Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Poraďte prosím vaše zkušenosti s léčbou moučnivky (soor). Malá jí má od narození, střídavě je na tom líp a hůř. Teď je snad vrchol, má jí celou pusinku, koutky, patro, jazyk. A zase nám doktorka poradila genciánku prý POŘÁDNĚ vytřít, což dělám každý den, když přestanu, je tu znova, teď právě ani přes mazání nemizí. Díky.
taky jsme meli moucnivku. Pani doktorka nam rikala od zacatku udelat odvar z hermanku a vytirat jazycek a pusinku namocenym latkovym kapesnikem. Praktikovala jsem to takhle asi tri dny a moucnivku nemame, ale je pravda, ze mala to mela jen na jazycku a nikde jinde. Drzim palecky abyste se toho co nejdriv zbavili
Kojim, dokrmuju, prsa si mažu, lahvičky vyvařuju.
Heřmánek zítra koupím a zkusím.
U nás stačilo prsa jenom mazat, ale kamarádka musela začít kojit s kloboučkama. Jak měla prsa stále „ve vlhku“, jak se jí občas spouštělo mlíko, tak se moučnivky taky nemohli zbavit. Jinak jsem ještě vyměnila všechny dudlíky
Ještě švagrové MUdr. místo genciálky napsala Mycomax, je prý účinnější a působí rychleji
ja si teda hlavne myslim ze u vas uz to bude nejaky imunologicky problem - teda muze byt a nemusi , ale mit tak dlouho moucnivku mi neprijde „jen tak“
no my mazali gencianou (vubec nepomohla) , pak tycinkama Pagavit a nakonec jsme meli homeopatika Borax a nejaky desinfekcni prirodni sprej s aloe vera (nase dr. to prodava) a myslim ze to nam nakonec pomohlo - strikala jsem si to na prsa a malymu na dudliky
levi píše:
Ještě švagrové MUdr. místo genciálky napsala Mycomax, je prý účinnější a působí rychleji
ten mycomax asi moc psat nechteji, on je bez predpisu dost drahej , tak jestli proto ? no netusim, ale co tak vim tak moc nechteji. My ho meli teda az na plisen v plicich (se starsim)
nám zabrala genciánka a taky borax a všechny věci,co dávala do pusy vyvařit nebo pořádně umýt
Moučnivku jsme měli od dvou měsíců a myslím,že jí malej chytil z kloboučků(špatná hygiena-je potřeba je po každém použití vyvařit) ,které jsem tou dobou používala,protože jsem měla ragády.
Paní doktorka nám napsala genciánku,ale s ní se nám to vždy po pár dnech vrátilo.
Dále nám předepsala nějakou průhlednou vodičku,ta nezabírala vůbec.
V nějaké diskuzi jsem se dočetla,že prý zabírají tyčinky Pagavit,i ty jsme vyzkoušeli, ale marně.
A to jsem vše pečlivě vyvařovala.
Už jsem si připadala opravdu zoufale,děti prý moučnivka naštěstí nijak neobtěžuje pokud jí nemají opravdu hodně. My jí měli jen na vnitřních rtíkách a zevnitř na tvářích.
Nakonec jsem dala na radu také z diskuze a sehnala jsem si z Německa InfectoSoor Mundgel a ten nám zabral,po pár dnech po moučnivce ani památky a už se nevrátila-je na léčbu moučnivky i takto malých dětí a v Německu je bez předpisu. Účinná látka je v něm jako v tom Mycomaxu jak už se psalo výše a na naše vychází něco přes dvě stovky.
Omlouvám se za takový román a doufám,že jsem alespoň trochu pomohla,vím že ta moučnice je potvora ![]()
Jejda, plíseň na plicích!!
Zkouším ten heřmánek. Holky o tom boraxu jsem někde četla, koupím ho v lékarně, to je homeopatikum?
Nám právě dfoktorka nechce nic napsat, prý to takhle malé děti brát nemají…
Nám toho gelu stačilo opravdu malinko,ani jsem mu nedávala takové množství jako tam píší.
jé tak taky jsme s moučnivkou bojovaly,já tedypoužívala jen Genciálku, a pomohlo to,a malá to měla všude, přesně jak to popisuješ,
Já si natřela Genciálkou prsa, -bradavky ale hodně a šla jsem kojit, a pak jsem namáčela i cumel do genciálky, a dělala jsem to tak týden a moučnivka byla pryč, akorát malá vždycky ráno se probudila jako bubák ,protože měla genciálku všude, na pusině
Mě pomohlo,. pořádně namazat bradavky a namáčet cumel do genciálky,ale hodně, a pořád dokola, měli jsme od ní vše, ale dá se to vyprat, a opravdu pomohla
Ahojte, taky aktuálně bojujeme s moučnivkou a jako většina tady jsme vyfasovali Genciánu. Naše dr.je pro tuto léčbu, ale četla jsem protichůdný názor v on-line poradně dr.Honzíka, že genciánu tak max. týden - hodně lékařů ji nemá rádo, prý je karcinogenní, čili doporučoval po pád dnech neúspěchu s ní nasadit Mykomax a prý je do dvou dnů klid. Nedoporučuje se používat u kojenců dlouhodobě - stačí prý dva dny po 12hod, množství dle váhy dítěte. My teď vysazujeme Genciánu a uvidím, co bude. Jinak kojit s kloboučky kvůli moučnivce, jak tu někdo napsal, je horší než bez kloboučků, tak pozor na to!
Tak my sme mali rovnaky problem, gencianka nezaberala tak som na internete vyhrabala, ze zabrali tycinky Pagavit. Su to napustene vatove tycinky kt. sa pouzivaju na hygienu ustnej dutiny a mozu sa pouzit i u deti. Predavaju to v lekarni cely pakel asi za 300 Kc, stacilo by ale aj male balenie po 3 kusoch.
Musim povedat, ze nam to zabralo 100%ne. Do troch dni bolo po mucnivke.