Moučnivka se vrací od narození

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4373
1.12.14 19:33

@Ajla možná zkus gencián na bradavky. Nic tím nezkazíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
1.12.14 19:36

@BlueFairy mam doma mund gel z Nemecka, uvidim co mi zitra rekne dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
1.12.14 19:39

@Ajla co to je ten gel?? To jsem nikdy neslyšela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
4.12.14 13:40

@BlueFairy gel na moucnivku, maj ho jen v nemecku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
18.5.15 10:36

Zdravím,
chci se zeptat na to, jaký režím mám mít s prckem ( 10měsíců), když má moučnivku. V sobotu měl vysokou teplotu, včera už né a až dnes ráno jsem objevila bílo v pusince. Zkusím prvně genicián, ale nevím právě jaký máme mít režím? Je to infekce, tak bude asi oslabený? Máme být radši doma? Nebo na procházku můžeme, ale radši nikam mezi lidi? Návštěvy také né? Kroužek asi určitě ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
18.5.15 10:49

?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.6.15 10:27

V Německu se dají bez receptu na moučnivku koupit prášky, roztoky a gely, které se dají dávat i nejmenším mimčům. My se s dcerou trápily od počátku (já ji měla i na bradavkách). Nakonec jsme z Německa přes net koupily Nystatin acis Mundgel a i kapky a pro mne prášky. Malé jsem nejdřív zkoušela ty kapky, ale ty mi přišlo, že rychle spolkne, tak jsem několikrát denně nakonec vymazávala pusinku tím gelem a sobě jím potírala bradavky před i po kojení. Zabralo to celkem rychle. Ty léky vydrží otevřené jen 14 dní, ale stačilo. Máme doma ještě jeden ten gel (kapky jsem dala sestřenici a prášky využíval manžel). Nechávala jsem si ho, kdyby se soor vrátil. Je neotevřený, uchovávaný v lednici a trvanlivost do 06/17. Už je to cca 6 měsíců tak pevně věřím, že se moučnivka nevrátí. Jestli chceš, můžu ti ho za nějakou symbolickou cenu a poštovné poslat. Já už fakt nevím, ale myslím, že stál cca 14 euro. Každopádně bych nic jiného už ani nezkoušela a že jsme dostali opravdu hodně různých rad (citrogel, nějakou houbu na nožní plíseň, genciánku, koupele v bylinkách, imazol, canesten, Pagavit tyčky, homeopatika… zabralo až toto). Jo, a vyvařovat dudlíky, kousátka apod. s octem, to jsem dělala po každém použití. Mikrovlnka prý nestačí. Každopádně hodně štěstí. Jo, ještě dodatek - přestala jsem úplbě jíst a pít sladké, které jsem ihned po porodu futrovala v nesmírném množství, což byl asi velký problém. Patří do toho třeba i cererálie, bílá rýže a tak. Určitě to urychlí léčbu.

Příspěvek upraven 16.06.15 v 10:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.6.15 10:32

Jo, a ještě jednou já, nedávat látkovky a nebo pokaždé vyvařit! To je moc důležité, jestli má dítě kvasinky už i v systému. U naší dcery se to projevilo puchýřkama kolem řitního otvoru. Asi se rozepisuji moc, ale sama vím, jak nepříjemné to pro nás bylo a jak těžko jsem hledala informace.:( Myslím, že když už se jednou dostane do těla, tak opravdu zabere jen ten Nystatin. A ještě mi taky někdo radil Tantum Verde, ale do toho bych kvůli složení nešla. Ani do té houby bych nešla (pythie nebo tak nějak)a těch krémů jako imazol - ty jsem mazala jen na ty puchýřky. A někomu prý zabralo obyčejné vytírání pusy citrónovou šťávou, na tom principu je třeba i ten Pagavit, ale u nás nezabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
16.6.15 12:34

Naše malá měla také moučnivku, zprvu nám řekla doktorka potírat genciálkou, ale ani po týdnu jsme nebyli úspěšní, tak nám napsala nějakou vodičku, kterou nám v lékárně udělali. To docela zabralo, ale po pár dnech se znovu začala moučnivka objevovat.
V diskuzi na emimino hodně maminky píšou o gelu z Německa Mund… gel.
Normálně se dá v čr v lékárnách sehnat Mundisal gel, který se používá na afty (fakt super) a když miminkům rostou zoubky. V zoufalství jsem jej zkusila a musím říct, že ÚSPĚŠNĚ.
Takže pokud nechcete být celý fialový jako my, tak zkuste Mundisal gel, který je běžně dostupný. Nám zabral. Pro někoho může být pálivý, ale při jakékoliv bolesti dásně, aftu nám prostě doma pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.8.15 09:01

Moučnivka u miminka

Ahoj maminky, také bych ráda přispěla svou zkušeností s moučnivkou u miminka. Mám tříměsíční dceru a moučnivku jsme si přinesly už z porodnice. Nevím jak je to možné, žádné jejich dudlíky ani lahvičky jsme nepoužívaly. No každopádně nám pediatrička doporučila genciánovou violeť, které jsem se bránila, abych neměla vše fialové a v lékárně si nechala poradit a doporučili Neocide Gel, který je pro děti od narození a měl by mít efekt po dvou dnech. Ten nezabral, i když přiznávám, že 5× denně jsem aplikovat nezvládala, protože to nejde těsně před jídlem a ani po něm, pak dítko usnulo atd. Naše doktorka tento přípravek zkritizovala a opět propagovala violeť. Tak jsem se pochlapila a koupila jí. A když je člověk opatrný, nemá ani nic špinvého, nebo jen trošku, ale šlo to vyprat. Každopádně z miminka (i maminky) to výborně pouští vlhčenými ubrousky, už ale nevím, které jsem měla konkrétně načaté. :) Violeť samozřejmě absolutně bez efektu, tak jsem se pídila po internetu dál a na rady maminek koupila InfectoSoor Mungel, který se u nás neprodává, ale nějaká maminka jich měla dost, tak jsem od ní jednu tubu koupila a těšila se, jak tohle stoprocentně zabere. Moučnivka dost ustoupila, ale zase se vrátila. Nemusím asi říkat, že dudlíky jsem vyvařovala několikrát denně a prsa myla před každým kojením. :( Pak jsem se ještě dočetla o různých jiných přípravcích, ale zkusila jsem už jen Betadine roztok a také nic. Pak mi moje mamka řekla, že podle Tradiční čínské medicíny, je moučnivka u miminek projev ještě neúplně fungující sleziny, která si musí zvyknout a že moučnivka sama zmizí. Tak jsem přestala vše používat a bez výčitek čekala co bude a je fakt, že teď už jí cca 14 dní nemáme. Tak to je moje zkušenost, která snad někomu pomůže, jako mě pomáhají zdejší diskuze udělat si názor na různé věci. Mějte se krásně a všem kdo bojujete, přeji brzké vítězství nad tou potvorou :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.15 22:11

Gencianova violeť-lecba moucnivky

Prosom vas, ppuzuvala jste ji nektera? jak dlouho a jak casto? Prosim jen odpovedi, nikoliv texty o HOAXU jak je to karcinogeni. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.9.15 22:13

@SabuleBambule u nás nepomohla - zkoušeli jsme týden. Jediný výsledek - vše zasviněné :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
3.9.15 22:41

Náš malý to má asi taky - doktorka ale mluvila o zánětu dásní :nevim: že to může mít z angíny, jak je tělo oslabený a nebo z toho, jak si strká do pusy špinavý ruce a předměty :zed: Mám mu týden mazat genciánkou celou dáseň po obvodě horních zoubků. Bohužel sama nepoznám jestli to zmizelo, doktorka to zkoumala celkem dlouho pod světlem. A ještě před tím jsem malýmu nahoře na patře našla takový bílý puchýřek, mylela jsem si že je to zbytek jídla nebo tak něco, moc si do pusy nenechá šáhnout. Byla jsem s malým na pohotovosti na chalupě a zapomněla jsem se zeptat, jestli máme jít na kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.15 22:44

@martina.se co vam pomohlo? nam dala i po Genciance gel nejaky neo neco, na desinfekci ust.ale prave sem zapomela na davkovani te gencianky. mala toho mela strasne mic ale hlavne v krku, pusu mela cistou. angina to nebaylatesty v poradku. dekuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.9.15 15:23

Receptura z FTN

Receptura přímo z Thomayerovky. Po prvním namazání to hned zmizelo. Maže se to min týden. 4×-6× denně. Vytřít vatovou tyčinkou ústa dítěte:

1. Mikonazol gel

Rp.:
Miconazoli 0,8
Hypromellosi 100 000 0,48
Glyceroli 85% 6,8
Aurantii etherolei II gtt
Aquae conservans ad 40,0

1. Nystatin gel 100 000 IU/g

Rp.:
Nystatinum 2000 000 j.
Methylcellulosum 0,3
Glycerolum 0,6