Bulka v prsu, strach

Anonymní
16.4.24 13:25

Bulka v prsu, strach

Ahoj holky, potřebuju prosím uklidnit, už ten strach nedávám :( Mám bulku v prsu, ale na gyndu mám termín až 30.4. Chtěla jsem jít na vyšetření jako samoplatkyně, ale nejdřív by mě vzali stejně až za 14 dní a to ještě 60km daleko. Přitom tu možná úplně zbytečně plaším jen kvůli nějaké blbosti. Ale asi od začátku roku jsem měla takový divný pocit pnutí v prsu, ale vůbec jsem to neřešila. Pak se mi začátkem dubna objevilo něco kousek u bradavky, vypadalo to jak takové to tvrdé podkožní akné, pořád jsem to neřešila. No a pak kolem MS se to zvětšilo asi na cm a bolelo to. Teď po MS mám chvíli pocit že se to zmenšilo a změklo, pak se mi to zas zdá stejně velké jak předtím. A hlavně je na tom takový fialový flíček celou dobu a viditelný hrbolek. To pnutí v prsu cítím pořád. Myslíte že takhle třeba vypadá i obyčejná cysta? A i kdyby to byla rakovina, tak nějakých 14 dní už asi stejně nic nezmění, ne? Co by to podle vás mohlo být, měla jste některá něco podobného?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7188
16.4.24 13:54

Já tam cysty mám a žádný pnutí nepociťuju. Kdysi když jsem to zjistila tak jsem šla na gyndu hned, dostala jsem žádanku a šla jsem na sono přednostně, hned snad další den.

Nečekej. Těch 14 dní může být rozhodující, nemusí to být nic, ale taky může. Volala bych hned na sono, i kdybych měla jet sto kiláků, kde mě vezmou hned, když tohle řekneš, věřím že tě někam nacpou. A na gyndu bych šla jako akutní. Žádný objednávky. Protože to je akutní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3416
16.4.24 13:57
@Anonymní píše: Více

Nepíšeš, odkud jsi, ale pokud chceš rychle sono/mamograf, tak doporučuji Mammacentrum Waltrovka v Praze, objednávky v řádu dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
16.4.24 14:07
@Anonymní píše: Více

14 dní asi nerozhodne, jde spíše o tu psychiku. Ale všeobecně, pokud se vám tvoří cysty v prsou a nejen v prsou, máte problém s hormony, bylo by vhodné nechat si udělat test na hladiny hormonů, nejen tyto problémy způsobuje estrogenová dominance. Ta by vám mohla do budoucna způsobit řadu problémů. Pokud se to během cyklu mění a není to jenom váš pocit, pak by to mohlo být hormonálně záviské a odpovídalo by to hormonální disbalanci. Na druhou stranu si myslím, že toho, čeho se obáváte, tedy karcinom, by takhle rychle nereagoval na cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
16.4.24 16:01

Na gynde ti ale ultrazvuk prsu stejně neudělají. Dají ti leda doporučení, abys ten ultrazvuk nemusela platit. Být tebou, objednám se na ultrazvuk už teď a ne až budeš mít v ruce doporučení, budeš mít dřívější termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.4.24 16:01

Tak mi to na té gyndě posunuli z 30. na 26., že se jim zrovna uvolnil termín. Měla jsem tam původně jít s něčím jiným. Zatím si můžu akorát říkat, že jestli je to něco agresivního, tak už mě stejně nezachrání a jestli to nic není, tak je to zas jedno :nevim: Jsem z Ostravska, ale dík za ten tip v Praze. Kdyby mě u nás nechtěli vzít hned ani přednostně s žádankou, tak půjdu tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.4.24 16:18

Zas si říkám, že to aspoň neroste. Snad. Před MS byla ta bulka vidět i přes tričko když jsem neměla podprsenku, teď je sice vidět taky, ale výrazně menší. Na pohmat přitom pořád stejná a jakoby těsně pod kůží. V tomhle případě si říkám, že těch pár dní už je snad opravdu jedno. Jen jsem spíš doufala, že mi tu třeba některá z vás napíše, že jste měla úplně to samé a byla to jen obyčejná cysta :roll: Tak nic, aspoň mám díky vám ten dřívější termín na gyndě. Chtěla jsem být anonymní, ale co už :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
16.4.24 16:23
@AnoNe píše: Více

Udělala bych to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicolaR7
16.4.24 18:48

Ja mam teda taky cystu v prsu, a celkem velkou skoro 2cm…neprekazi mi a neboli ale je teda hladka, volne sni muzu hybat a mam zespodu prsa…

Ja kdyz jsem na ni prisla v nedeli vecer tak hned v pondeli jsem obvolala mamacentra, a ve stredu rano jsem uz sla na sono…a diky za to! Jinak by me jeb.. cekat dyl.

• Citovat
  • Upravit
229
16.4.24 19:00

Zkusila bych obvolat mamacentra, 14 dnů je přece jenom dost + i s psychikou to dost zamává. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.4.24 19:24

Já jsem že všeho nejdřív psala do mamo poradny, jestli stačí až ten konec dubna, měla jsem před MS a prý mám nejdřív počkat jestli to po MS nezmizí. A kdyby ne, tak prý už to asi stejně počká na tu gyndu. V jednom mamo se se mnou ani nechtěli bavit když nemám žádanku, asi protože mi ještě nebylo ani 40. Že to má nejdřív vidět gyndař a vystavit žádanku. Jinde zas nabídli červen, tak jsem říkala že to je pozdě a zkusím sehnat něco dřív, tak prý dřív mě stejně nikde nevezmou. A dali telefon tam kde berou za 14 dní, ale těch 60 km daleko. Doufala jsem, že se mi mezitím gynekolog vysměje, že je to jen nějaká blbost, ale nějak se bojím čím dál víc, tak tam asi zitra zavolám a pojedu těch 60 km. Dlouho jsem neřídila a přítel tak rychle volno nedostane, tak se mi moc nechtělo. Ona ta bulka chvíli vypadá neškodně a jakoby i bledla a měkkla, tak si vždycky oddechnu, ale pak mi zas přijde stejná jak předtím 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicolaR7
16.4.24 19:48

@Dorana kazda zmena na prsu se musi vysetrit! Treba to bude blbost a ty si oddechneš, ale neprodluzuj to a necekej! Jed tech 60km za klid ti ti stoji, ver mi☺️

• Citovat
  • Upravit
13
16.4.24 20:22

Nakonec se mi tam povedlo objednat online na tento pátek. Bojím se, ale dost jsem si oddechla, že nemusím čekat na konec dubna :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicolaR7
16.4.24 20:27

@Dorana drzim pesti! A dej pak vedet☺️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.24 20:48

Ahoj, zrovna dnes jsem byla na Waltrovce na kontrole. Ja mam v prsu taky bulku, ale jiz z drivejska to mam potvrzeno jako fibroadenom. Mam to nekolik let. Je treba to jen kazdy rok kontrolovat, zda se to nezvetsuje.
Chci ti rict, ze to pnuti v prsu az pichani a boleni mam diky tomuhle nadoru taky, ale hlavne v obdobi ovulace nebo pri mesickach. Je to nejakyho hormonalniho druhu, takze se to ozyva hlavne v techto obdobich. Takze je mozny, ze mas taky nejaky takovy druh fibromu, coz je nezhoubny nador. Ale to se zjisti z biopsie.
Je dobre, ze mas takhle brzo termin, hlavne at vis na cem jses.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex