ADHD = nespavost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.11.15 11:57

ADHD = nespavost

Ahoj, máte někdo zkušenosti s dětičkami, které mají ADHD a trpí nespavostí?
Dcerce jsou 4 roky a čím je starší, tím více odmítá v noci spát.
Přes noc spí klidně i jen 8 hodin

Vstává mi, a teď nepřeháním, mezi 3-4 hodinou ranní, už jsem z toho dost vyčerpaná. Usíná cca kolem 7-mé, v 8 a v 9hod jí ale ještě budím na čůrání, jinak by to do rána nevydržela.

Nemám kdy relaxovat, pouze v době kdy je ve školce, to mi ale zas brání uklidit či dělat mnohem důležitější věci.
Je toho moc…dávala jsem jí Sedalii, ta ale nezabírá, bere Dologran a homeopatika.

Máte s tím někdo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32865
14.11.15 12:07

A co posunout večerní spaní? Můj chodí spát mezi 20 a 21h a spí do 6:30. Jednu dobu jako menší vstával dřív, ale už delší dobu to máme takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
14.11.15 12:14

Mně přijde to usínání dost brzo. To se nedivím, že už je ve 3 nebo ve 4 vyspaná. Znám děti, které i tak malém věku chodily spát třeba až v devět nebo v deset (i když rodiče by si přáli dřív). Nebo si myslíš, že dítě potřebuje 13 hodin spánku, aby se ráno budilo rozumně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
14.11.15 12:37
@Petule030 píše:
Mně přijde to usínání dost brzo. To se nedivím, že už je ve 3 nebo ve 4 vyspaná. Znám děti, které i tak malém věku chodily spát třeba až v devět nebo v deset (i když rodiče by si přáli dřív). Nebo si myslíš, že dítě potřebuje 13 hodin spánku, aby se ráno budilo rozumně?

Přesně, nedovedu si představit, že bych Elu dala spát v sedm, tak bude taky vstávat ve čtyři ráno. Je taky ADHD. U nás se to spaní naštěstí s věkem zlepšilo. Usíná většinou kolem devátý a vstává kolem šestý, někdy i pozdějc.
Ale do dvou a půl let to bylo něco šílenýho, budila se několikrát za noc. Pak už jenom jednou, zhruba od těch tří už spí celou noc. Taky bych byla radši, kdyby chodila spát dřív, ale za prvé má starší sestru, takže se to blbě obhajuje, že ona má jít spát brzo, když ségra nemusí. Za druhé by vstávala strašně brzo. Takže tohle je takovej kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
14.11.15 13:02

Usinani v 7?? 8o ve 4 letech? To je fakt brzo.muj dvoulety chodi tak ve 20-20,30 a v postyĺce nekdy usina i hodinu. starsi deti mych znamych chodi tak v 9,o vikendu i v 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
14.11.15 13:04

A nebudi ji absence pliny? V ty cca 3-4 mi jeden cas vstaval nejmladsi na curani, pokud ji to hodne rozbudi, tak mi prijde to nocni odplenkovani dost kontraproduktivni.
Navic chodi spat hrozne brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.11.15 13:05

Moje dítě (snad) žádné ADHD nemá, ale pokud nespí odpoledne, tak chodí spát mezí 7-7:30h a jsou mu dva a půl. Když odpoledne spí, usne až před devátou večer. Ráno vstává okolo šesté.
Myslím, že automaticky očekávat 10-12h spánek u dítěte v jejím věku je trochu nereálné.

A znám jednoho dospělého s ADHD. Je to ten typ člověka, co mu k fungování stačí spát 4-5h denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32865
14.11.15 13:16

Asi tak no. Toli spánku bych čekala i batolete, kojence. V 19h mi chodili spát děti v 1-2,5 letech, ale to ještě spali po obědě většinou, a vstávali mezi 5-6h. Teď vstávají jak kdy, mají období kdy dřív, klidně v 6, a kdy později. Ale i když už po obědě nespí, tak v 19h by mi spát nešli. Anebo vstávali ve čtyři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
14.11.15 14:17

Moje skoro 6-ti letá holcina a 3-letý klucina chodí spát v 21:30 s tím že už ve 20:30 leží v posteli ale prostě dřív neusnou. Budim je v 6:30 do školky, někdy se vzbudí i dřív a někdy se jim nechce. Chodí každej aspoň jednou za noc čůrat. O víkendu nejdou dřív jak ve 22:00. Deti nikdy moc nespaly, 12 hodin mi nechrapaly ani jako miminka :D Myslim, že by holcicka měla chodit spát později, ona si naspí to svoje a asi je ji jedno od kolika do kolika to bude. Má to tak nastavené jak už tady psaly holky…tak to zkuste a třeba to bude lepší. Za to nic nedáte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
14.11.15 14:21

Tak já dát děti spát v 7 tak stávají ve 4taky a to ADHD nemají, náš tříleták usíná okolo 20.15 a denně vstává v 6,nejmenší má 8měsíců a chodí spát okolo 19.30 a vstává tak v 6.30 a to se ještě budí v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.11.15 15:35

Jo a sedmimesicni spi s parminutovymi pauzami na kojeni 19:30-20:00 - 5:30-6:15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
14.11.15 15:35

Posun vecerni usinani. Mam 3 lete dite a chodi spat ve 22:30 a vstava mezi 6-7. Kdyz chodil spat ve 20 hod. vstaval mezi 4-5 hodinou, tak jsme to proste posunuli, protoze jsme to nedavali. Od malicka je nespavec, nikdy nespal za noc vic jak 9 hodin a noci, ktere spal opravdu cele v klidu bych za ty 3 roky spocitala na jedne roce. I ted se budi 1-2× za noc. ADHD nema, teda doufam :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.15 16:59

Ono je ale právě úplně jedno jestli jde spát v 7 nebo ve 12hod, stává stále stejně

• Citovat
  • Upravit
23298
14.11.15 17:15

No prvni dny ano, protoze je tak zvykle. Ale cca po 3 dnech si posune i vstavani, uvidis. ;) Taky jsme s tim bojovali, ale upravil si to. Jako je to opruz, kdyz ti tady dite strasi jeste v 10 vecer…ale bohuzel si clovek musi vybrat. Bud ma klid vecer ale rano vstava ve 4, nebo to s ditetem vydrzi vecer, ale rano spi nekdy alespon do tech 7 :roll: Pro nas je „prijemnejsi“ druha varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.15 17:25

To ji mám násilím donutit, aby neusínala? Je to dost těžké, když nespí po obědě a už ve 4 hodiny padá na hubu. Nemůžu ji nutit chodit spát v 10, když je teď věčně nemocná a má horečky.
Hold si musím poradit sama…vaše rady jsou vážně nad zlato :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí