Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit, můžu dávat tento sirup i 1,5letému dítěti? V lékarně mi ho tedy prodali, ikdyž jsem říkala věk ale v letáku se píše od 2 let.díky Kadla
Kadla já bych šla raději do mucosolvanu, vím že mi doktorka říkala, že ACC je spíš pro větší děti, že je silnější.
Já byla zrovna dneska pro ACC v lékárně, mě řekli, že ty šumivý tablety (ty slabší) od 2 let, mladšímu dítěti radši sirup. Takže asi jo… ![]()
Mne ty slabe ACC tablety pro deti nedoporucili v lekarne pri kojeni, pritom doktorka pry ze bych je mohla, tak jsem skoncila u Stoptussinu ![]()
Mam dotaz - ACC sirup detsky je na vykaslavani? Dcera ma virozu, marodi doma a je zahlenena, rano trochu stekala kaslem. Zatim ji nic nedavam, cekam co se z toho vyvrbi. Doma mam krom toho Stoptussinu i Mucosolvan detsky. Diky
Hanka 1 , jojo, ACC je na vykašlávání dělá se v sirupu nebo šumivých tabletách, ale sirup je účinější ![]()
ahoj,
ACC sirup, klidně od dvou měsíců (na doporučení lékaře tedy u takového prcka). S Mucosolvanem bych to moc nezaměňovala ono je to jiné složení jiné působení.
Přímo v příbalové informaci je:
Děti mladší než 2 roky ½ odměrné lžičky (= 2,5 ml) roztoku 2-3krát denně, což odpovídá 100-150 mg acetylcysteinu denně
Dětem mladším než 2 roky se přípravek ACC SIRUP může podávat pouze na doporučení lékaře. Novorozencům a dětem mladším než 1 rok se přípravek ACC SIRUP může podávat pouze pod lékařským dohledem.
Tak nevím - protože mi jej Dr. doporučuje v podstatě od toho půlročního miminka. A už si jej chodím kupovat a nasazuji i sama, holky ho líp snáší než Mucosolvan. ![]()
ahoj, nam DR. tento sirup doporucila, mam 1,5 roku stareho chlapecka a musim rict, ze je to jediny sirup, ktery mu zabira.
Dobrý den. Mohl by mi někdo poradit?? Jak vypadá sirup po ředění? Vypadá to jako voda.Je to tak správně???? Lenka
Ahoj, tyden se placame s kaslem, trapi nas hlavne v noci, ted teda i ve dne. Ma i rymu. Do vcerejska jsem davala sinupret a vcera presla na ACC sirup, ale dnes se nejak zhorsil a kasle drazdive. Muze to byt tim sirupem, ze ty hleny redi a drazdi ho to? za jak dlouho mate zkusenost, ze zabere? dekuji
@Věrka.. píše:
Ahoj, tyden se placame s kaslem, trapi nas hlavne v noci, ted teda i ve dne. Ma i rymu. Do vcerejska jsem davala sinupret a vcera presla na ACC sirup, ale dnes se nejak zhorsil a kasle drazdive. Muze to byt tim sirupem, ze ty hleny redi a drazdi ho to? za jak dlouho mate zkusenost, ze zabere? dekuji
já teda na ACC sirup nedám dopustit. Malej(3r) cca před měsícem přestal mluvit, jen šeptal, dr. zhodnotila, že měl/má nějakou zadní rýmu a ta mu sedla. Měli jsme dávat Stoptusin ale já šla rovnou do ACC a během dvou dnů začal vykašlávat a i zase mluvit. První den kašlal taky dráždivě, ale ono to asi musí být.
Když ho začneme dávat, tak začne víc kašlat, protože mu to ten hlen naředí a právě ho to nutí vykašlat ale během těch cca 2dnů je poznat, jak mu to pomáhá, líp se mu odkašlává.
@Věrka.. píše:
Pokud se zhoršil, tak to vysaď. Možná ještě nebyla vhodná doba na nasazení, třeba by to chtělo spíš Stoptussin. A jsou i lidé, kteří ACC vůbec nemůžou, můj známý by se po něm ukašlal.
Diky, vydrzela jsem a dnes 3.den uzivani se zda byt lepsi, teda hlavne noc byla bez kasle a daveni, rano uz zacal pekne odkaslavat, tak snad to bude tak jak si myslim, ze proste to vcera povolilo a slo to ven.
Jeste me zajima, jestli jsou stejne ucinne i ty sumive tablety, ty se berou 2× denne v nasem veku, sirup 3× denne ![]()
@Věrka.. píše:
Diky, vydrzela jsem a dnes 3.den uzivani se zda byt lepsi, teda hlavne noc byla bez kasle a daveni, rano uz zacal pekne odkaslavat, tak snad to bude tak jak si myslim, ze proste to vcera povolilo a slo to ven.Jeste me zajima, jestli jsou stejne ucinne i ty sumive tablety, ty se berou 2× denne v nasem veku, sirup 3× denne
mě ty tablety malej vypít nechtěl
Sirup prý lépe účinkuje, ale nevím. Synovi jsem dávali jen sirup a tablety využívali my dospělí
To jsem zase ja s dotazem ![]()
Uzivalijsme to ACC 6dni pekne nam zabralo, ze se prestal dusit, pekne odkaslaval. V nedelijsme jej vysadili, stale pekne odkaslaval a dnes zase zacal vecer kaslat drazdive a je zahleneny
Myslite, ze jej muzu to ACC opet nasadit?
Ahoj, prosím o radu - muzu dat ACC sirup pro deti na noc? Syn 2,5 roku kasle jak tuberak, chrapti… děkuji.
Příspěvek upraven 19.01.15 v 16:53