Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jo a keby mal niekto o tie tycinky zaujem, rada darujem/ poslem. Vyuzila som fakt len par kusov.
Dobrý den,
také jsme bojovali s moučnivkou od asi 3. týdne a nakonec mi doktorka řekla, že mám zkusit Tantum Verde roztok. Ten mám naředit v poměru 1:1 a tím vytírat vatičkou pusinku. Mažeme sice pořád, ale moučnivka je rozhodně lepší a přijde mi to vhodnější než mazat tou ošklivou fialkou. A navíc malému to chutná, takže se spolu nepereme
.
Hodně štěstí, zdravim Kača
Dobrý den,
chci se zeptat jestli by jsem mohla od Vás koupit pár kusů pagavitu. Moc dékuji Renča. Zabíra to?
Dobrý den, mého 5 týdenního syna stále trápí moučnivka.Máme ji na rtíku a tvářičkách.Paní doktorka nám doporučila genciánku,ale ta nepomáhá.Vytíráme už 14 dní.Nakonec jsem mu koupila z německa INfektosoor Mungel,chtěla jsem se jen zeptat jestli máte zkušenosti s tímto gelem a jak se používá.Nepochopila jsem ,proč je v krabičce lžička.Myslela jsem,že se to vytírá.
Děkuju za radu ![]()
kamarádky syn má prý plnou pusu bílých pupínků, jsou mu dva roky může to být taky moučnivka? a má jít na pohotovost nebo se dá něco koupit bez receptu…
Dobrý den, mohla by to být moučnivka nebo nějaké aftíky.Mému synovi je 7 týdnů a s moučnivkou se trápíme od 2 týdne života.Moučnivka vypadá jako bílé povlaky od mléka.Na zadečku jako krupičky.Určitě bych zašla k dětskému lékaři,aby mu napsali nějakou mast.Nám doporučili pořád dokola vytírat fialkou.
ahoj mám 8 měsíční dcerku a v pusince se jí objevily takové bílé flíčky asi jak tady píšete,je kojená,stačí to teda natírat tou vodičkou fialovou?a chodí se stím k doktorce?ještě jsem se stím nesetkala tak vůbec nevím
![]()
ahoj,
chtěla bych obnovit toto téma. Z porodnice nás pouštěli s moučnivkou (a já ji nikde neviděla)a napsali nám genciánu. Všechno fialové. Občas to zvládnu ale ne pořád. Krom toho mě zajímá jak přesně to vypadá protože v té malinké pusinečce prostě nic nevidím. Jak to vypadá na těch rtíkách? Mléčnou pusu má přece pořád když jí mlíko, ublinkává mlíko atp.
Tak jak to tedy poznám že už je nebo není pryč?
Zdravím všechny maminy
Taky nás trápí moučnivka, už více než měsíc. Dnes jsem byla u homeopata a poradil nám Monilia Albicans 30 CH 2 denně 5 kuliček. Borax, který bývá tak často zminován na to nezabírá!!! je na afty. Tak uvidíme. A violetí nám to taky nešlo, pořád se moučnivka vrací… Nina ![]()
@Marlenka11 píše:
Poraďte prosím vaše zkušenosti s léčbou moučnivky (soor). Malá jí má od narození, střídavě je na tom líp a hůř. Teď je snad vrchol, má jí celou pusinku, koutky, patro, jazyk. A zase nám doktorka poradila genciánku prý POŘÁDNĚ vytřít, což dělám každý den, když přestanu, je tu znova, teď právě ani přes mazání nemizí. Díky.
Marlenko,
chci se zeptat, když vás tolik trápí ten soor, chci se zeptat, jestli malej taky trpí nechutenstvím nebo resp. se u krmení rozčiluje, odtrhává, pláče, protože ho to bolí nebo jinak trápí?
Dobrý večer. Nechci zakládat nové téma, tak prosím tady o radu. Dcera má moučnivku v pusince, tu mažeme genciálkou. Jde mi o to, že má na pipce rudý fleky a takový jakoby pupínky. Četla jsem, že při moučnivce mohou být puchýřky u konečníku, tam ale nic nemá. Má to tedy nějakou souvislost, mám to taky namazat genciálkou? Zítra jdeme samozřejmě k doktorce, ale je tam až odpo a nechci, aby se dcerka trápila. Je vidět, že jí to svědí. Děkuji
@michalka76 píše:
Dobrý večer. Nechci zakládat nové téma, tak prosím tady o radu. Dcera má moučnivku v pusince, tu mažeme genciálkou. Jde mi o to, že má na pipce rudý fleky a takový jakoby pupínky. Četla jsem, že při moučnivce mohou být puchýřky u konečníku, tam ale nic nemá. Má to tedy nějakou souvislost, mám to taky namazat genciálkou? Zítra jdeme samozřejmě k doktorce, ale je tam až odpo a nechci, aby se dcerka trápila. Je vidět, že jí to svědí. Děkuji
Ahoj, to co popisuješ vypadá na příznaky moučnivky. Prý to nemusí být jenom u zadečku, může to být i u pipky, takže klidně můžeš mazat.. Teď řešíme to samé ještě v novém tématu - „moučnivka - nechutenství“ ![]()
Tady v tom článku píšou celkem dobré rady, jak na moučnivku: http://www.bizy-bee.com/…cba-prevence
Dobrý den. Mému ročnímu synovi se objevila v pusince moučnivka. Má jí všude. na dásničkách, na jazýčku, na mandlích. Hned jsme běželi k doktorovi, který nám předepsal vodičku, kterou v lékárně musí vyrobit. když nezabere do tří dnů, máme si přijít pro antibiotika. Lékař říkal, z čeho se může moučnivka vytvořit. Mluvil o špatně umyté lahvičce nebo lžičce, špinavé hračce atd. Nejsem si ale vědoma toho, že by se mohlo něco takového stát. Samozřejmě klouček v tomto věku strká do pusinky vše možné, ale aby našel něco znečištěného, to mi přijde nepravděpodobné. před doktorem jsem si připadala jak špína. Nevíte, čím jiným se dá ještě moučnivka chytit? vrtá mi to hlavou.
@Sluníčkonesvítí hele skoro čímkoliv. fakt se jako špína cítit nemusíš. moučnivka je docela častá. u takhle většího dítěte můžeš zkusit vytírat pusinu citronovou vodou.
já si taky nedávno připadala jako největší špindíra, když jsem doktorku žádala o recept na Vermox, že mám roupy a ona říkala, že se to dá chytit i ze špatně umytého ovoce.