ABKM u dospělých

6.4.22 17:34

ABKM u dospělých

Ahoj :mavam:

za poslední rok se mi rozjela dermatitida různě po těle, ale nic hrozného. Během posledních 1-2 měsíců se to rozlezlo úplně všude, jsem jako taková dalmatin :lol:

Snažím se vymyslet, co bych mohla eliminovat a nějak mi vychází ABKM. Dlouho jedu keto/low carb, jím dost zdravě, hlavně zelenou zeleninu a tak… Každopádně, jsem teď na 2 měsíce v zahraničí a je to strašně těžký tu sehnat cokoliv mimo normu :zed: jen najít jogurt bez cukru byl boj… (pro dceru). Navíc všechny etikety jen ve španělštině, dcera, která už nevydrží v kočárku ani minutu a netrpělivej manžel :D

Každopádně, vím, že eliminační dieta by měla být alespoň 3 měsíce, ale viděli jste třeba už za pár týdnů nějaké zklidnění ekzému? Vydržím tady pár týdnů na pár suroviných, ale 2 měsíce? To bych prostě nemohla jíst… Doma v Praze bych to v pohodě zvládla, ale tady je to šílený…

Nějaké zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65295
6.4.22 18:07
@Barbarella123 píše:
Ahoj :mavam:

za poslední rok se mi rozjela dermatitida různě po těle, ale nic hrozného. Během posledních 1-2 měsíců se to rozlezlo úplně všude, jsem jako taková dalmatin :lol:

Snažím se vymyslet, co bych mohla eliminovat a nějak mi vychází ABKM. Dlouho jedu keto/low carb, jím dost zdravě, hlavně zelenou zeleninu a tak… Každopádně, jsem teď na 2 měsíce v zahraničí a je to strašně těžký tu sehnat cokoliv mimo normu :zed: jen najít jogurt bez cukru byl boj… (pro dceru). Navíc všechny etikety jen ve španělštině, dcera, která už nevydrží v kočárku ani minutu a netrpělivej manžel :D

Každopádně, vím, že eliminační dieta by měla být alespoň 3 měsíce, ale viděli jste třeba už za pár týdnů nějaké zklidnění ekzému? Vydržím tady pár týdnů na pár suroviných, ale 2 měsíce? To bych prostě nemohla jíst… Doma v Praze bych to v pohodě zvládla, ale tady je to šílený…

Nějaké zkušenosti?

tak pokud to bude ABKM, tak to stejně budeš muset dodržovat pořád. Jinak zlepšení by mělo být vidět tak po dvou týdnech. Ale musíš vysadit všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.4.22 20:54

@Barbarella123 abmk je dieta na celý život. Pokud se to tedy objeví v dospělosti. Mám a fakt týden nedodržím a jsem měsíc v háji 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65295
6.4.22 21:16
@martina.se píše:
@Barbarella123 abmk je dieta na celý život. Pokud se to tedy objeví v dospělosti. Mám a fakt týden nedodržím a jsem měsíc v háji 🤣

Nemusi byt, dcera se s tim trapila asi dva roky a uz je to dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.22 00:13

Eliminacni dietu neni treba drzet tak dlouho, staci i mesic. Ja to taky budu zkouset, protoze se mi posledni dva tri roky vyrazne zhorsuje ekzem a kortikoidy nijak zvlast nepomohly, i pres dodrzeni pravidel lecby a postupneho vysazovani. Obcas mivam svedeni po tele, nekdy to vypada, jako by se to horsilo po jidle, ale netusim po cem konkretne. Alergie podle zakladniho vysetreni mit nemam. Ja teda nezvladam vysadit vse najednou, tak obmenuju postupne potraviny za ty vhodne a az si trochu zvyknu, co kupovat, tak teprve udelam fakt prisnou eliminaci.

• Citovat
  • Upravit
7.4.22 01:02

@anonymni

Chápu, mám to podobně. Taky se mi to obcas lepsi, ale zaboha nedokazu prijit na to, co jsem delala/jedla jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.4.22 12:52
@vokishka píše:
Nemusi byt, dcera se s tim trapila asi dva roky a uz je to dobry.

Mi se to projevilo po druhém porodu a asi se toho nezbavim.. ale třeba synovi se to ztratilo kolem 6.roku věku a to do té doby nedal ani stopové množství :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí