Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo má zkušenost, že jeho dítě jelo na adaptační kurz se třídou. Platili jste něco?
@janna22 Asi nechápu dotaz, ale platíte ubytování, stravu, cestu, program…
Normalne se vse plati. Vetsinou uz o prazdninach, protoze se jezdi hned na zacatku roku.
Ve školství není na platy učitelů a doktorandů, ale budou se dětem hradit pobyty včetně pohorek, batůžků a dostatku dat na telefonu… ![]()
@Litta Ono to ale k tomu spěje…Už ty placené obědy pro některé…Rodiče se zbavují jakékoliv zodpovědnosti za své dítě. Dnes se v jiné diskuzi maminka rozčilovala, že má do školky donést kapesníky. Že by radši zaplatila větší školkovné, ať to tam někdo objedná hromadně a výhodně…Já tohle jako učitelka udělala po domluvě s rodiči jednou (šlo o ZŠ) a výsledek byl, že se člověk třese, zda mu to nakonec zaplatí, a ještě někteří vrčeli, že to bylo moc drahé, nekvalitní atd…
@janna22 Dcera jede zitra na adaptak, teda prvak na stredni. Cena 2000 na 3 dny, ubytovani nejakej „low cost
“. Prijde mi to drazsi, to jo, ale nepredpokladala bych, ze to bude zdarma. Kdo by to hradil
?
Plati se vse, nicméně bych to diteti zaplatila jen v případě, ze by slo na novou skolu do úplně noveho kolektivu. Uz tak je toho placení na začátku skolniho roku dost.
Syn jede zítra, dva dny, osm set. Telefony si brát nesmí, narusilo by to průběh kurzu, je to výslovně zakázané, kontakt na ucitele. Dam mu starou tlacitkovou nokii, protoze ho nebudeme vyzvedavat, po prijezdu se vrátí sám.
@Mari.G píše:
@Litta Ono to ale k tomu spěje…Už ty placené obědy pro některé…Rodiče se zbavují jakékoliv zodpovědnosti za své dítě. Dnes se v jiné diskuzi maminka rozčilovala, že má do školky donést kapesníky. Že by radši zaplatila větší školkovné, ať to tam někdo objedná hromadně a výhodně…Já tohle jako učitelka udělala po domluvě s rodiči jednou (šlo o ZŠ) a výsledek byl, že se člověk třese, zda mu to nakonec zaplatí, a ještě někteří vrčeli, že to bylo moc drahé, nekvalitní atd…
Mam zkusenost, ze zmetky vetsinou nosí někteří rodiče, pokud mají přinést neco věcného. Na naší skole byly takto zruseny sirupy ve vetsine trid. Opravdu nestojim o to, aby me dítě pilo nejlevnejsi sunt plny chemie a když jsem to na umyvadle pri návštěvě ucitelky tenkrat videla, jasne jsem rekla, ze nikoho drazsim sirupem sponzorovat nebudu. Bydlíme kousek, dítě dostane pití své, to unese. Stejně tak jednovrstvy skrabavy toaletni papir, fuj. Nejlepší je, kdyz se vyberou peníze, objedna se to hromadne, z toho je vetsinou nějaká sleva. To by ale musela být vůle ![]()
@janna22 Na adaptaky se bezne jezdi a samozrejme, ze se plati. Kdo by to mel jako platit?
Nejak nechapu tuto diskuzi. Ty se jako „rozcilujes“, ze to musíš zaplatit? Nebo o co ti jde?
O_o prekvapeni…dite stoji naky penize o_o
Zaplatila bych mu to, at je s novou tridou nebo ne..jsou to zazitky..ktere mu nikdo nevymaze..nevim vzpomene si za par let jak mel telefon iphone? No ale mozna bude rad vzpominat, jak potrapili ucitele tim a tim
nebo na holky a tak…
@Jana206 A když se toto u nás udělalo, tak to bylo moc drahé, nekvalitní atd. atd. atd.
@Jana206 Ono učitelky mívají většinou i jiné povinnosti, které rodiče nevidí, a objednávat za svoje hygienické pomůcky, řešit přebírání, třídění, vybírání peněz…to mezi ně nepatří a nedivím se, že v dnešní době vypustí, co mohou. Vůbec holkám v MŠ nezávidím, začíná to být hodně divoké
.
Syn byl loni v 6. třídě a neplatili jsme nic, jen asi 2,50eura na vstup do německého bazénu, byli v Krušných horách.