Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moučnivku způsobujou přemnožené kvasinky - nic jiného!!!
takže to je „ze špíny“ ale to neznamená, že ty si „špindíra“, mohl na to narazit kdekoli, my jsme měli moučnivku 6 týdnů a nic nepomohlo, nakonec jsem jí malýmu z jazyka šeškrábala vatovou tyčinkou a už se neukázala a začla jsem opravdu pečlivě vyvářet flašky a savičky
@paola white uvidíme, jak zabere ta vodička. Ale doktor říkal, že i když má tu moučnivku hodně rozlezlou, že odle něj ta vodička zabere.
@Sluníčkonesvítí každopádně po vyléčení vyvařit všechno co půjde, jinak se vám to může vrátit.
snad bude brzy ok ![]()
@Sluníčkonesvítí Moje děti to měly všechny, nic moc nepomáhalo ![]()
Teď u tém nejmladší zkouším „tu vodičku z lékárny“ možná je to stejné co máte vy (nistatin v glycerolovém základu) a mám pocit, že když byych jí to alespoň trochu z jazyka nesetřela látkovou plínkou před aplikací tak je to úplně marné ![]()
Takže setřu povlak co to jde a pak dám ten nistatin.
Ale asi i záleží jestli ho to nebolí, nejí kvůli tomu apod. když dr. říkal že by dal antibiotika (což mi úplně není jasné proč - na kvasinkovou infekci).
@chozin jj, my dnes hned koupili úplně novou flaštičku a řekli jsme, že jí budeme vyvářet každý večer. Protože i když jsem lahvičku řádně myla po každé baště, tohle mi přijde jako nejpravděpodobnější verze nákazy.
@Sluníčkonesvítí no to bych s ATB určitě počkala (ne jen ty 3 dny). Zkoušej to stírat a mazat několikát denně. Ať se vám to podaří a jste v tom úspěšnější než my ![]()
@Marlenka11 Naše tříměsíční jí měla také a po dvou dnech jí měla pryč, natírala jsem štetičkou, kterou jsem namočila v kojenecké vodě z rozpuštěným Nizoralem a nebo jsem potírala Neocide ( desinfenkce) a pak aspon minutku nedávat dudan
Jo a ještě Neocide si potírat bradavku ( pokud je mimčo kojené samozřejmně )
no já mám na každé krmení jednu savičku a jednu láhev a pak jí vymeju a vyvařím… koupila jsem si jich 6, aby mi to vydrželo na celý den a večer to pak meju všechno najednou a pozor na mytí do dřezu - je tam být kupa bakterií a tak flašku i savičku meju v ruce a pak odkládám rovnou do hrnce na převaření a máme klid, zkus nejdřív pořádně vymývat a uvidíš za týden ![]()
no a na jazyk se klasicky používá genciálka (fialová voda), ale není to žádný zázrak - né každému pomůže ![]()
Maminky, jsou nám 4 týdny a dnes jsme byli u doktora s moučnivkou. Doporučil nám ve vodě rozpustit trochu jedlé sody a buď to v pusince mazat vatovou tyčinkou nebo do toho namočit dudlík. Chci se jen zeptat jestli vám to taky některý doktor doporučil a jestli to pomohlo.. ![]()
@mikkeilla To jsem teda neslyšela. Nám dopuručil hned genciálku a i když jsem k ní ze začátku měla dost odstup a nechtěla ji použít, nakonec jsem použila, protože nám borax plival. Chce to tak týden intenzivně mazat a bude pryč.
My tam jdeme zase v pátek a doktor říkal, že jestli se to nezlepší, tak, že nám doporučí tu genciálku, ale zatím prej mám zkusit jenom
tu jedlou sodu.. ![]()
@mikkeilla Ahoj,my s tim bojovali taky, předepsala nám doktorka gencianu, do týdne byla pryč, ale jakmile sem přestala mazat tak se nám zase do týdne vrátila takže měl pomalu modrou pusu pořád, pka sem ztratila mlíko takže sem přestala kojit a moučnivka zmizela…
Děvčata prosím, co na lehkou moučnivku?? Malá 14m má pár flíčků v pusince a na jazyku, žádná hrůza, je teď nemocná, zřejmě to bude k tomu. Vyslala jsem manžela do lékárny, ať se poptá a hlavně ať nekupuje genciánu a co myslíte, dorazil s ní
Existuje něco jiného, co není na předpis?