Abces na prsu

Anonymní
24.1.25 22:40

Abces na prsu

Ahoj kamarádky
Už si nevím rady..
Pořád se mi dělají na prsou abcesy/bedary/záněty
A doktor to resi akorát antibiotiky ze kterých už mi je až špatně.

Zkoušela jsem změnit doktora a ten mi chtěl do prsa řezat což mě vyděsilo..

Přikládám fotografií třeba má někdo podobnou zkušenost a poradí mi..

Když ten bedar praskne a vytece z něj hnis zustane tam taková dírka..

Bez dětí 27 let
Prosím buďte na mě hodný..už takhle mám neskutečný obavy.. moc peněz mi nezbývá na lepší péči.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4333
24.1.25 22:45

Jako nevim poslala bych ti fotku jak vypadal můj zánět prsu tohle se mi úplně jako absces nezdá… mas teploty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
24.1.25 22:48

Základ je - nedloubat, větrat a mazat např sudocremem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.25 23:27

Měla jsem absces v prsu daaaaaleko větší. Nechala jsem to zajít daleko, bylo mi 16. Šla jsem až ve fázi kdy to cernalo. Mě to teda řezali. Bylo to velký fakt jako pěst. Pak jsem chodila na převazy a prostrikavali mi to desinfekci. Největší bolest. Doktor mi to riznul hezky, jizva kopíruje bradavku. Prso je nepatrně menší než druhé, ale to poznám jen já. Od té doby vše v pořádku a kojím druhé dítě.
Určitě lepší brát ATB. Popřípadě si to nechat říznout než dostat otravu krve. Mě doktor říkal že jsem měla za 5 minut 12.
Ale to tvoje teda vůbec nic není.
To je spíš beďar. Jak už tu někdo říkal, větrat, nenípat, po umytí osušit pořádně.

• Citovat
  • Upravit
2286
24.1.25 23:30

Mrkni na hidradenitis, jestli to nesedí. Jinak bych místo ATB poradila Actimaris gel, napatlat, zalepit. A lichořeřišnicové kapky, denně tolik kapek, kolik vážíš, rozdělit to množství na dvě dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
25.1.25 00:09

To je zaniceny aterom, ucpana mazova zlazka na prsu, je to povrchne, kozni zalezitost, se zanetem prsu to nesouvisi. Jestli se to vraci, nepomuze nic nez to vyriznout, nic hrozneho to neni. Takze…peci mas adekvatni. Penize na ni nepotrebujes, bude stacit se ji prestat branit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
25.1.25 08:00

Mně se takovýhle abscesy dělaly po druhým porodu, asi nějaká snížená imunita, či co. Dělalo se mi to různě po těle, v podpaží, na prsu, na břiše nebo na zadku. Stačilo to vymàčknout jako beďar a zmizelo to. Jednou se mi to teda vymáčknout nepovedlo, ten špunt zčernal a musela jsem na řezání. Bezva to bylo. :poblion: Přestalo se to dělat z ničeho nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
26.1.25 23:11

Ahoj mám to same akorat ze uz asi horsi před týdnem jsem byla u dr dala mi antibiotika a visňák už tam mám díru jak prase protože to hnisá… mám to hodně podobné jako ty… zítra jdu na chirurgii jelikož jsem na abscesy trpěla když mi bylo 16 17 18 tak vím co mě čeká no snažila jsem se tomu zabránit abych tam nemusela kdyz s tim mam takove zkusenosti :roll: *urevsky to bolí… mám 17× řezané podpaží nos spánek koleno bok 4× ruce břicho pořád se mi to vracelo neustálá antibiotika odběry imunologie alergologie nikdo na nic nepřišel najednou se to přestalo dělat teď to mám fakt po sto letech nekojim nebo tak něco… no co nás čeká (nenechávej to jen tak muze se to víc zanítit a čím je to horší tím to víc bolí!!) Ránu otevřou nemysli si že ti uriznou prso je to relativně malý řez (je možné že ti to umrtví) který je vlastně z celého procesu nejmíň bolestivý… kouknou co je pod kůži pokud tam uvnitř bude něco co musí uvolnit tak vezmou takzvanou lžičku… je to vlastně taková jehla s dlabatkem a uvolní to co je zanicene vyndaji to pak vezmou obvaz nebo tamponadu tu celou namočí do višňáku nebo betadinu a udělají ti takzvaný drén tuto věc vloží do té rány a to je celé dají další protizanetliva antibiotika a půjdeš za dva dny na kontrolu a buď to udělají znovu nebo máš už vyhráno… to co máme my je ještě maličké měla jsem takové obry co byli velké 15 cm a po řezu vyteklo i půl litru hnisu… nechci tě vyděsit to vůbec ne je to záležitost pěti minut to dáš!! :srdce: :srdce: prostě to chvíli zabolí každopádně je nutné aby ta zánětlivá část šla ven jinak se ti to bude vracet
Bude to dobrý přikládám fotku
PS. Začíná to jako pidi pupineček beďáreček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
26.1.25 23:34

@Eljasa tak sudocreme rozhodně ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
27.1.25 03:04

Taky to mám, hlavně tedy když zrovna dostanu menstruaci, ale sem tam i mimo ni, na prsou, zádech, zadku, kolem genitálu, ty na prsou bývají většinou takové menší. Nechala jsem si jich pár říznout. To pomůže nejefektivněji, to bych na té chirdě ale musela být pořád. Takže většinou čekám, až to pukne, nebo tomu pomůžu sama. Většina jich je jak golfový míček. Co se mi osvědčilo - mýt se protexem (desinfekční mýdlo) a ten vřed namazat betadinem a zalepit, přelepovat a mazat, dokud se to úplně nezahojí. Snažit se z toho vymáčknout úplně všechno. Mýt si ruce, dodržovat hygienu, roznáší se to. Rozhodně nenechat větrat - teče z toho hnis plný bakterií a určitě NE sudocreme. A u mě je to hormonální nerovnováhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
27.1.25 16:34
@Anonymní píše: Více

Tak už to mám za sebou kupodivu to tentokrát vůbec nebolelo mám to pořádně ošetřené vyplachnute odstraněné to hnisave ložisko a mám dávat betadin ve čtvrtek na kontrolu dokonce jsem se dnes dostala přímo na mamografickou ambulanci kde si mě rovnou zaregistrovala a že mi to bude preventivně sledovat takže jsem spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
27.1.25 17:38

Mamologickou ambulanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
27.1.25 18:50

@mroe je možné že jsem se spletla