víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
2.9.10 18:23

Já začala skleničkou, je řidčí, rozmixovanější, ale postupem má Káťa radši domácí :D je chutnější.

A začíná se mrkví, pak prý mrkev, brambor, pak mrkev brambor maso a pak další zelenina.. já to tak dělala krom toho masa. To dávám později.

A teda neřešila jsme dávkování 2-3 lž pár dní, pak přidávat..... Kačka na 1 jídlo snědla celou skleničku První lžička od Hami :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.9.10 19:39

No jo, jako první se doporučuje mrkev, ale já jsem s ní neuspěla. Čtrnáct dní jsem se do Ondráška snažila nějakou dostat (začali jsme týden před ukončeným 6. měsícem) a ve finále jsem zjistila, že mu prostě nechutná. Jakmile jsem dala brokolici, otevíral zobáček jako ptáčátko a zbaštil celou porci na posezení. Jasně, že pro začátek stačí dvě tři lžičky, ale kdyby to nešlo pár dní, tak to může znamenat, že nechutná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
2.9.10 20:12

Začli jsme zrovna dneska, zítra máme půl roku, vařila jsem mrkvičku ze zahrádky v páře a rozmixovala s trochou vody, ale nepodařilo se mi to úplně dohladka, byly vtom kousíčky, tak jsem radši dala první lžičku od Hami, abych malého neodradila a docela mu šmakovalo, ikdyž toho nesnědl moc…budu muset vyladit to mixování :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
2.9.10 20:27

a to se dávaj 2 nebo tři lžičky za celej den?? nebo jak to valstně je???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.9.10 20:31

Krmíš jen jednou denně a dáš pár lžiček. Třeba ti vezme i víc, ale většinou ne. A druhý den znova a třeba o jednu lžičku víc, a tak dále a tak dále… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.9.10 20:31
KPKristy píše:
Jasně, že pro začátek stačí dvě tři lžičky, ale kdyby to nešlo pár dní, tak to může znamenat, že nechutná…

Tak Anežce nechutnalo nic. Až jogurt, ale s tím jsem začala skoro v 9 měsících. Takže teď jsem vděčná, že po téměř měsíci příkrmů mi Mája sní aspoň třetinu skleničky nebo dvě kostky z tvořítka na led. A brokolice úspěch neměla naopak ani náhodou. Jedině mrkev nebo kupovaná masozeleninová sklenička. Začínám uvažovat o rozšíření - ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.9.10 20:33

Já se v zásadě držím tímto postupem http://www.kojeni.net/prikrmy.php .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.9.10 20:36
hkac píše:
KPKristy píše:
Jasně, že pro začátek stačí dvě tři lžičky, ale kdyby to nešlo pár dní, tak to může znamenat, že nechutná…
Tak Anežce nechutnalo nic. Až jogurt, ale s tím jsem začala skoro v 9 měsících. Takže teď jsem vděčná, že po téměř měsíci příkrmů mi Mája sní aspoň třetinu skleničky nebo dvě kostky z tvořítka na led. A brokolice úspěch neměla naopak ani náhodou. Jedině mrkev nebo kupovaná masozeleninová sklenička. Začínám uvažovat o rozšíření - ovoce.

Tak my tu brokolici jedem furt. S dýní, hráškem, cuketou, masem, … Tak mu šmakuje, že si netroufám ji vypustit nebo nahradit. Jsem ráda, že baští :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.9.10 20:39

Já zas takhle do všeho, co nechce, zkouším míchat mrkvičku. Ovšem musím opatrně, páč už se mi několikrát stalo, že mě pak „vytrestala“ tím, že další den nechtěla ani tu samotnou mrkvičku (úplně stejnou jako den předtím baštila ochotně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.9.10 20:44

No jo, někdy se nezadaří. Když je horší den, tak prská od začátku a nechce nic, ale to k tomu asi patří :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
2.9.10 22:15

začala jsem braborou a dala jsem tolik, kolik chtěla..Většinou chtějí děti málo ale zvyšují tempo..
Držím palce..
Ps. mrkev občas staví, tak pozor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí