Abscedovaný aterom

1702
7.3.11 14:39

Abscedovaný aterom

Ahoj,
mam dotaz na nekoho, kdo mel nebo ma stejny problem jako ja. Dnes jsem byla u obvodni dr. s jistym „pupinkem“ na lopatce. Mam ho tam uz pres rok, ale teprve ted zacal byt bolesivy a vcera vecer zacal i tect :oops: Dr. mi do doporuceni na chirurgii napsala Abscedovany aterom po spontanni perforaci. Samozrejme jsem se to snazila „vygooglit“ a moc jsem toho nenasla, jen to, ze nekomu to vyrezavali v celkove anestezii, ale obecny popis toho, co to vlastne je, zadny :zed: Ted se bojim, abych si nemusela polezet ve spitalu (fakt se mi to nehodi), ale dr. mi doporucila jit tam co nejdriv. Tak prosim ne o radu, abych tam sla, ale o zkusenosti s touhle potvorou…jak se to leci a jak dlouho to trva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2139
7.3.11 15:06

Ahoj, zkušenost nemám, ale jsem chirurgická sestra. Aterom je kožní cysta, vznikající z ucpané mazové žlázy. Takovej větší beďar :wink: . Vypadá to jako bilá kulička vyplněná bílou hmotou. Pokud je absedovaný, znamená, že se tam dostala infekce a vznikl absces, uvnitř bude hnis. Musí se to vyříznout a vyčistit. Jestli v lokální, nebo celkové anestezii záleží na místě a velikosti. Jestli to máš malý na zádech, mohlo by stačit jen místní umrtvení a ambulantně. Délka hojení zase jak to bude velký a hluboký, jak velký je zánět, to Ti musí říct chirurg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
7.3.11 15:22

Moc dekuju za vysvetleni :) Dr. rikala, ze je to docela velky a kdyz se na to podivam ja, rekla bych, ze je to velky asi jako desetikoruna a barva…tezko popsat, takova cernofialovozluta…no je to hrozny :oops: Z niceho nic se z podkozniho „bedara“ stalo tohle :-?
A jeste jestli muzu mit dotaz, kdyby nahodou uz se to ambulantne nedalo, musela bych s tim lezet v nemocnici? Jde o to, ze nemam vubec zadny hlidani, uz jenom dostat se na dve hodiny k doktorovi je tezky zaridit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.11 15:51

Řekla bych, že můžeš být v klidu. mě se takovéto boláky dělají od porodu dcery před 13 roky. Když je nějaký větší a takto zanícený, řeže mi to chirurg ambulantně. Musím říci, že mi to na prsou řeže bez lokálního umrtvení a bolí to míň, než když to opíchají injekcema. Takže ambulantně, dá ti drén a pak jdeš asi ještě na 2-3 návštěvy..

• Citovat
  • Upravit
1702
7.3.11 16:01
Anonymní píše: Řekla bych, že můžeš být v klidu. mě se takovéto boláky dělají od porodu dcery před 13 roky. Když je nějaký větší a takto zanícený, řeže mi to chirurg ambulantně. Musím říci, že mi to na prsou řeže bez lokálního umrtvení a bolí to míň, než když to opíchají injekcema. Takže ambulantně, dá ti drén a pak jdeš asi ještě na 2-3 návštěvy..

Tak bez umrtveni bych do toho nesla, me to boli jenom na to sahnu, oprit se nebo lehnout si na zada uz vubec nemuzu :roll: Je zajimavy, ze se mi to zhorsilo taky od porodu a celkove se mi zhorsilo i akne…cetim se jak pubertacka :roll: Tak snad to pujde ambulatne hned, uz to chci mit za sebou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.11 16:11

No ale ta úleva, když pak vytáhnou drén, fakt … Já měla poprvé v tom prsu už začínající nekrózu, což si dle popisu myslím, že máš a to bolííí jak 5 čertů. Příště už budeš vědět a zajdeš si dřív 8-)

• Citovat
  • Upravit
1702
7.3.11 17:03

Tak to se asi zblaznim 8-o Kazdopadne moc dik za vysvetleni, heh ted se bojim jeste vic :mrgreen: ale jsem rada, ze aspon vim, o co jde…dneska pokud se primo nezeptam tak mi o tom nikdo nic nerekne-tim myslim doktory :roll:
ak snad to bude brzo dobry a ty at mas s tim taky klid…ono se to neda nejak lecit aby se to netvorilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
7.3.11 21:10

Neboj, zas tak strašný to nebude :wink:

Nevím jestli se dá nějak zabránit, aby se to neucpávalo. To máš jako když někdo je celej pupínkovatej a jinej má tvář jak dětskou prdelku. Dělá se to víc lidem s mastnou pletí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
7.3.11 22:15
Martasaja píše:
Neboj, zas tak strašný to nebude :wink:Nevím jestli se dá nějak zabránit, aby se to neucpávalo. To máš jako když někdo je celej pupínkovatej a jinej má tvář jak dětskou prdelku. Dělá se to víc lidem s mastnou pletí…

Tak to ja mam asi extra mastnou kuzi 8-o Mela jsem vzdycky problem s akne, ale ne na obliceji, ale na zadech a v dekoltu…v lete hruza, ale vzdycky u doktora mi bylo receno, ze v dospivani je to normalni, jenze nikdy to nezmizelo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MAJOR.PAROH
2.12.11 05:27

Me se asi pred treba rokama udělal beďák pod obočím..nešlo to vymáčknout tak jsem to nechal..bohužel to zvápenatělo a z beďárku se začal pomalu ale jistě klubat aterom..už ho mam tři roky a roste to opravdu velmi pomalu..až včera jsem se dokopal jit k doktorce protože mě na to už lidi začínají upozorňovat a ptát se co to je.. zatim to vypadá že mi na čele roste paroh xD no hruza..na bedary jsem vzdycky trpel..matka je ma jeste v padesati ale toto je katastrofa..nejhorsi je ze to vubec neboli tak dokud to bylo male,az tak mi to nevadilo..ale teď..se stydim jít mezi lidi..neej bože motat nějaký holky..jsem ještě mladej :PP

• Citovat
  • Upravit
Unkown
13.4.13 06:44

Aterom

Mno pokud je to aterom byl bych klidnejsi pokud lipom je to horsi urcite bych doporucil detoxikaci…pit bylinkovi caje doplnovat do koupele morskou sul nebo obicejnou a zdravejsi jidlo…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex