Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
né že bych to někomu přála, nemáte některá z Vás zkušenost s adenomyozou?
Kmondice - já mám endometriozu IV.stupně, 2× operováno LPS, při posledním 3D UTZ v Prosinci 2010 my byla zjištěna i adenomyoza. Bohužel s tím nejde nic dělat. Snažím se otěhotněj ze všech sil ![]()
@kmondice píše:
Ahoj,
né že bych to někomu přála, nemáte některá z Vás zkušenost s adenomyozou?
Ahojj nerada te strasim ale je to tumor (nador )taky to mam nejprv endometrioza a pak adynomyosis zatim prej ok ale uvidim, byla na odstraneni endometriozu,, delaji to laparoskopicky, hned druhej den se lecis doma a ta druha nemoc je adynomyosis to je ten nador ktery se jen muze zjistit jestli je zhoubny (ne zhoubny az pri histerektomii, odeslany do lab. takze tak neak,,, stale nevim, marodim uz 2 mesice,, doufam ze uz nebudu krvacet mam nato 6 tydnu a pokud to bude horsi, takze ta hormonalni telisko nepomaha,, tak opet na operaci,,
![]()
Prejiiiiiii hodne stesti a konecne at se zadari,, me se to uz bohuzel uz v mem zivote nesplni.
![]()
Dobrý den, má nebo měl tu někdo adenomyozu a otěhotněl s ní přirozenou cestou? Byla mi zjištěna ještě než jsme se snažili o miminko tak nevím jestli to hned řešit s doktorem.
Ahoj, já se přidám. Byla mi zjištěna s endometriozou po návštěvě car (a následné lps). Hned na to nám bylo doporučené ivf a já už nechtěla dál zkoušet přirozeně, bála jsem se, že to povede jen k dalšímu rozjezdu endometriozy a další operaci. Ale věřím, se jsou případy, kdy se podařilo i přirozeně. Možná bych se zeptala v nějakém endocentru, kde s tím mají větší zkušenosti. Já se tedy pak dočetla, že s adenomyózou je i větší riziko potratu či předčasného porodu, ale pevně doufám, že bude všechno ok.