Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, už přes měsíc bojujeme s moučnivkou, zkusili jsme snad vše možné, zabírá to jen „skoro“, prostě tam vždy trocha zůstane a zase se to rozlézá…slyšela jsem již několikrát názor, ať pouvažuju, jestli nechci s kojením skončit…
To se mi teda sakryš nechce…tak teď, co s tím? Jsem už vážně zoufalá… ![]()
@March7 s kojením bych rozhodně jen kvůli moucnivce nekončila. Zkoušela jsi genciánu? (říkalo se, že je karcinogenní, ale zase se to vyvrátilo)
Ještě by vám pediatr mohl namíchat spešl vodičku ![]()
Nám nepomohla ani genciana ani nějaký ten gelík z lékárny (nevím, jak se jmenuje). Az asi po dvou měsících, kdy to neustupovalo nám doktor dal předpis na nějakou vodicku proti plisni. V lékárně to museli namíchat. Ta zabrala hned a už se to nevratilo.
@March7 malýmu na moucnivku nejlépe zabrala aloe vera. Ustrihla jsme si list, a vatickama do uši jsem malýmu jednou denně vytrela pořádně pusinku a pokaždem krmení vytrela heřmánkem a za 3 dny byla moucnivka pryč.
Nám nepomohla ani vodička z lékárny, hned se to vrátilo, ale pak jsem našla radu - velmi silný odvar z řepíku. Potřela jsem takové to silnější ušátko s více vatou a tím jsem malé vytřela pusinku, po 24 hodinách byl klid, mazala jsem asi další 3 nebo 5 dní a už se to nikdy nevrátilo. Je třeba mazat i bradavky.
Podle pediatra to je z ocucávání dudlíků maminkou, u druhého dítěte jsem dudlíky jen oplachovala vodou a nikdy nedávala do pusy a moučnivku nikdy neměl, kojíme ještě v 19ti měsících:)
@Anonymní píše:
Nám nepomohla ani vodička z lékárny, hned se to vrátilo, ale pak jsem našla radu - velmi silný odvar z řepíku. Potřela jsem takové to silnější ušátko s více vatou a tím jsem malé vytřela pusinku, po 24 hodinách byl klid, mazala jsem asi další 3 nebo 5 dní a už se to nikdy nevrátilo. Je třeba mazat i bradavky.
Podle pediatra to je z ocucávání dudlíků maminkou, u druhého dítěte jsem dudlíky jen oplachovala vodou a nikdy nedávala do pusy a moučnivku nikdy neměl, kojíme ještě v 19ti měsících:)
Nikdy jsem nestrkala jeho dudlíky do mojí pusy! Bože, ani by mě to nenapadlo
A přesto se moučnivky nemůžeme zbavit…ten vodičku namíchanou z lékárny jsme měli, fialovku jsme neměli, ale nechci zkoušet…
Ten řepík seženu kde? Jaké to je chuťově?
Před chvílí jsem mluvila se známou pracující ve zdrav. a ta mi doporučila kvasinkovou dietu, tak uvidíme…a ten gel z Němečka už k nám putuje:)
@Lucinesshka neštípalo ho to aloe? 100%aloe? Nebo jak? Děkuji.
@March7 nestipalo ho to. Jen se sklibil že mu něčím sťářu v pusince. No jak mas rostlinu aloe tak z toho utrhnout list, jak ho ještě rozrizla podél a o to jsem otrela tu vaticku a malýmu tím vytrela pusinu. Ono to je takový jakoby slizsky a po chvíli se to zbarví, ale to je normální. Nebo když ti doma v květináči neroste aloe tak koupit nějakém výtažek v lékárně, ale neříkej na co to mas oni jsou někdy až moc chytří.
@March7 Nemyslela jsem to zle, spíš jsem psala, jak to bylo u nás ![]()
Mě ta rada se řepíkem moc pomohla, tak jsem chtěla pomoci dál.
Gel z Německa jsem měla taky objednaný, ale než došel, tak už nebyl potřeba. Řepík když je čerstvý, tak má takovou bylinkovou chuť, když se nálev starší, tak je hořký. Určitě to zkus. Řepík je super i třeba na afty. Dá se koupit v lékárně nebo v obchodě s bylinkami - my máme zdravotnické potřeby, kde mají i bylinky, ale myslím, že řepík by měli mít i v každé lékárně.
@Anonymní píše:
@March7 Nemyslela jsem to zle, spíš jsem psala, jak to bylo u nás
Mě ta rada se řepíkem moc pomohla, tak jsem chtěla pomoci dál.
Gel z Německa jsem měla taky objednaný, ale než došel, tak už nebyl potřeba. Řepík když je čerstvý, tak má takovou bylinkovou chuť, když se nálev starší, tak je hořký. Určitě to zkus. Řepík je super i třeba na afty. Dá se koupit v lékárně nebo v obchodě s bylinkami - my máme zdravotnické potřeby, kde mají i bylinky, ale myslím, že řepík by měli mít i v každé lékárně.
já se neurazila, jen mě šokovalo, co si někteří zdravotníci o těch maminách myslí, vždyť to už snad dnes nikdo s hlavou na krku nedělá… ![]()
Holky, děkuji za tipy…zkusím vše, postupně.)
Malej měl moučnivku v necelých třech měsících (nekojím). Doktorka mi doporučila naředit roztok Tantum verde s vodou (1:2) a tyčinkou do uší mu to potírat. Roztok koupíte ve všech lékárnách a stojí cca 120,– Kč. Natřela jsem mu jazyk a horní ret všehovšudy asi 5× a moučnivka byla pryč.
@Anonymní píše:
Moje dite dudlík nikdy nemělo a s moucnivkou jsme přesto dost bojovali. Mudra říkala, že muže byt spojitost s alergií na BKM ktera se u nás objevila. Myslim, že těch důvodů je proste více.
@En.Joy mě bylo řečeno že se to tvoří z mléka. Zbytky mleka dítěti v ústech kvasí a tak vznikne moucnivka. Jsou to vlastně kvasinky
Doporučuji NEOCIDE gel nebo spray. Zabral během pár dnů našemu malému, který měl v 6 měs. bílou celou pusinu. Stojí asi 70,– bez předpisu, je čirý, nesmrdí a rychle účinkuje!
Také se mám objevila moučnice a nevím co stím, zkusila jsem dnes namazat genciálou ![]()