Zahlenění 4měsíční holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
4.12.09 13:47

Zahlenění

Ahoj, dobrý den,
mám problém se svou 4měsíční holčičkou. Už skoro měsíc bojujeme se zahleněním, avšak ne klasickým, rýmu nemá, všechny hleny nám tečou do žaludku.

Abych to vzala od začátku: ze dne na den začala mít jakoby chrapot, hrozně chrčela a začala mi blinkat hleny, ve stoličce jich pak taky měla požehnaně. Tak jsem koupila Mucosolvan s tím, že hleny rozpouští, že by nás tedy tohoto trápení mohl rychle zbavit. Šla jsem raděj ještě k doktorce, aby si ji poslechla, všechno bylo čisté, jen uzliny prý lehce nateklé. Mucosolvan jsem podávala týden + jsem k tomu přidala ještě fenyklový čaj, který taky údajně odhleňuje. Hleny z ní šly opravdu horem spodem, tak jsem si říkala, že to bude dobré. Je jasné, že odhlenit 100% nejde, protože pije mlíčko, které zahleňuje. Je plně kojená.
Problém je v tom, že to trvá už skoro měsíc, zahleněná je pořád, ve stoličce má už prakticky jenom hledy s vodou, začaly nás kvůli tomu znovu trápit prdíky, protože přes ty hleny se jí špatně prdí, už ani BabyCalm nám nepomáhá, takže jsem se musela vrátit k rekt. rource. S blinkáním už je to o něco lepší, neblindí mi tolik jako zezačátku, ale když se přeci jen pozvrací, zase jsou to jen a jen hleny..
Aby toho nebylo málo, přestala mi přibírat :-x .. Porodní míry: 48cm a 3310g, a teď máme: 61cm a 5190g. Za měsíc mi přibrala jen 270g. Bojím se, abych ji nemusela dokrmovat nějakým Nutrilonem nebo Sunarem.
Myslím si ale, že jak je zahleněná a všechno jí to teče do toho žaludku, že ho má logicky plný hlenů, a proto mi nevypije tolik mlíčka. Napije se hlavně předního a na zadní už není místo (ovšem jestli to je opravdu tak, nevím). Zkouším teď ted před každým kojením odsát 20-30ml mléka a teprv pak ji přikládám k prsu. Od té doby, co je takhle zahleněná, pije každou hodinu. V noci ne, to spí 8-9 hodin vkuse, ale přes den je to hrůza. Mlíka mám dostatek, po každém kojení mi v prsou ještě mléko zbývá.

Jinak, zvlhčuji vzduch v pokoji, spí vypodložená takovým tím klínem pod matraci. Už nevím, co jiného.
Někdo mi doporučoval zkusit cibulový sirup, ale bojím se, že na to je opravdu ještě moc malá a nerada bych jí způsobila nějaké zažívací obtíže. Jinak sestry u doktorky mě odkázaly na lékárnu, že tam mi poradí, co s tím, o čemž dost pochybuju… :nevim:
Díky za každou radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9909
4.12.09 14:24

No já teda nevím a nechcete si skočit na ORL třeba.My jsme měli potíže že po mlíku chrčel pořád asi do 6 7 měsíce,byly jsme na ORL vysáli mu hleny a že jich tam bylo ale po napití mlíčka to tam měl znovu.A prý nemají hrtan ještě úplně vyvinutý abyto dokázaly zpracovat.Teď je mu 9 a občas zachroptí ale jinak už je to v poho.Ale akový problémy co máte vy neměl.To ti mudr na to nic neřekla ani neposlala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1001
4.12.09 14:32

papaplay: s tim přibíraním má hopdme malo, díte ma udelat 2OO-250 g za táden, vy top date za mesic, hlen by ve stolicio prakticky byt nemel. Je to vse zvlastní, proc by jej tolik mela mit neni pochopitelné, zkuste to nejak resit, opravdu bych zkusila ORL nebo protlacit na pediatra at s tim neco dela a vysvetli ti to…hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
4.12.09 15:06

Vubec te nechci strasit, ALE…hleny ve stolici jsou priznak zanetu streva, ne ze prosly hleny z nosu do streva..to je mytus, ktery Mudr. Honzik (www.porodnice.cz) nekolikrat vyvracel. Stale zahleneni a nepribirani muze mit souvislost s alergii na cosi v tvoji potrave - nejcasteji na bilkovinu kravskeho mleka.
Dale muze byt nepribirani a zahleneni priznak cysticke fibrozy.
Rozhodne bych se vykaslala na cibuli a Mucosolvan a nechala si napsat doporuceni na gastroenterologii. Tam bude zakopany pes.
ORL a dalsi odborniky bych resila az jako dalsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.12.09 15:08

Doktorce jsem to říkala (jednou se ty hleny objevily už během 6N, tak jsem to hned hlásila a ona na mě koukala jak na mimozemsťana, jenomže to malá ještě přibírala fakt hodně, takže říkala, že nemá cenu to řešit) a ona říkala, že když to nejde do nosu, takže existuje ještě odsávačka do krku, ale to je teda dost drastická metoda, ale hlavně že ten Mucosolvan by nám měl pomoct.. Jdu tam znova příští týden, tak si budu stát za nějakým pořádným vyšetřením.. Už jsem z toho fakt na budku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171
4.12.09 15:14

Ahoj.Přesně to známe.Ale Emičku zahlenění začalo trápit v září,kdy měla už 10 měsíců.Tak seděla a tím to bylo trošku jednodušší.

Byly jsme na ORL na různých vyšetřeních,vše bylo v pořádku.Tak jsme vždy při té největší rýmě chodili do ordinace ORL odsávat hleny z dutin.Je to taková odsávačka,která se vsune hluboko dovnitř do dutin a odsaje hleny tak,jak to domácí odsávačkou odsát nejde.

Doma jsme kapali do nosu fyziologický roztok,zvlhčovali vzduch,ze začátku i Mucosolvan.A každý den jsme chodili,než se hlenů zbavila.

Myslím,že je to normální praxe,mimísů tam bylo víc a doktorka nás brala hned,abychom v ordinaci něco nechytly.Je ale pravda,že tato doktorka je specializovaná na děti.Malá sice plakala,ale trvalo to pár vteřin.Lepší,než aby doma zvracela hleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171
4.12.09 15:18

Nám malá přibírat nepřestala.Mohla papat,protože všechny hleny měla odsáté.A bylo toho dost!!U nosu jen bublina,ale ve vnitř.

Není to žádná drastická metoda,když vycházíš z ordinace,dítě o tom už neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
4.12.09 15:31

Ahoj papaplay, nenech se detskou doktorkou odbyt, ja bych se urco nechala poslat na vysetreni… mesic je dost a pokud to ma takovy vliv na vahovy prirustek tak se to musi resit! Umele mleko nic neporesi, pokud nechce pit ze ma plny zaludek, tak nebude pit ani nic jine…
Nema teploty? Hleny jsou pruhledne nebo maji barvu? Jak dycha nosankem u kojeni? pousti se? Radsi byt za hysterku naz mit nemocne dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
4.12.09 15:59

jana:my jsme na to odsátí byly 2krát a od tý doby si nenechá malej šáhnout na nos a když má rýmů a odsáváme odsávačkou na vysvač tak je s ním boj musíme na to být dva.byla to tea drastická metoda ale trochu pomohla.Teď už je to naštěstí dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171
4.12.09 16:45

Petra79: My jsme na odsátí byly několikrát.Asi tři fáze vždy několik dní po sobě.Já mám pocit,že nám to pomohlo radikálně.Na malé to žádné následky nezanechalo.Lepší,než aby jí hleny sedly do uší nebo na průdušky.

Ale malá byla před tím vyšetřena a věděly jsme,že jí nic jiného není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.12.09 17:23

drevina: teploty jsme právě vůbec neměly (kontrolovala jsem ji hodně, protože přítel měl v tu dobu, kdy tohle začalo, šílený horečky). Dýchá čistě, u kojení papá, občas teda chytne hysterák a začne řvát, ale to mi přijde spíš jen, že se vzteká, protože to dělá vteřinu, dvě a pak zas vesele pokračuje v sosání a završí to tím, že se na mě začne smát… Občas kýchne a zakašle, to hlavně, když se jí ty hleny vracej nahoru a ona je začne polykat, pak se rozkašle. Jinak hleny mají barvu hovínek, žlutohnědou, takže budou nejspíš průhledný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
4.12.09 19:53

Starší syn býval taky hodně zahleněný, ale u nás to byla zadní rýma. Když se to po týdnu nezlepšilo, napsalá nám dr. takové hnědé kapičky (antibiotikové?), vyrobyli je přímo v lékárně. Po pár dnech měl klid. Jinak s hleny ve stolici nevím, ale kdykoliv má Štěpa rýmu, tak v plínce nějaký ten hnen máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dalajlma
13.5.13 21:17

Papaplay - můžu se zeptat, jak to u vás dopadlo? Co způsobovalo zahlenění a hleny ve stolici? Mám podobný problém - moje dcera je uz skoro 2 měsíce zahleněná a má taky hleny ve stolici..díky

• Citovat
  • Upravit
199
13.5.13 22:37

U nas to zaclo ve trech mesicich s rustem zubu-mesic predem totalni zahleneni. vzdy jsme dostali kdyz nepomohlo antibioticke kapky, ale nejdulezitejsi je co delas, zvlhcovat a prokapavat nos libenar kapickami a hned odsat. Cili kapnout odsat a kapnout na zvlhceni. Samozrejmne jedine odsavacku na vysavac. U malych deti jeste nejsou vytvoreny poradne dutiny v hlave tak je logicke ze to tece hned do krku.Jina odsavacka nez na vysavac je naprd. Odsavat je nejlepsi jakoby zastrcit kolmo na oblicej, ne do nosu. Dutiny vedou kolno do krku, podivej se na obrazek na netu. A odsavat casto, kratseji ale opatrne s intenzitou.
Hlen ve stolici muze byt cokoliv, my meli do prikrmu jen zelenou stolici s krvi a hleny a nic to nebylo. jen nedostacovalo kojeni, s prikrmy vse vymizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dalajlma
14.5.13 08:39

Ja strikam Physiomer baby, morskou vodu, ale neodsaju vubec nic, ona nema rymu, jen je zahlenena v krku..zoubky me taky napadly, ale zatim nic..prospiva, ale dobre, nekdy pribere vic nekdy mene..ted drzim uz 3.mesic bezmlecnou dietu, jestli to neni nahodou ABKM, ale zatim zadne zlepseni..tak nevim, taky si rikam, ze pockam do prikrmu a pak uvidim..ty hleny ve stolicce jsou ale neprijemny..moje pediatricka tvrdi, ze ABKM to byt nemuze, kdyz kojim

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA