Moučnivka se vrací od narození

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3470
7.12.09 16:19

Moučnivka

Poraďte prosím vaše zkušenosti s léčbou moučnivky (soor). Malá jí má od narození, střídavě je na tom líp a hůř. Teď je snad vrchol, má jí celou pusinku, koutky, patro, jazyk. A zase nám doktorka poradila genciánku prý POŘÁDNĚ vytřít, což dělám každý den, když přestanu, je tu znova, teď právě ani přes mazání nemizí. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
996
7.12.09 16:36

taky jsme meli moucnivku. Pani doktorka nam rikala od zacatku udelat odvar z hermanku a vytirat jazycek a pusinku namocenym latkovym kapesnikem. Praktikovala jsem to takhle asi tri dny a moucnivku nemame, ale je pravda, ze mala to mela jen na jazycku a nikde jinde. Drzim palecky abyste se toho co nejdriv zbavili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
7.12.09 17:20

a kojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
7.12.09 17:38

Kojim, dokrmuju, prsa si mažu, lahvičky vyvařuju.
Heřmánek zítra koupím a zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
7.12.09 17:54

U nás stačilo prsa jenom mazat, ale kamarádka musela začít kojit s kloboučkama. Jak měla prsa stále „ve vlhku“, jak se jí občas spouštělo mlíko, tak se moučnivky taky nemohli zbavit. Jinak jsem ještě vyměnila všechny dudlíky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
7.12.09 18:05

Ještě švagrové MUdr. místo genciálky napsala Mycomax, je prý účinnější a působí rychleji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
7.12.09 18:58

ja si teda hlavne myslim ze u vas uz to bude nejaky imunologicky problem - teda muze byt a nemusi , ale mit tak dlouho moucnivku mi neprijde „jen tak“
no my mazali gencianou (vubec nepomohla) , pak tycinkama Pagavit a nakonec jsme meli homeopatika Borax a nejaky desinfekcni prirodni sprej s aloe vera (nase dr. to prodava) a myslim ze to nam nakonec pomohlo - strikala jsem si to na prsa a malymu na dudliky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
7.12.09 18:59
levi píše:
Ještě švagrové MUdr. místo genciálky napsala Mycomax, je prý účinnější a působí rychleji

ten mycomax asi moc psat nechteji, on je bez predpisu dost drahej , tak jestli proto ? no netusim, ale co tak vim tak moc nechteji. My ho meli teda az na plisen v plicich (se starsim)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
7.12.09 21:21

nám zabrala genciánka a taky borax a všechny věci,co dávala do pusy vyvařit nebo pořádně umýt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.12.09 23:24

Moučnivku jsme měli od dvou měsíců a myslím,že jí malej chytil z kloboučků(špatná hygiena-je potřeba je po každém použití vyvařit) ,které jsem tou dobou používala,protože jsem měla ragády.
Paní doktorka nám napsala genciánku,ale s ní se nám to vždy po pár dnech vrátilo.
Dále nám předepsala nějakou průhlednou vodičku,ta nezabírala vůbec.
V nějaké diskuzi jsem se dočetla,že prý zabírají tyčinky Pagavit,i ty jsme vyzkoušeli, ale marně.
A to jsem vše pečlivě vyvařovala.
Už jsem si připadala opravdu zoufale,děti prý moučnivka naštěstí nijak neobtěžuje pokud jí nemají opravdu hodně. My jí měli jen na vnitřních rtíkách a zevnitř na tvářích.
Nakonec jsem dala na radu také z diskuze a sehnala jsem si z Německa InfectoSoor Mundgel a ten nám zabral,po pár dnech po moučnivce ani památky a už se nevrátila-je na léčbu moučnivky i takto malých dětí a v Německu je bez předpisu. Účinná látka je v něm jako v tom Mycomaxu jak už se psalo výše a na naše vychází něco přes dvě stovky.
Omlouvám se za takový román a doufám,že jsem alespoň trochu pomohla,vím že ta moučnice je potvora :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
8.12.09 11:32

Jejda, plíseň na plicích!!
Zkouším ten heřmánek. Holky o tom boraxu jsem někde četla, koupím ho v lékarně, to je homeopatikum?
Nám právě dfoktorka nechce nic napsat, prý to takhle malé děti brát nemají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
8.12.09 11:48

Nám toho gelu stačilo opravdu malinko,ani jsem mu nedávala takové množství jako tam píší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.09 11:56

jé tak taky jsme s moučnivkou bojovaly,já tedypoužívala jen Genciálku, a pomohlo to,a malá to měla všude, přesně jak to popisuješ,
Já si natřela Genciálkou prsa, -bradavky ale hodně a šla jsem kojit, a pak jsem namáčela i cumel do genciálky, a dělala jsem to tak týden a moučnivka byla pryč, akorát malá vždycky ráno se probudila jako bubák ,protože měla genciálku všude, na pusině
Mě pomohlo,. pořádně namazat bradavky a namáčet cumel do genciálky,ale hodně, a pořád dokola, měli jsme od ní vše, ale dá se to vyprat, a opravdu pomohla

• Citovat
  • Upravit
236
8.12.09 15:23

Ahojte, taky aktuálně bojujeme s moučnivkou a jako většina tady jsme vyfasovali Genciánu. Naše dr.je pro tuto léčbu, ale četla jsem protichůdný názor v on-line poradně dr.Honzíka, že genciánu tak max. týden - hodně lékařů ji nemá rádo, prý je karcinogenní, čili doporučoval po pád dnech neúspěchu s ní nasadit Mykomax a prý je do dvou dnů klid. Nedoporučuje se používat u kojenců dlouhodobě - stačí prý dva dny po 12hod, množství dle váhy dítěte. My teď vysazujeme Genciánu a uvidím, co bude. Jinak kojit s kloboučky kvůli moučnivce, jak tu někdo napsal, je horší než bez kloboučků, tak pozor na to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
9.12.09 20:28

Tak my sme mali rovnaky problem, gencianka nezaberala tak som na internete vyhrabala, ze zabrali tycinky Pagavit. Su to napustene vatove tycinky kt. sa pouzivaju na hygienu ustnej dutiny a mozu sa pouzit i u deti. Predavaju to v lekarni cely pakel asi za 300 Kc, stacilo by ale aj male balenie po 3 kusoch.
Musim povedat, ze nam to zabralo 100%ne. Do troch dni bolo po mucnivke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí