Neustale stoupá váha

Anonymní
6.4.22 13:26

Neustale stoupá váha

Ještě v prosinci jsem měla 70 Kg, nyní 78 kg! Váha neustale stoupá. Každý den si zapisuji jídlo do kalorickych tabulek. Ano, během Vánoc jsem skutečně hodně jedla a přibrala přes zimu 4 kg, plus semtam alkohol. Měsíc abstinuji a žádný vliv to nemělo. Ikdyz jim přiměřeně, mám i nějaký pohyb, pořád stoupá. Štítná žláza OK. Už nevím čím to může být. Ale že bych měla nějak větší špeky to nepozoruji. Beru HA, rok tu stejnou a nechci to hned svádět na totoy to bych prece po HA přibrala hned? Během podzimu jsem totiž zhubla z 75 na 70 Kg i behem brání HA. Takže je asi hloupost, že bych nějak díky HA třeba zadržovala vodu až teď?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.4.22 13:35

Těhotná nejsem 100%. Cukrovku nemám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.4.22 14:04

Mám to podobně. Nevím kolik máš let, já se blížím přechodu, tak to tomu přičítám. Taky beru dlouhodobě antibiotika, takže trávení není, co bývalo…U mě funguje jedině vysazení sladkého (i kdyby se mi vešlo do tabulek, tak pokud jím sladké, váha stojí nebo roste) a přerušovaný půst (nejíst po 17h večer). Jenže to nejsem schopná vydržet…Váhu má nachlup stejnou jako ty. Ještě jsem teď zkusila snížit aktivitu na sedavou, takže mám jíst tak kolem 1400kj, bazál mám asi 1300.

• Citovat
  • Upravit
1785
6.4.22 14:07

A máš dostatečně vyváženou stravu a pohyb?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
6.4.22 14:09

Pokud ti pořád stoupá váha, zkusil bych zavolat exoricstu. Posednutí věcí nějakým duchem patří do jejich oboru. :think:

Pokud ti roste i hmotnost, tak možná výživový poradce… nebo si sledovat kalorický příjem. Ono kolikrát z lidí vyleze, že při zdravé výživě si 4× denně dojdou pro čtvereček čokolády, protože taková drobnost přece nemá vliv a pak po cvičení si daj protejnovou tyčinku, která má sice hodně proteinů, ale ještě víc cukrů… atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
6.4.22 14:09

Hele ono se to nezdá, koukni někdy na kalorickou hodnotu toho, co jíš a zjisti, kolik vydáš pohybem obecně…ono to chce dřít, aby to šlo dolů…všichni dost žerem no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.4.22 14:13

@gabrriel @Tarjei Vždyť píše, že si to zapisuje do kalorických tabulek :nevim:
Hele a co velikost oblečení - pořád stejná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13975
6.4.22 14:25

@gabrriel když si ten někdo zapisuje do tabulek, tak čokoláda ani proteinova tyčinka není problém ;)

Příspěvek upraven 06.04.22 v 14:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
6.4.22 14:25

A složení stravy? Máš dost bílkovin a dalších živin a pokud možno málo sacharidů? Mi nikdo nevymluvi, že není kalorie jako kalorie. Já se nebojím najíst, ale hodně si vybírám, aby to mělo pro tělo hodnotu. Zatím mi to vychází. Na rozdíl třeba od mých vegetariánských let, kdy jsem se krmila pečivem (i kvůli chudému studentskému rozpočtu), takže úplně špatně, a výsledek nic moc, hlavně co se týče tělesné hmoty, a to jsem si rozhodně nijak nedopřávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
6.4.22 14:29
@gabrriel píše:
Pokud ti pořád stoupá váha, zkusil bych zavolat exoricstu. Posednutí věcí nějakým duchem patří do jejich oboru. :think:Pokud ti roste i hmotnost, tak možná výživový poradce… nebo si sledovat kalorický příjem. Ono kolikrát z lidí vyleze, že při zdravé výživě si 4× denně dojdou pro čtvereček čokolády, protože taková drobnost přece nemá vliv a pak po cvičení si daj protejnovou tyčinku, která má sice hodně proteinů, ale ještě víc cukrů… atp.

Já si pro čtvereček dojdu klidně i víckrát, když mám chuť, ale musí to být opravdu čokoláda, nejradši mám 95 %, a ne cukrová pochoutka typu Milka. Čokoláda je zatracovaná neprávem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
6.4.22 14:31
@Pidulka1991 píše:
@gabrriel když si ten někdo zapisuje do tabulek, tak čokoláda ani proteinova tyčinka není problém ;)Příspěvek upraven 06.04.22 v 14:26

Nooo :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.4.22 14:33
@Tarjei píše:
Nooo :D :D :D

Ne, skutečně není. Zhubla jsem s kalorickými tabulkami 20 kg a úplně klidně jsem si občas dala i tu zatracovanou Milku, rychlotyčinku nebo půlku větrníku. Je to o vyváženosti, ne striktním zákazům :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
6.4.22 14:36

A mas vyvážený jídelníček podle sebe nebo podle někoho, kdo tomu rozumí? Nebo tomu rozumíte vy? Vyvážená zdravá strava je totiž složitější než si můžeme myslet. Můžete jist málo, můžete jist jak mate, ale mate malý vydej anebo jíte tak, jak to vašemu tělu nevyhovuje. Někde jen o kalorie, jde celkové o vyrovnanost v jídelníčku a o jednotlivé živiny (sacharidy, tuky atd.) :)
+ jste možná zavodněná, což taky muže dělat neplechu.

Pokud chcete opravdu ZDRAVĚ a přiměřeně hubnout, musíte se naučit pracovat se svým tělem, s jídlem, s množstvím jídla, s pitím a i s vydanou energií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.22 14:37

Ale je pravda, že pití do kalorií nepíšu. A i ten džus je kalorický. Sladké piti, to někdy piju.

• Citovat
  • Upravit
2598
6.4.22 14:39
@Anonymní píše:
Ale je pravda, že pití do kalorií nepíšu. A i ten džus je kalorický. Sladké piti, to někdy piju.

Tak když piješ sladké pití, tak je to snad jasné. Nehledě na to, že sis tim rozhodila hormony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí