Ach to praní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ach to praní
Holky, mám na vás dotaz. Týká se praní. Dostala jsem pračku z druhé ruky Ardo A+A, ale při „vyprání“ mám polovinu věcí z bubnu úplně suchou, ale komplet vše posypané pracím práškem. Třeba při vyváření nepoznávám rozdíl, že by to bylo nějak extra čisté, prádlo nevoní, je neutrální. Oblečení na dně bubnu je zase mokré, že se dá ždímat v ruce. Majitelé si koupili novou pračku, chtěli modernější a tuhle mi dali. Jsem z toho praní celkem zoufalá. Opravář mi řekl, že pere v pohodě, přišel, kouknul a chtěl 1200Kč. Dělá vám to taky pračka? Nebo kde může být problém?
Začala jsem prát v ruce, ale teď při žehlení svetrů nestačím koukat, jsou snad o dvě velikosti větší (vytahané). Nerada bych odrovnala celý šatník, ale na novou pračku teď jaksi není. Máte nápad, co by s tou pračkou mohlo být? Nebo radu, jak prát v ruce, ale nezměnit velikost oblečení? Jsem z toho rozčarovaná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@JanaKr Pokud máš polovinu prádla suchou, tak se ti netočí buben, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K otázce: ne, nedělá mi to pračka a jako v pohodě mi to nepřijde.
Buben se točí? Co ta pračka při tom praní vlastně dělá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám horní plnění, tak nevím, jak zjistit, jestli se buben točí. Ale opravář mi řekl, že je v pohodě. Na praní to znát rozhodně není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak evidentně se pračce neotáčí buben. Můžeš zkusit zavolat opraváře ještě jednou nebo se pokouknout po netu, někdo občas nabízí pračku za odvoz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JanaKr To nemusíš nijak zjišťovat, pokud je půlka prádla suchá, tak je prostě neoddiskutovatelný fakt, že se netočí… a jinak to může být jen spadlý/vytahaný/prasklý ten hnací řemen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neotáča sa bubon, a potom pri žmýkaní je úplne iný zvuk prípadne aj vibrácie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice by to asi opravar poznal, ale transportni srouby a tu kovovou listu ti tam darci darem nedali? To zaaretuje pracku na stehovani. Netoci se buben, ale pri zapnuti to dela ramus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, děkuji, tak aspoň vím něco víc. Po svátcích to budu řešit. A opravářovi jsem napsala smsku, jaký je stav.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to jako opravář nezjistil, že se buben netočí?
A ještě, si za to řekl 1200 Kč?
No to je síla fakt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasminn řekl mi, že je v pohodě, všechno funguje, závada žádná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasminn opravára radšej nekomentujem, keby si aspon nevypýtal tolko prachov(cca45 eur)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JanaKr píše:
@Yasminn řekl mi, že je v pohodě, všechno funguje, závada žádná.
Neměla jsi ho s tím pustit a zaplatit, pračka evidentně nefunguje, to ví i „ženská“, když to není vyprané, tak to nefunguje. Měla jsem Ardo asi 15 let, tohle se mi nestalo nikdy. Buď se netočí buben, nebo to napouští málo vody…jinak to není možné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus zatočit bubnem rukou - pokud to jde lehce, tak je spadlý řemen a buben se netočí. Dá se nasadit zpět, ale většinou to nestačí, problém bývá někde jinde a řemen opět brzy spadne.
S tím mám teď čerstvou zkušennost. Nejdřív mi dvakrát spadl řemen a pak vypadl motor. ![]()
- Citovat
- Upravit
@pavlats děkuji, buben se točí úplně v pohodě. Uvidím, co mi řekne. Koukal na mě jako na blázna stylem - vždyť to pere, tak co chcete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit