Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
tak jdu za Vámi opět pro radu. Naše malá měla od pátku vysoké horečky (v pátek 39.9, v sobotu do 39 a v neděli do 38 a dnes už ani zvýšená). V sobotu se přidal průjem - ne ta typická voda s kousky (omlouvám se za označení), ale kašovito HLENOVÁ hmota a ani ne tak urputný (jen tak 6× denně). V neděli ráno jsme našli ve stolici krev - není to nějaká sraženina, ale jasné stopy krve. Opakovalo se to asi 3× po sobě, pak asi 3× vůbec nic a dne v poledne znovu. Prosím, máte s tím někdo zkušenost a co vám řekl lékař?
Jinak zítra nás čeká výtěr, ale MUDr. se se mnou po telefonu nechtěla moc bavit. Děkuju za reakce.
Ahoj.Nechci Tě strašit,ale Adámek měl rok,měl stejné příznaky-horečky,krev a hlen ve stolici.Měl těžkou střevní infekci.Skončil v nemocnici na JIP na kapačkách.
Já bych na žádný výtěr nečekala a jela bych s dítětem a pokakanou plenkou šla hned k dětské dr. nebo rovnou do nemocnice.Není to žádná legrace.
Já ani nevím,kde to Adámek tenkrát chytl.Byl kojený a jedl jen mimi jídla.
Třeba to nebude tak hrozné,ale nám tenkrát řekli,že krev je jasný příznak zánětu.
Adámek měl taky napřed několik dní horečky,pak klesly a objevila se ta krev a hlen.Hned jsme jeli do nemocnice a už jsme tam zůstali.
To vám na tu krev dr. nic neřekla?Adámka tenkrát okamžitě vyšetřovali,jestli nemá třeba zauzlená střeva.
Volala jsem jak včera na pohotovost, tak dneska dětské doktorce. Včera v té nemocnici byli v pohodě se slovy, že u vysokých horeček to bývá u dětí běžné, a pokud to nebude masivní krvácení (opravdu to jsou takové vláský krvavé), tak ať to v pondělí skonzultuju s dětskou doktorkou. Dneska ráno byla dětská Dr. taky celkem v klidu s tím, že řekla, že to může být cokoli (taky po Nurofenu, který podporuje krvácení a Anežka ho brala na ty teploty). Jinak jsem ještě chtěla napsat, že malá dva dny téměř odmítala jídlo,ale už včera se zase rozjedla a dneska už by zase jedla furt. Jinak je čilá - vypadá jako že jí nic není.
No,já Tě nechci strašit,ale nenechala bych se odbýt.Lepší je zbytečně než vůbec.Adámek měl tenkrát taky ve stolici krvavé vlásky,žádné masivní krvácení,kašovitou stolici,žádný hrozný průjem.Čilý byl až dost.Jak jsem mu tu krev objevila,čekali jsme na přítele,až přijede z práce,že pojedeme do nemocnice.Lítal,jako by ho střelilo.Neměl žádné bolesti.
V nemocnici jsme ukázali plenku,doktor okamžitě řekl,že je to zánět střevní sliznice,udělal ještě vyšetření,jestli nemá ta střeva zauzlená.Pak řekl,že je to malé dítě,musí na JIP na doplnění výživy a tekutin.Nemohla jsem ho kojit a měl dietu.Udělali vyšetření,jestli původcem nejsou rotaviry nebo papiloviry.To nebyli.Na jip byl 4 dny,pak jsme byli ještě 3 dny v nemocnici.
Na Jipu měl kapačku v hlavě,seděl v postýlce a normálně si hrál s hračkami.Ono dítě někdy klame.
Ještě jsem zapomněla napsat,že před tím měl několik dní horečky,pak teploty a nechutenství.Už pár dní před tím jsme jednou byli na pohotovosti.Zprvu to vypadalo jako obyčejná viróza.
Ale krev ve stolici není normální.
Ahojky, ja byt tebou tak bych do nemocnice radeji zajela, i kdyby nakonec zbytecne, tak rozhodne pro klid … kazdopadne drzim palce at je vse v poradku
Moc děkuju za reakci. Jiné je to jen v tom, že malá tu teplotu měla jen velmi krátce a teď už je bez teploty úplně. Je to celé divné.Až dorazí manžel, tak to dořešíme.
Přesně jak píšou holky - krev ve stolici není normální. My jsme takhle měli v půlroce salmonelu. Nech malý udělat aspoň výtěr.
Ahoj syn měl nitky krve když měl kampilobakteriozu něco jako salmonela.O výtěr bych si řekla ale pokud pije nejsou už horečky tak bych asi byla v klidu.Salmonely a pod. se stejně ničím neléčí a ono v tý nemocnici pokud pije a není apatický tak mu to moc neprospěje.Zkuste nějaký probiotika.
ZUZAN
Tak nové zprávy jsou: dneska jsme byly u MUDry, udělala výtěr, celkově ji prohlédla (od hlavy až k patě) a řekla, že se to stává dosti často při průjmových onemocněních. Pokud to do zítra nevymizí (a to asi ne), jedeme tam znovu s močí a na odběr krve, aby si vyloučily nějaké celkové nemoci - přesně nevím, co tím měla na mysli. Jinak malá už je celkem ve formě, o jídlo se hlásí dost vehementně.
Měli jsme taky problém s hlenovitě-kašovitým průjmem s krvavými nitkami ,ale bez teplot.V nemocnici nam diagnostikovali alergii na kravskou bílkovinu.V te době jsem kojila,po vysazení všech mléčných výrobků(trvalo měsíc než se moje tělo vyčistilo)se vše dalo do pořádku.Kojím pořád,ale stačí menší dietní chyba a je to tu zas.