Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zatím ne z vlastní zkušenosti ale podle zkušenějších- posrkávat kolu a zázvorový lízátka pro těhulky, jsou k dostání v lékárně ![]()
U prvních dvou nic.
Ted´pořád něco uzobávat, žaludek nesměl být prázdný. Hodně holek si pochvalovalo zázvorové lízátka. ![]()
@Dice brrr zazvor, ale cola by sla. Manzel sice bude prskat, jak je to nezdravy, ale co oko nevidi ![]()
Ahoj, mě se teda tohle naštěstí vyhlo
nezvracela jsem ani jako dítě a ani při těhotenství, moje známá si ale prosla doslova peklem, celý těhu u mísy a na střídačku po špitále, no nepřála bych to nikomu, ted je podruhé těhotná a historie se opakuje, vím, že jí nepomohlo skoro nic, jen ležet asnažit se moc nehýbat, ale copak to jde?
přeju pevný nervy a hlavně žaludek
nutno říct, že na konci už to bylo lepší, občas jsme zašly i na oběd(byly jsme o měsíc těhotné)
Mě bylo taky hrozně zle, ale pomáhala mi ledová kola nebo cucat kostičky ledu.
No já nejsem ani blicí typ, třeba po nějaky chlastačce. Mám psychickej blok to ze sebe vyhodit, ale pocity mam ted stejny jako po nejaky hodne vydareny oslave ![]()
Ahoj,
těhotná nejsem ale byla jsem, a vim o čem mluvíš. ráno jsem bez kafe nevstala z postele a to jsem do té doby nevěděla jak kafe vůbec chutná, tenkrát jsme bydlely ještě u mojí mamky tak díky bohu za to že byla tak zlatá a každý ráno mi ho donesla až pod nos.To bylo fakt to jediný co mě postavilo na nohy. Kolikrát jsem musela vystoupit z metra jak mi bylo zle, jednou jsem si dokonce musela lehnout na stanici na tu lavičku aby to se mnou neseklo. A co se týče pálení žáhy? tak to je podobný jako s tim kafe, do té doby než jsem otěhotněla jsem ani nevěděla kde žáha je, potom jsem ale po nocích brečela bolestí, fakt humus, vyzkoušela jsem snad všechno co měli v lékárně na žáhu, mlíko, sodu jak v prášku tak v tabletách a nic, prostě to přešlo. Asi jsem ti moc neporadila vid? ale doufám že jsem ti aspon zvedla trošku náladu, že v tom nejsi sama a že to prostě přejde ![]()
@Ariadne píše:
jako po nejaky hodne vydareny oslave
Typické
několikaměsíční kocovina
, držím palce at´tě to brzo pustí ![]()
Jo a žáha mě začla pálit až posledním trimestru a to byl dobrej humus, večer jsem usínala se sklenkou mléka na nočním stolku, do třech hodin byla vypitá a já si letěl apro další, stačil jeden blbej pohyb, blbá poloha a začlo to bolet, jak čert!!!
ještě k tomu mě bolely kyčle, jak blázen, takže poslední měsíce byla fakt krááááása, těšila jsem se až se „v klidu vyspím po porodu“---no jo blbá prvorodička
malýmu budou v prosinci dva roky a ta chvíle nenastala
![]()
Diky za rady
jo kde ty casy jsou, kdy to bylo po alku, ale to me navic bolela jeste hlava, toho jsem ted usetrena - nastesti.
Lednicka poloprazdna, zaludek na vode a pritom v nem kruci ![]()
Ráno než vstaneš, tak jestě v posteli něco malého snez, piškot nebo tak. Z těch lízátek mi bylo jestě víc špatně
Pomáhaly mi mandarinky a studený kakao ![]()
Hmmm nepomohlo by mliko? Melo by neutralizovat tu kyselost. Co myslite?
Mně nepomohlo nic. Lepší to bylo, když jsem pořád něco uzobávala, samozřejmě i ráno, než jsem vstala. Bylo mi zle nepřetržitě skoro tři měsíce, ve dne v noci. Vyzkoušela jsem Colu, zázvorová lízátka, sladký, slaný, kyselý i hořký, tekutý i tuhý. Rázem to přešlo samo a pak už byl klid.
@Ariadne píše:
Hmmm nepomohlo by mliko? Melo by neutralizovat tu kyselost. Co myslite?
Je to individuální. Po mlíku jako po dalších věcech jsem měla pocit, že je mi líp, ale když jsem si to dala znovu, už to nezabralo. Ale zkus to a uvidíš.
Pěkný večer,
tak jsem se mylně domnívala, že se mi těhotenská nevolnost vyhne, ale je mi čím dál víc na

Sice ne po ránu a ne přímo, že bych seděla u wc mísy, ale nemám k tomu daleko - pálení žáhy, vracení šťáv, žaludek na vodě a přitom mám pořád takovej hlad
Prožíváte taky tyhle stavy? Co vám pomohlo? Už nevím, co s tím, asi jen přežít