Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer,
mám takový problém a prosím Vás o radu
Poslední menstruaci jsem měla od 18.prosince, první pilulku z balení jsem si měla vzít 21.12. (středa), jenže jsem si v tom vánočním shonu na nějakou antikoncepci ani nevzpomněla a první pilulku jsem si dala až v sobotu (24.12.), takže jsem si hned 3 pilulky v prvním týdnu nevzala A nějak jsem je sezobala záhy (třeba obden jsem měla chvíli dva prášky)
Sex byl naposled 27.12, a dnes… Předtím už si nevzpomínám, ale asi i v dny zapomenutí pilulky něco bylo..
GynDr má mezi svátky dovolenou, a z příbalového letáčku jsem se moc nedozvěděla
Mám se nyní chránit i jinou antikoncepcí, nebo je už pozdě
Prosím, co byste dělaly na mém místě? (prosím, nechci moralizovat, chci slyšet pár názorů
)
Děkuji
Ahojky,
ehm,ted už toho moc nenaděláš
každopádně ted už bych to moc nepokoušela a chránila se ještě jinak.
Držím palce at to dobře dopadne ![]()
Neměla jsi vůbec začínat a počkat celý měsíc na další MS. Jinak antiko ti nepůsobí, měla jsi se chránit jinak. Jestli je pozdě nebo ne… to ti nikdo neřekne, jestli se už náhodou nějaká nehoda nestala, každopádně se chraň i teď, protože jestli se nestala doteď, může se pořád stát
Chráněna budeš až s dalším platíčkem, ale za předpokladu, že ho začneš brát tak, jak máš.
Já jednou zapomněla a začala brát plátíčko přesně s týdením zpoděním a nestalo se vůbec nic ![]()
Lajka09 píše:
Já jednou zapomněla a začala brát plátíčko přesně s týdením zpoděním a nestalo se vůbec nic
Štastná to žena ![]()
Já ted četla deníček o těhotenství přes Mirenu
a tak trochu mě to vyděsilo
![]()
taky jsem hodněkrát zapomněla na prášek, i tři dny po sobě a nic se nestalo, jenže na to se jaksi nedá spoléhat, zvlášť, když si zapomněla prášky hned na začátku, riziko tu určitě je, teď už jenom musíš čekat a samozřejmě se chránit ještě jinak, případně no sex ![]()
Tak párkrát se mi stalo, že jsem zapomněla jeden, max dva prášky, ale nikdy ne 3 a ještě hned ze začátku ![]()
Ale myslela jsem si (asi tedy blbě), že se jednou nic nestane, že HA beru už 5 let a pro jednou se nic nestane
No uvidím, jak to nakonec dopadne…
Kůželíná píše:
taky jsem hodněkrát zapomněla na prášek, i tři dny po sobě a nic se nestalo, jenže na to se jaksi nedá spoléhat, zvlášť, když si zapomněla prášky hned na začátku, riziko tu určitě je, teď už jenom musíš čekat a samozřejmě se chránit ještě jinak, případně no sex
Reálnější bude spíš ta další ochrana ![]()