Afty+horečka

5021
26.11.09 20:00

Afty+horečka

Dorka má od pondělí teploty (okolo 38,5), včera se jí udělal první aft a teď má plnou pusinku i pár na kůži okolo…a zase horečku (skoro 39).
U doktora jsem s ní byla, dostali jsme dezinfekci do pusy, framykoin na kůži, pak gel na utlumení bolesti (Mundisal) a samozřejmě při horečce dávat čípky (naštěstí zabírají).
Jsem z toho nervózní, ještě jsem se s tím nesetkala, tak se chci zeptat, jaké máte zkušenosti vy…
Jak dlouho to trvá, co ty teploty, z čeho to může být(doktor řekl, že je to viróza, název jsem přes veškerou snahu neudržela, i když mi ho zopakoval).
Taky mě napadla souvislost s očkováním (Priorix 5.11.)…
Děkuji za vaše zkušenosti a postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
26.11.09 20:10

Neboj, je to normální, bohužel… Je to opravdu viroza, ty nejvyšší horečky by měly brzy přejít, nejhorší jsou tak 3-4 dny, kdy děti ani nechtějí jíst, jak je to bolí, tak ji třeba nenut, ale at pije, přes brčko třeba… Pak se to zklidní, ale minimálně tak týden počítej :-(
Vím o čem mluvím, Anežka to měla několikrát, dvakrát skončila na atb (ale to proto, že se jí k tomu přidal zánět dásní a to už virové není)
At to brzy přejde!
 Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
26.11.09 20:12

Jo, ještě jsem zapomněla napsat, jestli máš možnost, dávej jí homeo Borax, nevím, jestli jsem si to tenkrát vsugerovala, ale mám pocit, že to Anežce pomohlo, no, nic za to nedáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
26.11.09 20:13

A neříkal dr aftozní stomatitida?

A už končím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
26.11.09 20:17

Děkuju moc, homeopatika jsem zatím nikdy nepoužila, ale zkusím to, uvidím…je to fakt nepříjemné, to si malá chudák užila, když to měla víckrát. :roll:
Dorka jí fakt málo, ale naštěstí pije, dokonce i Sunar, tak jí ho dávám i během dne (jinak ho má jen ráno a večer).
Ještě se zeptám, jak se pozná, že se k tomu přidal ten zánět dásní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
26.11.09 20:19
Iffka píše:
A neříkal dr aftozní stomatitida?A už končím :oops:

Myslím, že to bylo jinak…jen jedno slovo a asi na g…ale nepamatuju se, já se ptala na moc věcí a všechno se mi to pomotalo. :roll: Ale nejspíš to bude ono, jestli měla Anežka stejné potíže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
26.11.09 20:21

No, Anežka měla strašně nateklé zarudlé dásně, až dokrvava, jako když má dospělý váček, tak kolem všech zubů takové zduřelé, při čištění zoubků to i krvácelo :-( Možná lepší než čípky na horečku je tentokrát asi Nurofen, protože ten tlumí bolest, An to zabíralo (aspon na chvilku)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
26.11.09 20:34

Teda, chudák… :roll:
Dorka zatím nic takového nemá, „jen“ ty afty…teda dásně má nateklé, protože jí rostou zoubky, ale není to tak moc a nekrvácí to. Čípky mám panadol, nevím, to asi na bolest moc nebude…nurofen nemám, ale zítra koupím sirup, stejně se půjdu poptat na ta homeopatika…
Díky, já jsem moc ráda, že se se mnou podělíš o zkušenosti, pro mě je to úplná novinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
26.11.09 20:44

No, tak ti přidám ještě jednu nemilou informaci, ono se to totiž velmi rádo vrací :cry: An to poprvé měla v 15měsících, přes Vánoční svátky, 10 dní teploty, nejedla, nakonec ty atb byly na přeléčení proběhlého zánětu.. Afty má ted v puse vcelku pořád, čištění zubů ji bolí skoro pokaždé, další atb kolo proběhlo letos v létě, to jsem podezřívala neumytý rybíz přímo z křoku, ale prý nee. Ted v tom létě k tomu měla ještě opary v krku a celé pusině a zvracela z toho… Jo, není nad dědictví po mamince (já na opary trpěla od dětství, nejhorší to bylo v pubertě, ted už je to trošku lepší - to má holka vyhlídky, co)
Tak přeju co nejlehčí průběh, kdybys potřebovala cokoliv, napiš, pokud budu vědět, poradím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
26.11.09 20:53

Dorce je těch 15 měsíců teď, tak to mají holky společnou premiéru. :roll: No, já na opary svého času taky hodně trpěla, tak to se máme na co těšit.Na druhou stranu, já byla zkraje vyděšená hodně, teď si říkám, hlavně, že se to dá přeléčit a nezbývá než doufat, že se to třeba nevrátí.
Děkuju :kytka: , já se určitě ještě budu ptát.Uklidňuje mě už to, že s tím má zkušenost i někdo jiný (i když vám to samozřejmě vůbec nepřeju :roll: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
26.11.09 20:58

Ještě mě napadá… :oops:
Nevíš, je to nakažlivé, když je to ta viróza? Mám ještě staršího syna a nerada bych, aby to měl taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
26.11.09 21:04

Tak určitě by se neměli pusinkovat a pít a jíst ze stejného nádobí, i ručník bych pohlídala.Ty afty nevím, ale pokud třeba to kolem pusinky jsou opary a ne afty, tak ty nakažlivé jsou… afty fakt nevím, ale snad ne tolik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
26.11.09 21:24

Kolem pusinky to vypadá spíš jako opar…no, radši je ohlídám, Véna už je velký, tak se mu to dá vysvětlit.
Ještě mě napadá jeden dotaz (děkuju za trpělivost :kytka: )…

Nemáš vysledované, jestli je lepší dávat jídlo a pití spíš studené, teplé, nebo se snažit o neutrální teplotu? Já sama aft nikdy neměla a Dorka je moc malá, aby mi dokázala říct, co jí je příjemnjěší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
26.11.09 21:44

Já sama ze zkušeností svých bych dávala spíše chladnější, ale hlavně měkké a aby ji to neštípalo (třeba mandarinky nebo kiwi by sice byly ted super, ale dost to dráždí), kousky rohlíku, jogurt, kaši, rýže, měkká zelenina nebo prostě takového něco, rozhodně ne teda horké…
Ale An mi stejně v těch nejhorších fázích nechce jíst, jen pije, tak pokud ti malá pije Sunar, cpi ho do ní jak jen to jde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Palonkaa
26.11.09 21:51

Ahoj Judy,
držím moc palce, aby ty horečky a afty brzo zmizely!
Náš Tobík byl nachlazený a pak jsem si myslela, že mel možná v noci horečku, že se mu začaly loupat rty jakoby zevnitř, takové bílé šupiny..Dr. nám řekla, že má v pusince afty, tak nám poradila v lékárně vitamin C a B a Tantum verde na proplach, jenže to jsem neriskla, tak manžel koupil Kamistad a protože trochu kašlal, tak jsme ještě měli kapky Kaloba, prý je to dobré na ten kašel ale i na afty - moc jsem to nepochopila, ale dr.asi ví no. Pak jsme byli na kontrole a ještě se jí to v pusince nelíbilo, měl jakoby zevnitř tvářiček - nevím, jak to popsat bílé povlaky, tak nám dala nějaký prášek, co se rozditil v troše vody a tím jsme to měli potírat, bohužel nevím název, byl to ustřihnutý jediný prášek z platíčka.Dr radila dávat nedráždivé jídla, spíš tekuté, tak jsem dávala jogurty, banány, polívky a teplotu tak aby to určitě nebylo horké. Jinak nepusinkovat, je to pro chudáčky hodně bolestivé. Jo a že je to nějaký vir.. Ted je hrozné období!At se Dorinka drží!!!pa Pavla a Tobík

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA