Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem 😊 malému je 5 týdnů a trpěl na šílené koliky, stolice byla nejprve taková ta klasická jako michaná vajíčka. Už asi týden ji má takovou řídkou (kadi teda bohužel hlavně přes rourku) a zda se mi ze je tam hlen, možná i krev.. nevím zda to opravdu je nebo není, všude se píše něco jiného 🤯 Držím týden dietu bez mléka ale četla jsem ze je to spojité i s dalšími, hovezi maso, vejce apod.. a taky mám dotaz zda vadí když je někde uvedeni ze muze obsahovat stopy mléka? Moc vám dekuju, už jsem zoufalá.😩 ještě mě napadlo zda nemůže byt stolice reakce třeba na ty kapky nebo biogau
Vidím hlen i krev. Týden je podle mě málo, zkus ještě vydržet.
Dcera byla sice na UM, ale zlepšení bylo až cca po 3-4 týdnech.
Vadilo ji k tomu i hovězí, kuřecí maso a mrkev..
teď má skoro 2,5 roku a je bez známek alergie jak na mléko tak na vše ostatní. 🙂
Ahoj, malemu se projevila ABKM ve 2,5 mesicich. Kadil zelene a ve stolici byla krev, cele dny taky probrecel. Vyradila jsem mlecne vyrobky, soju a kokos. Zkousela jsem jo totiz prevest na UM Neocate, ktere je z kokosu. Ale byla to tragedie. Po dopiti flasky rval, blbe spal, trapilo ho bricho… no proste mu to nesedlo.
Bohuzel je dost tezke vypozorovat, co vadi. Zkusila bych nejdriv vyradit mleko, dat tomu 14 dni a uvidite, jestli se neco zlepsi. Pokud ne, tak muzete zkusit vyradit i soju a takhle postupne vyrazovat.
Jinak by nemela vadit takova ta hlaska “obsahuje stopy mleka, orisku…blabla”, ale nekterym hodne alergickym detem to vadit muze ![]()
Jo a Biogaia vadi, jsou v ni mlecne kultury nebo co. No proste to vetsinou vadi
Ahoj, je možné, že se u malého projeví alergie až po týdnu?
Byli jsme začátkem února u doktorky a malý měl šílený ekzém… jelikož kojím, bylo mi řečeno, abych vysadila mléčné produkty. Dietu jsem držela 2 měsíce a minulý týden v pondělí jsme byli zase u doktorky a že mám zkusit něco s mlékem…první den nebyla žádná reakce, tak jsem začala fungovat zase opět s mlékem a teď po týdnu se malému udělala zase červená, suchá ložiska na pažích. Na tvářích má už 3. den krupičku a nevím, jestli to může být také z mléka nebo z toho, že šíleně slintá.
Může se tedy ekzém objevit až po týdnu, co konzumuji mléko? Děkuji
@Anonymní píše: Více
Ano, reakce bývají opožděné. držte dietu dál. Další pokus je ideální dělat až za půl roku.