Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Omlouvám se za další diskusní téma
malýmu se už po druhé (je mu 11,5 měsíce)udělal aft,bojím se,jestli nemá nedostatek nějakých vitamínů,já tedy na ty afty taky trpím,tak jestli to nemůže být genetické
máte někdo podobnou zkušenost?
ahojky, já mám jen tu zkušenost, že já jsem vždycky na afty trpěla a můj sedmiletý syn trpí také, proto si myslím, že to rozhodně dědičné být může
jinak neporadím ![]()
No bohužel ti to taky asi potvrdím, protože já od puberty snad neměla delší pauzu než měsíc, abych neměla na puse nebo v puse něco… teda spíše jsou to opary, ale afty jsem taky mívala hodně. No a dcerka první afty v 15 mesících a od té doby už taky několikrát (i na pohotovosti jsme skončili) a o oparech ani nemluvím - zrovna se nám oběma zase úspěšně jeden sloupal
Takže se obávám, že to něco s dědičností mít asi bude ![]()
Ahoj, na afty je vhodné doplnit vitamín B
David trpěl na afty kolem 3 roku celkem dost, dávali jsme sirup Multi-Sanostol a určitě se to zlpešilo, teď zobe B-komplex v tabletkách a fakt je klid
Ten sirup je od 1 roku
Přeju, ať se těch potvor zbavíte, já na ně trěpla jednu dobu taky děsně moc ![]()
fragola píše:
Ahoj, na afty je vhodné doplnit vitamín BDavid trpěl na afty kolem 3 roku celkem dost, dávali jsme sirup Multi-Sanostol a určitě se to zlpešilo, teď zobe B-komplex v tabletkách a fakt je klid
Ten sirup je od 1 roku
Přeju, ať se těch potvor zbavíte, já na ně trěpla jednu dobu taky děsně moc
Díky moc za tip,určitě se po tom sirupu podívám.Dává se preventivně?a má nějakou sladší chuť?
Momi, ten sirup je s pomerančovou příchutí, celkem fajn, dá se klidně dát dětem do čaje
U nás s podáním nebyl problém
On se dává i při nechutenství a tak, takže já přes zimu dávám, ty 3 měsíce, sice nejsem zrovna zastánce umělých vitalmínů, ale tenhle sirup je fajn
Zkus, snad pomůže ![]()