Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, řešili jsme to nedávno, od 2. týdne po porodu jsem mazala 2× denně prsa genciánou (a malá to pak slízala při kojení). Ta genciána spíš zabrala mně na poraněné bradavky, ale malé vůbec, nicméně se jí to aspoň nezhoršovalo. Po 5 týdnech jsem genciánu přestala používat a vyzkoušela kombinaci Borax5CH 3× denně roztok pro malou + Pagavit 1× denně po 6 dní (měli jsme jich koupených šest) - a zároveň já si 2× denně dezinfikovala bradavky rozředěným Betadine. A to nám zabralo. Já si dál mažu bradavky Betadine, ale malá je už bez léků. Zatím dobrý. Jinak je dobrý před dalším kojením bradavky omýt vodou.
Ahoj holky, na moucnivku mi u deti prakticky ihned zabral InfectoSoor, tady ho neprodavaji, koupila jsem ho v Nemecku. Mam doma jeste jedno nepouzite neotevrene baleni s expiraci do 7/2019. Kdyz tak se ozvete zpravou..
Ahoj holky, já mám 2M chlapečka a na moučnivku nám skvěle pomohl Pagavit.
Jsou to takové tamponky napuštěné glycerinem s příchutí citronu. Koupila jsem celé balení a nakonec nám stačily jen 6 tyčinek ![]()
Kdybyste některá chtěla zkusit, můžu prodat pár tyčinek. Jelikož se prodává celá krabice po 25ks balení (1balení = 3 tyčinky), zbylo mi jich doma dost. Expirace 09/2019, 1balení=3 tyčinky za 20kč. ![]()
@Twistanna teď řešíme to samé. Dcera má 3m a dneska nám řekla doktorka, že má moučnivku. Koupila jsem sice gencianku, ale podle reakcí tady to moc nezabírá. Takže bych klidně zkusila pár těch tyčinek… odkud jste? Děkuji moc.
@Petulqa tak nám zabrala vždycky jen genciana, ale nejdřív tu moučnivku musíš smotkem do uší stáhnout.A hlavně mazat i prsa.
@Káťa19 píše:
@Petulqa nejlip zabira toto, okamzite.https://www.emimino.cz/…rankovani/4/
Nam taky zabralo okamzite toto
Přesně buď infectosoor mundgel nebo daktarin orales gel - zabralo hned mazala jsem tak týden a už se neobjevilo nikdy ![]()
Moc děkuji. Zkouším to mazat tou genciánkou a o tom Mundgel přemýšlím. Do Německa občas zajedu, tak bych se tam na to zeptala. A to normálně v lékárně? ![]()
@Petulqa My jsme bojovali s moucnivkou 2,5 mesice (male ted jsou 3,5 mesice). Ted doufam, ze jsme se toho zbavili, tak sem chci napsat nasi zkusenost,treba nekomu pomuzeme. Byla jsem z toho uz zoufala. Porad jsme meli mazat genciankou-coz vzdy zabralo, po dobu mazani moucnivka zmizela,ale do tri dnu jsme ji meli zpet. Neocid gel nepomohl vubec.Homeopatika Borax 9CH nepomohla, neublizila a je fakt, ze se to aspon nezhorsovalo. Nam nakonec mudr udelala vyter a na zaklade toho nam predepsala nystatinovou vodnou suspenzi. Ted uz je to 14 dni a pusina je cista.
Tady posilam odkaz na clanek, kde je i recepis a pripadne i dalsi leky, ktere se mohou pouzit:
https://www.pediatriepropraxi.cz/…15/03/08.pdf
Tak drzim palce, at se toho brzy zbavite. ![]()