Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
vždy tady najdu radu, prosím malá se večer nemohla vyčurát, jak jsem koukla tak ji měla úplně rudou, zítra zajedu na pohotovost v pondělí na dětskou gyndu, ale co teď jak se to dá zklidnit a pomoct ji??
Děkuji Denisa
Deni: mně vždycky pomohlo hodně přes den pít a papat brusinky a hlavně být v teple, držím palce, at je malé líp.
Určitě hodně pít, třeba heřmánkový čaj. Ale na tu pohotovost bych jela hned. Musí dostat antibiotika co nejříve, rychle se to neléčené zhoršuje.Držím palce,a´t je malá brzy v pořádku.
jestli jí to bude bolet nebo pálit při čůrání,tak ať čurá ve vaně s teplou vodou,jak říkaly holky-hodně pít a snaž se,ať se vyčůrá… čím častěji bude čůrat,tím líp.. Držím palečky
Určitě být v teple, pomáhá i sedět ve vaně, nebo dobrá vychytávka je láhev s teplou vodou a přiložit na podbříšek nebo mezi nohy. Hlavně hodně pít, být průtokový ohřívač. Jestli jsou tam bakterie, tak je třeba ihned antibiotika, jinak se to pořád jen zhoršuje a zhoršuje a může to dojít až k ledvinám. Lepší jít na pohotovost s močí na rozbor.
Ahoj, prosím mám prosbu. Trápí mě,,močové cesty" když se jdu vyčurat tak to šileně bolí. A to chodím čůrat co chvlku a mam problém to udržet. Trápí mě to už 4den piju urologický čaj a jsem v teple. PROSÍM O POMOC ![]()
Tak to jedině doktor a antibiotika, jinak si koleduješ o zánět ledvin.
@anetaszlachtova Ahoj, doporučuju Urinal Akut a megadávky brusinek. Klid, teplo a spousty vody. Urologický čaj bych naopak vynechala ![]()
Ten klid je horší musím do práce a tak jsem ccelý den v pohybu a venku.
Mě pomáhá zavčas nasadit uroval manosa akut a vypít hektolitry vody:-) ale jakmile se to rozjede tak už jen antibiotika, to se ničím jiným spravit nedá
Hezký večer, co je lepší, když máte zánět močových cest, jít k obvodnímu nebo raději ke gynekologovi?
Mě s tím sestra ani ke gynekologovi neobjednala a odkazala mě na obvodního.
@radkka Ještě jsem nebyla diagnostikovaná, ale je mi to jasný. Mám to po dlouhé době, snad dva roky jsem měla klid. Tak právě přemýšlím kam se vydat. Že třeba gynekolog se i “podívá”.