Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky.
Shrnu to tak nějak v kostce. Před otěhotněním jsem měla menstruaci přesnou snad na hodinu, žádné potíže. Po porodu jsem nekojila začla jsem tedy mít normální menzes nejdřive po měsíci pak se to začalo kazit a bylo to 40 dnech, 50 najednou zase po 14. Po novém roce jsem ji nedostala pro jistotu vůbec, šla jsem tedy na vyvolání. Potom se dostavila v pohodě, pak zase za 14 dní a teď jsem bez menstruace už celých 66 dní!!! Test je negativní, na gyndě jsem byla a na ultrazvuku taky doktorka nic nevidí. Poslala mě tedy na odběr krve k praktikovi kvůli štítné žláze, tam jsem si volala a to je v pořádku. Po dovolené mám přitít kde gyn. doktorce a budeme to řešit.
Nevíte někdo čím by to mohlo být?? Jo a antikoncepci neberu žádnou. Před 5 lety jsem byla na operaci s cystami na vaječnících, od té doby jsem potíže neměla žádné.
Měla jste to některá taky tak?? Díky za rady… ![]()
@luci.hor mám téměř to samé - nedorůstá sliznice, anovulační cykly, takže rozpětí ms je 20-70 dní. je to nanic hlavně proto, že to většinou přijde, když to nečekám. Brala jsem hodně hormonů na srovnání, ale když beru hormony, ms přichází, jenže jakmile vysadím, je to opět to samé. Dr říkal neřešit, pokud mi to nevadí. Já piju kontryhelový čaj, mám kapky gynex, po těch jakž takž funguju. Ale celkově je to fakt nanic, do porodu to bylo celé jak hodinky, od té doby toto.. 3 roky jsem se snažila znovu otěhotnět, ale po kilech pilulí a 20 kg navrch jsem to vzdala. Teď neberu nic.. ![]()
Zkuste sarapis mensis. Né jen že se mi srovnala krásně menstruace na pravidelných 28 dní, ale ještě ani nevím, že přichází nebo že ji zrovna mám.
@Mata132 tak to schválně prubnu.. já měla vše od orgametrilu, přes duphaston až po ultrogestan, taky HA, ale výsledek téměř žádný.. teď beru HA a ms stále nepravidelná a podle plotu. I dr nad tím kroutil hlavou, ale bo jinak jsem dle všech testů v pořádku, tak mi počtvrté už HA neměnil ![]()
Já měla cykly po 40dnech, mám štítnou žlázu, i při lécích na ní, a antikoncepci se mi cyklus nesrovnal, takže já krvácela klidně uprostřed blistru. Po porodu jsem to měla přes rok po 28dnech, ale už se to prodlužuje, už jsem na 33-35, takže za chvíli očekávám svou 40tku…
A holky máte taky takové divné pocity v podbřišku a prsou?? Mě to právě začlo všechno až teď po porodu… předtím klídek. No hrůza… ![]()
@luci.hor já po porodu poznám ovu, bolí mě pak břicho až do ms ![]()
o prsou mi radši ani nemluv.. ![]()
@xsaleen píše:
@Mata132 to je volně prodejné?
Ano, to je volně prodejné. Jen to v lékárnách moc nemají, takže pokaždé musím v lékárně objednávat. Stojí to ale kolem 470,– Kč na měsíc. Bere se 2 tablety denně. Ale je to fakt super.
@xsaleen píše:
Já měla cykly po 40dnech, mám štítnou žlázu, i při lécích na ní, a antikoncepci se mi cyklus nesrovnal, takže já krvácela klidně uprostřed blistru. Po porodu jsem to měla přes rok po 28dnech, ale už se to prodlužuje, už jsem na 33-35, takže za chvíli očekávám svou 40tku…
Mně porod změnil menstruaci spíš jen tím, že dost před MS jsem špinila, to mi ale ten Sarapis upravil. Taky jsem měla dost bolestivá prsa přes MS a bradavky hodně citlivá hned po ovulaci, to jsem před porodem vůbec necítila.
Po porodu se mi změnila štítná žláza takže musím brát léky. Strašný jak ten porod člověka rozhází.
Ahoj Holky, já se jdu taky poradit. Jsem z toho všeho celá paf. Nemám měsíčky snad už 4 měsíce. Po porodu jsem si nechala píchnout antikoncepční injekci, jen jednou, ztloustla jsem 13 Kg, který se mě drží a nejdou dolu, měsíčky jsem měla za celou dobu tak 7× (a to už jsem od porodu skoro 2 roky).
Zašla jsem k Dr. chtěla bych druhé dítě, ale to jaksi bez MS nepůjde. Tak mě zkouknul, řekl mi že mám ve vaječnících všude malé kuličky a že to jsou cystičky, do karty napsal že mám polycystické vaječníky a říkal, že mám po té injekci ještě rozhozené hormony a chtěl mi předepsat antikoncepci, tu jsem odmítla, tak já plánuju druhé dítě, mám rozhozený hormony a ještě další hormony do sebe budu cpát? Tak mě poslal domu s tím, že to nějak bude.
Doma kouknu na net co to vlastně znamená ty vaječníky a dočtu se, že je to první známka ženské neplodnosti? Tak to mi hlava nebere, proč to teda nějak neřeší?
Hlavně bych si chtěla nějak srovnat cyklus, doufám, že tím se ze mě odplavý ty přebytečný hormony a pak snad dostanu dolu i ty kila a časem i další miminko.
A když jsou polycystycké vaječníky, neoperuje se to náhodou?
Já nevím, doktor mi k tomu nic neřekl, prostě jen, že to mám a hotovo. Až na netu jsem se o tom dozvěděla víc a docela mě to vyděsilo! A hlavně to, že to nijak neřeší! ![]()
To by asi měl.. minimálně tě informovat, o tom, co to obnáší, a jak bude dál postupovat.. bohužel zkušenost s léčbou nemám, já žádné nemám. byla jsem na utz před dvěma měsíci a čisto
@Mokacina1 píše:
Ahoj Holky, já se jdu taky poradit. Jsem z toho všeho celá paf. Nemám měsíčky snad už 4 měsíce. Po porodu jsem si nechala píchnout antikoncepční injekci, jen jednou, ztloustla jsem 13 Kg, který se mě drží a nejdou dolu, měsíčky jsem měla za celou dobu tak 7× (a to už jsem od porodu skoro 2 roky).
Zašla jsem k Dr. chtěla bych druhé dítě, ale to jaksi bez MS nepůjde. Tak mě zkouknul, řekl mi že mám ve vaječnících všude malé kuličky a že to jsou cystičky, do karty napsal že mám polycystické vaječníky a říkal, že mám po té injekci ještě rozhozené hormony a chtěl mi předepsat antikoncepci, tu jsem odmítla, tak já plánuju druhé dítě, mám rozhozený hormony a ještě další hormony do sebe budu cpát? Tak mě poslal domu s tím, že to nějak bude.
Doma kouknu na net co to vlastně znamená ty vaječníky a dočtu se, že je to první známka ženské neplodnosti? Tak to mi hlava nebere, proč to teda nějak neřeší?
Hlavně bych si chtěla nějak srovnat cyklus, doufám, že tím se ze mě odplavý ty přebytečný hormony a pak snad dostanu dolu i ty kila a časem i další miminko.
Mně byl před 7 lety zjištěn syndrom polycystykých vaječníků. Dost jsem se kvůli tomu trápila. Pak najednou nebyl čas na to myslet (stěhovali jsme se zpět do ČR, bydleli jsme v Anglii několik let). No a najednou jsem před třemi lety otěhotněla. Takže asi tak. Vůbec se tím netrap. Léčí se to léky, ale ne operací!