AD a alkohol

Anonymní
5.3.24 02:34

AD a alkohol

Ahoj,
vím, že to je hloupý dotaz a naprosto nelogický ke zdraví, ale zajímalo by mě to.
Beru nějakých 5 měsíců antidepresiva Paroxetin + pharma na úzkosti. Vím, že se všeobecně na prášky pít alkohol nemá, u některých je vyloženě zakázaný a u těchto antidepresiv se pít “pouze” nedoporučuje.
Už jsem se asi 3× opila. Alkohol piju pouze na větších oslavách s přáteli. Jinak doma nepopíjím. Co se týče psychického hlediska, žádný dopad na mě alkohol neměl, takže dobrý.

Ale chtěla jsem se zeptat, jak je to s těmi játry a slinivkou. Zda, když jsem se takhle 3× opila a možná v budoucnu se ještě opiju, tak jestli je to v kombinaci s antidepresivy opravdu obrovské riziko…. na jaterních testech jsem měla hodnoty lehoučce zvýšené, takže mě to vyděsilo. 8o

Nepít zvládnu. Proto se ptám. Závislá nejsem. Umím se bavit i bez alkoholu, jen s tím alkoholem to jde prostě lépe. :mrgreen: Tak bych tímto chtěla zjistit to riziko, popřípadně jaké máte zkušenosti vy.

Děkuji ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14955
5.3.24 06:25

Tak asi kdyby sis semtam dala sklenku, ale proč se opíjíš? Alkohol je depresant a ty bereš antidepresiva, tak o tomhle popřemýšlej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
5.3.24 06:35

Nepíšete toho o sobě mnoho. Tedy. Drtivá většina farmaucetických produktů jsou synterické, tělu cizí látky. Játra s těmito chemikáliemi mají trochu problém a zatěžovat je dál alkoholem je nesmysl.
Antidepresiva všeobecně řeší symptomy, ale ne příčiny problému, tím vás nenabádám AD svévolně vysazovat. Ale zkusila jste se zamyslet, co je příčinou depresí? Ve spoustě případů u žen to mohou být rozházené hormony, nadbytek estrogenu a nedostatek progesteronu. Tedy, znáte své skutečné hladiny hormonů a jsou v referenčních hodnotách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
5.3.24 07:54
@LadaSva píše:
Nepíšete toho o sobě mnoho. Tedy. Drtivá většina farmaucetických produktů jsou synterické, tělu cizí látky. Játra s těmito chemikáliemi mají trochu problém a zatěžovat je dál alkoholem je nesmysl.
Antidepresiva všeobecně řeší symptomy, ale ne příčiny problému, tím vás nenabádám AD svévolně vysazovat. Ale zkusila jste se zamyslet, co je příčinou depresí? Ve spoustě případů u žen to mohou být rozházené hormony, nadbytek estrogenu a nedostatek progesteronu. Tedy, znáte své skutečné hladiny hormonů a jsou v referenčních hodnotách?

Myslím, že toto ti nepřísluší - lékař, který AD předepsal, určitě vše zvážil, od toho studoval medicínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
5.3.24 09:05
@Kfětoslava píše:
Myslím, že toto ti nepřísluší - lékař, který AD předepsal, určitě vše zvážil, od toho studoval medicínu.

Ano, to máte pravdu. Proto jedna paní, se kterou jsme něco řešily mi napsala, že ji její studovaný gynekolog po testech na hladiny hormonů oznámil, že má hormony v naprostém pořádku. Ve folikulární fázi měla skutečně hladiny v referenčních hodnotách, ale druhý test na progesteron provedený 22DC měl hladinu progesteronu ještě nižší než ve folikulární fázi, tedy úplně špatně.
A nemyslím si, že by lékaři dělali testy na hladiny hormonů v případě předepisování AD zrovna tak, jako se o hladiny hormonů nezajímají v případě předepisování HA. V obou případech však jde jednoznačně a prokazatelně o zásah do přirozených hormonálních hladin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
5.3.24 15:39

@Kfětoslava Sklenka sem tam občas mi ani nechutná, opíjím se jednoduše proto, že se opíjí i lidé kolem mě a je to zábava. Takže chápu naprosto zakladatelku :kytka:.

Zakladatelko, pokuď nepopíjíš nějak často, vadit by to zásadně nemělo. :lol: Hlavně jestli ti to nerozhází tu hlavu, teda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
5.3.24 16:37
@sandy654 píše:
@Kfětoslava Sklenka sem tam občas mi ani nechutná, opíjím se jednoduše proto, že se opíjí i lidé kolem mě a je to zábava. Takže chápu naprosto zakladatelku :kytka:.Zakladatelko, pokuď nepopíjíš nějak často, vadit by to zásadně nemělo. :lol: Hlavně jestli ti to nerozhází tu hlavu, teda 8o

Doufám, že jsi zdravotník. A opíjíš se do němoty? Nebo do blekotání? To je určitě velká zábava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí