Acana granule dávkování

21.2.25 10:33

Acana granule dávkování

Zdravím,
krmíme granulemi značky Acana, bohužel si ale nejsme tak úplně jistí v tabulce co se dávkování týče. Prosim, máte někdo nějaký jednoduchý výpočet toho, kolik by pejsek mel dostávat? Tápeme nad tim, přibližně asi víme, ale jisty si na 100% nejsme, nechci, aby pejsek dostával méně, než by měl, a naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10136
21.2.25 10:53

A máte i správný druh krmiva? Já bych krmila podle tabulky, a pak přidala/ ubrala podle potřeby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
21.2.25 11:03

@Metropol551 řídím se tabulkou, pokud by byl pes hodně aktivní tak přidat. krmím 2× denně, Alana je výživnější tak je tam nižší dávka než u jiných. pro 12kg fenu mám u většiny dávku 190-200gr na den. U acany kterou krmím je dávka 140gr na den. Navíc správně za vše navíc bych měla ubírat na granulích, ale to nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
23.2.25 21:14

Krmte dle kondice psa. Mám zkušenost letitou s mnoha psy, že i ty “superprémiové kvalitní značky” jsou fakt velký špatný pro psa a ty dávky na pytli jsou většinou značně podhodnocené a místo údajných 2-3% jsem dávala i 4-5% a psi byli stále vyžlata, trus jak z dinosaura a měkký páchnoucí, průjmy…

Teprve až přechod na kompletní konzervy (+ trošku přílohy dle psa) mi pomohl. Psi ožili, na jídlo se těší, všichni krásně nabrali, a ta udávaná dávka 4,5-5% většině psů sedí, trus minimální a tuhý, zažívání bez problémů. Některé značky jsou i násobně levnější, než ty “super” granule. Barf je též možnost, ale značně komplikovaná, drahá a nátočná na čas a odbornost. Tzv. kompletní konzerva je už hotová krmná dávka za dobrou cenu, bez větší práce a přemýšlení.

Granule je výrobek pro pohodlí člověka, ne kvalita pro zažívání a výživu psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný