Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, vadí Vám takováhle změna počasí? Má to na někoho z Vás vliv? A jaký? Mě třeba bolí žaludek, jsem unavená, spala bych…
Vadi a hodně, ale člověk s tím nic neudělá.
Dest je potřeba, jen by mohlo byt aspoň 15 stupnu.
Já jsem letní typ milující slunce. Holt to budu muset přežít.
Nesnáším to. Nejhorší je to tak den dopředu, to jsem nervózní, bolí mě hlava, špatně spím, jsem unavena… když už se počasí změní, tak je to dobrý.
Dřív jo. Cítila jsem se unavená, ospalá. Změnu času i počasí jsem dřív negativně vnímala. Už ne. Držím od ledna přerušovaný půst (různé časy). Běžně minimálně 16/8 nebo 18/6. Někdy i 20/4. Mám díky tomu zásobu energie a nějaké výkyvy počasí neřeším. Zatím nedám teda venkovní otužování. Ve sprše každý den chvilku. Což si myslím, že má taky vliv na tělo. A úprava jídelníčku, pitného režimu. Hlavně pitný režim. To je můj kámen úrazu celý život. Musím mít na sebe bič. Jak ho odložím, tak mám minimální potřebu pít tekutiny a pak je ta únava, bolest hlavy.
Taková změna je velmi vítaná, není normální, aby bylo v dubnu takové horko.
Hůř dnáším změny z chládku na tropy.
Já si naopak konečně oddychla, že déšť spláchne všechny ty poletující pyly a bude se lépe dýchat. Vzít si zase svetr mi nedělá nejmenší problém.
Vadí, ale spíš duševně, nemám rada zimu. Fyzicky to se mnou nedela nic.
Vadí, vzhledem k tomu, že mám podlomené psychické zdraví, mi předčasné oteplení a sluneční paprsky velmi pomohly.
Ačkoliv jsem si velmi dobře vědoma toho, jak negativní dopad bude mít počasí s takto nestandardními výkyvy na veškerou vegetaci.
Navíc jsem červnová, takže mám blíže k teplejšímu počasí. Dobře snáším i velká vedra.
Vadí mi, že se střídá teplota tak extrémně, 25 a pak hop na 12 a když si po 2 dnech zvyknu, tak zase hop na 25
, změna déšť/ slunce a naopak mi nevadí…všeobecně špatně vnímám změnu tlaku v atmosféře, bolí mě z toho hlava…
@welovefashion Nápodobně. Ty extrémní výkyvy teplot nebo změny počasí pro mě jako chronika je děs. Tlak mi blbne taky, ale hlavně bolesti, což u mě po mnoha operacích, kdy to odnesla především záda…takže zrovna v těchto dnech mi dobře fakt není. Cítím to vždy tak 2 dny předem.
Byť chápu, že někteří to pochopili trochu jinak, ale o tom, kdo má/nemá rád léto, je malinko o něčem jiném.
Ale vždyť včera bylo tak akorát. Normálně na krátký rukáv. A že prší je dobře, je sucho.
@Zumpa píše: Více
Mně opačně…to je velmi vítané
Dneska hnus po ránu