Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, chtěla bych se zeptat zda má někdo zkušenost a poradil by… přes dva měsíce beru AD Asentra 50mg 2 tablety ráno. Měla jsem 2 ataky a ta druha a doufam ze poslední byla extrémně silná a začali mi úzkosti kdy jsem nebyla schopna fungovat. Proto nasazený AD. Ze začátku jsem brala jen jednu tabletu a vše se začalo lepsit jenže pak jsem měla asi nějaký propad nebo přestala AD zabírat tak pod dohledem lékaře jsem navýšila na 2 tablety tedy 100mg. Pár dní mi bylo zle ale opět jsem se pak zase cítila dobře a bylo fajn. Jenže poslední týden se cítím trochu mimo. Mám pořád ztěžkle ruce a nohy, chvění po tele a sem tam mi brni hlava. Prostě nejsem ve své kůži.. Má otázka tedy zní… kdo má zkušenost… přestávají AD zase zabírat? Nebo to časem přejde? K lékaři jdu až za měsíc. Díky předem za odpovědi.
Ahoj, mám stejné léky a nic podobného se mi nestalo. Napadají mě dvě vysvětlení. Buďto to spolu vůbec nesouvisí a je to nějaký jiný zdravotní problém. To, co popisuješ, by klidně mohlo být třeba od krční páteře nebo únavy. Nebo je samozřejmě i možnost, že to nejsou léky, které by ti seděly. Někdy je potřeba jich vyzkoušet víc, než se najde to pravé pro tebe. Obecně se ale říká, že vyhodnotit účinky léčby jde spolehlivě až tak po půl roce užívání. když jsi navýšila, je to pro tělo podobné, jako bys prostě začala novou léčbu a možná si to může ještě sedat. Nijak moc bych se zatím neznepokojovala a pozorovala, co to bude dělat dál. S doktorem bych to určitě probrala. A kdyby to bylo náhodou fakt špatný, vždycky se dá jít na pohotovost nebo do krizového centra, které se zabývá psychickými obtížemi.
@NasranaAdleta Děkuji za zpětnou vazbu
každopádně jsem nakonec byla u doktorky a ta mi nasadila místo Asentry Fevarin
… takže teď budu vysazovat. Úplně se toho zase hrozim těch vedlejších účinků…Štve mě to protože jsem si myslela, že Asentra zabrala a půjde to…abych mohla za toho půl roku vysadit a zase být bez léků… ![]()
@NasranaAdleta píše: Více
Mohu se zeptat jestli jste měla při začátku užívání Asentry nějaké vedlejší účinky?
@Michi80 Já měla, nevolnost, nechuť k jídlu, třes těla, pálení končetin, nespavost. Po cca 7 dnech příznaky začali odeznivat.
@Miskule18 píše: Více
Děkuji za sdílení zkušenosti. A začínala jste na půlce 25mg a po několika dnech navýšila na 50mg? Tak to mám užívat já. Dost se toho bojím. Mám k tomu užívat i Frontin nebo Lexaurin na zklidnění. Toho třesu a vnitřního neklidu se obávám a to pálení končetin jste vydržela jak, to bylo stále stejně intenzivní nebo to bylo třeba pár minut a poté odeznělo.
Mám to na úzkosti a panické ataky, takže panikařím ještě dřív než spolknu prášek.
@Michi80 Ano začínala jsem 4 dny 25mg a pak celou tabletu 50mg. Taky jsem panikarila, měla jsem silné úzkosti a depky. Ale věřte, že to pomůže. Do toho začátku se nebojte vzít ani ten sos prášek ten vas uklidní. Lepší než se trápit. Já měla Neurol. Pálení končetin jsem měla jen večer když jsem šla spát. Do hodky mě to většinou přešlo.. ale můžu říct, že mě ta Asentra dostala z nejhoršího.. Bohužel po dvou měsících jsem přešla na jiné AD. Začala mě z ní bolet hlava. Jinak za mě je suprova. Po cca 20 dnech jsem se cítila zase dobře.
@Michi80 Prvních pár dní jsem byla taková praštěná palicí a točila se mi hlava, jinak nic extra. Po pár dnech to odeznělo.