Nechce pít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25324
1.9.10 18:51

Nechce pít

Ahoj,chtěla jsem se zeptat: malej nechce moc pít,ke každému jídlu se mu snažím dát napít dětského čaje,lokne si 2-3×,pak se začne vztekat a odstrkovat hrneček.Koupila jsem asi 3 hrnečky,zkusila několik druhů čaje.Ještě ho 2× denně kojím,a večer dostává Bebu na Dobrou noc.Bojím se,že má málo tekutin,přitom počůraných plenek má docela dost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
1.9.10 18:55

Pokud má dost plen, tak mu to asi stačí. Co třeba to nahnat trochu polévkami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.9.10 19:01

To taky moc nechce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
1.9.10 19:05

A vodu nechce? Mates taky neni moc cajovej.
Jeste u nas frci rozpustny Sunarek, ma ruzne prichute, je bez pridane sacharozy narozdil treba od Hami nebo Hippu. Ale i to slaene se u nas jeden cas vyskytovalo, nez se naucil pit. Ted byl nemocny, pit moc nechtel, tak jsem mu caj sladila glukopurem, to lemtal jak divej a uz je zdravej, tak zas jedem cistou vodu a v pohode ji pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
1.9.10 19:06

Doporučuji zkusit brčko. Nejdřív obyčejné a když se chytne, tak kup netekoucí hrneček s brčkem.

• Citovat
  • Upravit
25324
1.9.10 19:08

Vodu jsem mu tedy ještě nedávala,jen šťávu od Hami,ale tu už vůbec nechtěl.Čaj mu dávám neslazený,a podle toho,jak jsem to ochutnala,tak ten čaj je spíš takový svěžejší než ta šťáva,to je jak teplé čůránky(omlouvám se za výraz :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.9.10 19:15
neczuz píše:
Doporučuji zkusit brčko. Nejdřív obyčejné a když se chytne, tak kup netekoucí hrneček s brčkem.

Já mu dávám napít nejdřív z „kouzelného“ hrnečku od Aventu s odšroubovaným uzávěrem,to i otvírá pusu,pak si lokne,pak našroubuju uzávěr s násoskou,to si taky lokne,a pak nechce.Vzteká se,a já jsem zastáncem toho,že když nechce,tak nenutím,pak mu to nechci ještě znechutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
1.9.10 19:52

Ahojky, řešila a řeším s malou to samé (bez kojení dává denně max. 300ml)- i jsem k vůli toho byla několikrát za pediatrem.
Pokud ho ještě dvakrát denně kojíš, tak se neboj dehydratace - vezme si kolik potřebuje . Teda pokud má dost počůraných plen :wink: .

To brčko je dobrý nápad - taky jsme zkoušely a ze začátku ji to bavilo , teď už musíme každý den zkoušet z čeho právě chce pít (brčko, klasický hrneček,pítko se třemi dírkami)- i to málo je boj. :roll:

Hodně trpělivosti :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
1.9.10 20:13

Myslim, ze v prve rade by se dite melo naucit pit cistou vodu, tkze fakt doporucuju zkusit tu, me jeden cas Mates nic jineho nechtel, to az ted si da neco ochuceneho. :nevim: Nevidim duvod cpat diteti nejdriv caj.
Hrnek s brckem je moc fajn, jen nam posledni dobou vsechny hrnky tecou, i ty netekouci :cert: To necha Mates polozene na zemi a za chvili je pod tim louze :evil:
Kazdopadne u nas se chytlo i to, ze ma k piti neustale pristup, zkratka to ma treba postavene na parapetu od balkonovych dveri nebo na prvnim schode a sam si vezme a pije. Ted uz si i sam chodi s prazdnym hrnkem a vrazi mi ho do ruky, abych mu ho doplnila :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
26.10.10 17:38

HOLKY POMOOOC.
Katka mi nechce pít nic jiného, než UM.
Dřív pila holou vodu, pak jabl. nebo hruškový mošt ředěný vodou, bylinkové čaje, instatní čaje (neslazné) – pak to vše dochucené jabl. džusem, i čistý jabl. džus – to vše pila… a teď nechce vůbec nic

UM vypije cca 3/4 l + 200 – 250 ml jogurtu pokud dostane… ale nic jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
26.10.10 18:58

3/4 litru je dočasně OK. Tipuji to na zuby. Klidně jí dej mlíka zatím i víc, pokud si dá. Jinak bych zkusila obměnit hrneček, klidně normální nebo brčko.

• Citovat
  • Upravit
14598
26.10.10 19:10

Neczuz zatím mi hrnky moc nezvládá i když se snažím aspoň pítkama… bečko ani neumí vzít do pusy.

Dneska jsem se zkusila znova vrátit k dudlíku. Tak uvidím co to udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
26.10.10 21:08

Ahoj,my jsme měli přechodné období,kdy malej pil,ale teď posledních pár dní je to zas hrozný :zed: Hrneček odstrkuje,vzteká se.UM má teď 3× denně,1× denně kojím,ale je to asi spíš takové dudlání.Roste mu stolička,má nateklé dásničky,může to být tím? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
26.10.10 22:12
momi33 píše:
Ahoj,my jsme měli přechodné období,kdy malej pil,ale teď posledních pár dní je to zas hrozný :zed: Hrneček odstrkuje,vzteká se.UM má teď 3× denně,1× denně kojím,ale je to asi spíš takové dudlání.Roste mu stolička,má nateklé dásničky,může to být tím? :think:

Jasně. U nás je to vždycky - průjem, nepije, je protivný jak noc a nejí obědy. A na závěr vyleze zub a zase še při starém - kadí jednou denně ráno, sežere na co přide, vypije 2 flašky denně a furt se směje.

• Citovat
  • Upravit
14598
26.10.10 22:21

Jenže ona nechce tak nějak pít od konce léta. :(
A zoubky zatím asi nic moc. pod dásní je něco cítit, ale není ani bílá, ani oteklá, ani teplá, prostě normální… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí