Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky. Najde se tu někdo, komu mimčo prodělalo absces u konečníku? Vyléčili to, nebo se to pořád vrací? Malýmu je rok a třičtvrtě, v 9 měsících ho operovali jednou, za měsíc znova (vypustili, dali „gumičku“, bez antibiotik). Teď byl rok skoro klid, ale ráno jsem zjistila, že se to vrátilo, tak ráno mažu k doktorovi. Připadá mi to jako nekonečný příběh, pořád dokola operace… Je tady někdo, kdo má od toho klid? A jak probíhala léčba? Je to strašný na toho mrňouse koukat, jak je po narkoze, pláče, bolí ho to a těma očičkama prosí, ať mu pomůžete…
Koukala jsem, že tady podobná diskuze byla, tak se omlouvám, ale ta už je několik let stará…
Díky za odpovědi…
Ahoj, můj starší syn měl také absces u konečniku v osmi měsících, 14 denní hospitalizace, 4× pod narkozou, ob den mu vypouštěli hnis, po propuštění domů tři neděle klid a opět mu to zhnisalo, opět hospitalizace, zjistili mu píštěl a tu mu operovali, od této operace uběhlo šest let a od té doby máme klid. Ale v nemocnici nám říkali, že se to moc rádo vrací ![]()
Právě, že se to vrací
. Dnes mu to zase řezali. To je děs. Aspoň nějaká šance, že to jednou přestane. Díky. A vám přeju, ať už je to navždycky dobrý
Člověk by za ně dýchal, co
Díky
@Majda77 píše:
Ahoj, můj starší syn měl také absces u konečniku v osmi měsících, 14 denní hospitalizace, 4× pod narkozou, ob den mu vypouštěli hnis, po propuštění domů tři neděle klid a opět mu to zhnisalo, opět hospitalizace, zjistili mu píštěl a tu mu operovali, od této operace uběhlo šest let a od té doby máme klid. Ale v nemocnici nám říkali, že se to moc rádo vrací
Můžu se ještě zeptat? Byli jste taky bez antibiotik? Připadá mi to zvláštní, že vůbec žádný léky na zánět nedávaj…
Syn měl tedy antibiotika od začátku u obou hospitalizací, to fakt nevím proč je někdy dávají a někdy ne
Tak přeju ať od toho má maličký brzy klid.
Já se ptala jestli mu je dají a prý ne… Nepochodila jsem ani u jedný…
. Já vím, že braná antibiotik nic moc, ale pořád mi to přišlo lepší, než dokola řezání. To je fakt divný. Po čtvrtý se asi teda nenechám odbýt… Díky
@Gattinka Koukala jsem, že jsi psala i do druhé diskuze, písnu ti teda jen sem
. To je děs s těma prckama, viď. Člověk by tam šel za ně. Já tě moc nepotěším, my byli už 5× pod narkózou a 3× ambulantně, takže nevím, jestli to má konec, ale možná to bylo i nemocnicí - naposled jsme byli v Motole a přístup i léčba se nedá srovnávat. Moc vám držím palce, ať se to uklidní, ale většinou prý to dá pokoj… Zkus ty homeo z druhé diskuze, kdyby se to prckovi vrátilo, zkusím je taky…
Mesuge: no Ježíš marja. To je priserne. Kolik je tvému dítěti? Po jak dlouhe době se to vrátilo? Po motole dobre? My na tom byli v motole.
Teď v neděli mu byli dva roky. Jestli je to ok po Motole nevím, naposled ho operovali na konci března, takže nedávno to teprve zarostlo a jinak se to vracelo jak kdy - někdy za měsíc a jednou až po roce (to už jsem si myslela, že je to za námi). Prvně to měl asi v 8 měsících. Měli podezření na Crona, má ještě přes rok průjmy, ale to zatím naštěstí vyloučili. Ale hele, nenech se tím vystrašit, doktoři ríkali, že málokdy se to vrací tak často… Dvakrát mu dokonce dávali „elastickou ligaturu“ (mrkni na net), ale jinde a v Motole se pak strašně divili, že je to stoletá metoda a kde že to ještě dělají… Tam mu to celé předělávali a pak jsem musela vtlačovat Framykoin až do zahojení. Jak to léčíte vy? Stejně??
Tak budu držet palce, aby se to uz nevrátilo… Ani vam ani nám. Dnes jsem byla v motole. Je to ok. Ještě týden mam dávat visnovku a framykoin. Snad uz to nevyleze. Jinak jsem vstrikovala betadin nebo kyslicnik a pak vstrikavala framykoin.
Jo, já taky - betadin a framykoin. Držim moc palce! Ke komu chodíte? I když - teď nevím jméno, ale asi to bude ta samá…starší paní doktorka, moc milá. A jakou višňovku?? To ti taky doporučili tam?? To je nějaká mast?
Višňovský balzam ( vytahuje záněty na povrch). Je tam pani doktorka Heroldova a na protismene Frydova ( myslím) proste ordinace c. 5.